Valitse Sivu

Bataattilasagne

mennessä | joulu 2, 2020 | Edullisia ruokaohjeita, Pääruoat | 0 Kommenttia

Lasagnesta tulee ihanan mehevää, kun pastalevyt korvataan bataattiviipaleilla. Bataattilasagnen valmistaminen vaatii hieman aikaa ja kärsivällisyyttä, joten pikaista arkiruokaa se ei ole. Maku kuitenkin valloittaa, joten kannattaa kokeilla valmistaa lasagnea bataatista. Samalla ohjeella toki valmistuu myös perinteinen lasagne pastalevyistä. Tai ohjeen bataattiviipaleet voi korvata kesäkurpitsaviipaleilla.

Valmistusohjeet

Raasta juusto raasteeksi. Sulata rasva kattilassa, lisää vehnäjauhot. Sekoita huolella ja lisää maito koko ajan sekoittaen, niin että kastikkeesta tulee tasaista. Lisää juustoraaste ja anna juuston sulaa lämpimän kastikkeen sekaan. Mausta lopuksi pippurilla ja muskottipähkinällä.

Kuori ja pilko sipulit. Kuullota sipulit paistinpannulla ja lisää jauheliha. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää tomaattimurska ja -pyre. Mausta lopuksi ja sekoita hyvin.

Kuori ja viipaloi bataatit. Voitele uunivuoka. Lado vuorotellen jauheliha-tomaattikastiketta, bataatteja sekä juustokastiketta uunivuokaan. Kaada lopuksi loput juustokastikkeet lasagnen päälle.

Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Resepti

50g rasvaa
1dl vehnäjauhoja
1l maitoa
n. 200g juustoraastetta
1tl valkopippuria
1tl jauhettua muskottipähkinää

1 sipuli
2 kynttä valkosipulia
400g jauhelihaa
500g tomaattimurskaa
1rkl tomaattipyrettä
1tl mustapippuria
1tl suolaa

3 bataattia
rasvaa vuoan voiteluun

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Itse tehty jugurtti

Itse tehty jugurtti

Maustamattoman jugurtin valmistaminen itse on helppoa. Jugurtin valmistamiseen tarvitaan kuitenkin lämpömittari, jotta lämpötila riittäisi jugurttiseoksen hapattamiseen. Jugurtin valmistamista varten kannattaa varata myös kannellinen kattila. Maitojauheen käyttö...

Munakokkeli

Munakokkeli

Munakokkeli sopii sellaisenaan ateriaksi, tai sitä voi tarjota esimerkiksi kasvisten, kalan, paahtoleivän tai lihan lisäkkeenä. Munakokkeli kannattaa valmistaa miedolla lämmöllä, jotta kokkelin rakenne pysyy riittävän pehmeänä ja kuohkeana. Valmistusohjeet Riko...

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto on herkullista ja riittoisaa ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa sekä edullista. Keitossa kannattaa käyttää valmiiksi huuhdeltuja, liotettuja ja keitettyjä papuja. Papuja voi ostaa käyttövalmiina kaupasta tai niitä voi keittää valmiiksi ja...

Tofu-kastike

Tofu-kastike

Tofusta valmistuu herkullinen kastike helposti ja nopeasti. Tofu-kastikeen voi tarjota esimerkiksi perunasoseen, keittettyjen perunoiden, kasvisten, pastan yms. kera. Tofu-kastikkeessa voi käyttää omien makumieltymysten mukaan maustamatonta tofua tai maustettuja...