Valitse Sivu

Kasvissosekeitto

mennessä | elo 16, 2020 | Edullisia ruokaohjeita, Pääruoat | 0 Kommenttia

Kasvissosekeitto on edullinen ruoka, johon voi hyödyntää jääkapin hieman nuhjaantuneet kasvikset tai pakastevihannekset. Keiton valmistuksessa voi käyttää porkkanaa, palsternakkaa, perunaa, bataattia, lanttua, naurista, sellereitä, kurpitsoja, kaaleja, maa-artisokkaa, papuja, herneitä, pakastevihanneksia, sipuleita tai mitä vain kasviksia kotoa löytyy. Edellispäivän kasvislisäkkeen kasvikset tai juuresraasteen jämät kannattaa hyödyntää kasvissosekeittoon.

Valmistusohjeet

Keitä kasvikset pehmeiksi suolalla, pippurilla ja liemikuutiolla maustetussa vedessä. Siivilöi kasvikset keitinvedestä, ota keitinvesi talteen. Soseuta kasvikset tasaiseksi soseeksi. Notkista sosetta keitinvedellä. Lisää kerma tai sulatejuusto, mausta lopuksi yrteillä.

Resepti

1,5l kasviksia pilkottuna ja kuorittuna
vettä, niin että kasvikset peittyvät
 
liemikuutio
suolaa maun mukaan
mustapippuria
timjamia, rakuunaa, ruohosipulia, persiljaa tai muita yrttejä maun mukaan
 
2dl kermaa tai 50g sulatejuustoa

Nauti keitto krutonkien kera

Tee keiton lopusta juures-sämpylöitä

Tee kerralla suurempi määrä keittoa ja pakasta annoksina, joita voit ottaa esimerkiksi evääksi töihin.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Kurpitsainen juustokakku

Kurpitsainen juustokakku

Syksyllä kurpitsasadon ollessa parhaimmillaan, voi kurpitsoista tehdä monenlaisia herkkuja. Kurpitsasose sopii oivallisesti mm. kasvissosekeittoihin tai myskikurpitsasta voi valmistaa herkullista myskikurpitsakeittoa. Kurpitsa sopii uunissa paahdettuna hyvin...

Korvapuustit

Korvapuustit

Korvapuustit ovat herkullisia suomalaisia perinneleivonnaisia. Korvapuusteja juhlistetaan kansallisella korvapuustipäivällä, jota vietetään 4.10. Korvapuustit leivotaan perinteisesti pullataikinasta, joka kaulitaan levyksi ja täytetään rasva-sokeri-kanelitäytteellä....

Mustikkakakku

Mustikkakakku

Mustikakkakakku on herkullinen leivonnainen, jonka valmistaminen on melko edullista ja helppoa. Mustikkakakku säilyy mehevänä ja herkullisena viileässä, kuten jääkaapissa, säilytettynä. Mustikkakakun voi valmistaa sekä tuoreista mustikoista että pakastetuista...

Jauhelihapasta yhdessä astiassa

Jauhelihapasta yhdessä astiassa

Jauhelihapasta yhdessä astiassa on helppo valmistaa, koska pastaa ei tarvitse keittää erikseen, vaan se kypsyy samalla kuin jauhelihakastikekin. Pastan valmistamisastiana kannattaa käyttää paistokasaria, pataa tai korkealaitaista paistinpannua. Jauhelihapasta on...