Valitse Sivu

Munakasrulla

mennessä | touko 26, 2023 | Edullisia ruokaohjeita, Pääruoat | 0 Kommenttia

Munakasrulla on edullista ja herkullista ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Munakasrullaan saa vaihtelua rullan täytteitä vaihtelemalla. Tässä reseptissä täytteenä käytetään jauhelihaa, mutta jauhelihan sijaan voi kokeilla myös esimerkiksi savukalaa, sieniä, kinkkusuikaleita, viipaloituja kasviksia tai maustettuja tofu-suikaleita. 

Kokeile myös uunimunakasta, jonka resepti löytyy täältä.

Valmistusohjeet

Riko kananmunat astiaan ja sekoita niiden rakenne rikki. 
Lisää neste, suola sekä vehnäjauhot ja vatkaa huolella, jotta jauhot sekoittuvat tasaisesti taikinaan.
Anna taikinan turvota noin 10 minuuttia. 
Levitä syvälle uunipellille leivinpaperi, koska se helpottaa rullan rullaamista paistamisen jälkeen. Kaada leivinpaperin päälle munakastaikina. 
Paista 200 asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia. 

Kun munakaslevy paistuu uunissa, valmista jauhelihatäyte.
Ruskista jauheliha pannulla. Kuori ja pilko sipuli. Lisää sipuli pannulle ja kuullota jauhelihan seassa. Lisää mausteet. Ripottele jauhelihaseoksen päälle vehnäjauhot ja lisää kerma sekä tomaattipyre. Sekoita huolella ja anna hautua noin kymmenisen minuuttia. 

Kaada jauhelihatäyte valmiin munakaslevyn päälle ja kääri rullalle. Ripottele valmiin munakasrullan päälle juustoraastetta ja käytä rullaa vielä hetki uunissa, jotta juustoraaste sulaa munakasrullan päälle. 

Resepti

Munakastaikina:
6 kananmunaa
6 dl maitoa (myös vesi tai kasvimaito sopii nesteeksi)
2 dl vehnäjauhoja
1tl suolaa

Jauhelihatäyte:
400g jauhelihaa
öljyä tarvittaessa jauhelihan paistamiseen
1 sipulia
1tl suolaa
1tl mustapippuria
1tl paprikajauhetta
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl kermaa
3 rkl tomaattipyrettä

Lopuksi:
n. 40g juustoraastetta valmiin munakasrullan päälle

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Munakokkeli

Munakokkeli

Munakokkeli sopii sellaisenaan ateriaksi, tai sitä voi tarjota esimerkiksi kasvisten, kalan, paahtoleivän tai lihan lisäkkeenä. Munakokkeli kannattaa valmistaa miedolla lämmöllä, jotta kokkelin rakenne pysyy riittävän pehmeänä ja kuohkeana. Valmistusohjeet Riko...

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto on herkullista ja riittoisaa ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa sekä edullista. Keitossa kannattaa käyttää valmiiksi huuhdeltuja, liotettuja ja keitettyjä papuja. Papuja voi ostaa käyttövalmiina kaupasta tai niitä voi keittää valmiiksi ja...

Tofu-kastike

Tofu-kastike

Tofusta valmistuu herkullinen kastike helposti ja nopeasti. Tofu-kastikeen voi tarjota esimerkiksi perunasoseen, keittettyjen perunoiden, kasvisten, pastan yms. kera. Tofu-kastikkeessa voi käyttää omien makumieltymysten mukaan maustamatonta tofua tai maustettuja...

Pitsapohja

Pitsapohja

Pitsa on ihanaa herkkuruokaa, jonka päälle jokainen voi valita omat suosikkitäytteensä. Pitsan valmistaminen itse on helppoa ja edullisempaa kuin valmiin pitsan tilaaminen ravintolasta. Pitsapohjaan kannattaa valita mahdollisimman hienoksi jauhettuja jauhoja, jolloin...