Munakasrulla on edullista ja herkullista ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Munakasrullaan saa vaihtelua rullan täytteitä vaihtelemalla. Tässä reseptissä täytteenä käytetään jauhelihaa, mutta jauhelihan sijaan voi kokeilla myös esimerkiksi savukalaa, sieniä, kinkkusuikaleita, viipaloituja kasviksia tai maustettuja tofu-suikaleita.
Kokeile myös uunimunakasta, jonka resepti löytyy täältä.
Valmistusohjeet
Riko kananmunat astiaan ja sekoita niiden rakenne rikki.
Lisää neste, suola sekä vehnäjauhot ja vatkaa huolella, jotta jauhot sekoittuvat tasaisesti taikinaan.
Anna taikinan turvota noin 10 minuuttia.
Levitä syvälle uunipellille leivinpaperi, koska se helpottaa rullan rullaamista paistamisen jälkeen. Kaada leivinpaperin päälle munakastaikina.
Paista 200 asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia.
Kun munakaslevy paistuu uunissa, valmista jauhelihatäyte.
Ruskista jauheliha pannulla. Kuori ja pilko sipuli. Lisää sipuli pannulle ja kuullota jauhelihan seassa. Lisää mausteet. Ripottele jauhelihaseoksen päälle vehnäjauhot ja lisää kerma sekä tomaattipyre. Sekoita huolella ja anna hautua noin kymmenisen minuuttia.
Kaada jauhelihatäyte valmiin munakaslevyn päälle ja kääri rullalle. Ripottele valmiin munakasrullan päälle juustoraastetta ja käytä rullaa vielä hetki uunissa, jotta juustoraaste sulaa munakasrullan päälle.
0 kommenttia