Valitse Sivu

Mustaherukanlehtisima

mennessä | kesä 19, 2021 | Edullisia ruokaohjeita, Juomat | 0 Kommenttia

Mustaherukanlehtisima on herkullinen kesäjuoma, jonka valmistaminen on edullista ja helppoa. Juoma valmistetaan samalla periaatteella kuin perinteinen sima, mutta aromaattiset mustaherukanlehdet tuovat juomaan oman makuvivahteensa. Juoman valmistamisessa voi käyttää myös viherherukanlehtiä. Mustaherukanlehtiä voi myös pakastaa tuoreena ja valmistaa juomaa muinakin vuodenaikoina kuin kesällä.

Valmistusohjeet

Huuhtele mustaherukanlehdet huolellisesti.
Kuori sitruunat ja poista valkoinen osa sitruunoista.
Viipaloi sitruunat. 
Kiehauta vesi. Sekoita sokeri kiehautetun veden sekaan niin, että se liukenee veden joukkoon.
Lisää mustaherukan lehdet ja sitruunaviipaleet. 
Anna jähtyä. 
Kun juoma on jähtynyt käden lämpöiseksi, siivilöi herukanlehdet ja sitruunaviipaleet pois juoman seasta. 
Liuota hiiva juomaan.
Anna siman käydä vuorokauden ajan huoneenlämmössä.

Pullota juoma huolellisesti puhdistettuihin pulloihin.
Lisää jokaisen pullon pohjalle hieman sokeria.
Älä laita simapullojen korkkeja tiiviisti kiinni, koska paine pulloissa kasvaa käymisen aikana. Liian tiiviisti suljetut pullot voivat räjähtää käymisen aikana.
Mustaherukanlehtisima valmistuu huoneenlämmössä kolmessa päivässä ja jääkaapissa noin viikossa.

Valmis juoma säilyy noin viikon ajan. Säilytä mustaherukanlehtisima viileässä.

Resepti

3l mustaherukanlehtiä
2 sitruunaa
4l vettä
0,5kg sokeria
vajaa 1tl kuivahiivaa tai herneen kokoinen pala tuorehiivaa

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Itse tehty jugurtti

Itse tehty jugurtti

Maustamattoman jugurtin valmistaminen itse on helppoa. Jugurtin valmistamiseen tarvitaan kuitenkin lämpömittari, jotta lämpötila riittäisi jugurttiseoksen hapattamiseen. Jugurtin valmistamista varten kannattaa varata myös kannellinen kattila. Maitojauheen käyttö...

Munakokkeli

Munakokkeli

Munakokkeli sopii sellaisenaan ateriaksi, tai sitä voi tarjota esimerkiksi kasvisten, kalan, paahtoleivän tai lihan lisäkkeenä. Munakokkeli kannattaa valmistaa miedolla lämmöllä, jotta kokkelin rakenne pysyy riittävän pehmeänä ja kuohkeana. Valmistusohjeet Riko...

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto on herkullista ja riittoisaa ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa sekä edullista. Keitossa kannattaa käyttää valmiiksi huuhdeltuja, liotettuja ja keitettyjä papuja. Papuja voi ostaa käyttövalmiina kaupasta tai niitä voi keittää valmiiksi ja...

Tofu-kastike

Tofu-kastike

Tofusta valmistuu herkullinen kastike helposti ja nopeasti. Tofu-kastikeen voi tarjota esimerkiksi perunasoseen, keittettyjen perunoiden, kasvisten, pastan yms. kera. Tofu-kastikkeessa voi käyttää omien makumieltymysten mukaan maustamatonta tofua tai maustettuja...