Valitse Sivu

Paholaisen kakku

mennessä | marras 24, 2021 | Edullisia ruokaohjeita, Jälkiruoat | 0 Kommenttia

Paholaisen kakku on erittäin helppo valmistaa. Sen valmistamisessa ei tarvita vatkaamista, riittää kun sekoittaa ainekset hyvin keskenään. Kakun leipominen onnistuu myös aloittelevalta leipurilta. Maultaan kakku on ihanan mehevä sekä suussa sulavan suklainen. Paholaisen kakkua, kuten kaikkia kuivakakkuja, kannattaa säilyttää viileässä.

Valmistusohjeet

Sekoita kuivat aineet keskenään.
Sekoita toisessa astiassa kananmunat, maito sekä öljy huolellisesti keskenään.
Lisää kuivat aineet huolellisesti sekoittaen. 
Voitele ja jauhota kakkuvuoka ja kaada taikina kakkuvuokaan.

Paista 175 asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
Kakun kypsyys kannattaa paistamisen lopuksi varmistaa cocktail-tikulla. Jos tikkuun jää taikinaa, kannattaa kakkua paistaa vielä noin kymmenisen minuuttia. 

Resepti

5dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
1tl ruokasoodaa
3,5 dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1dl kaakaojauhetta
2 kananmunaa
2,5dl maitoa
1dl öljyä

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Korvapuustit

Korvapuustit

Korvapuustit ovat herkullisia suomalaisia perinneleivonnaisia. Korvapuusteja juhlistetaan kansallisella korvapuustipäivällä, jota vietetään 4.10. Korvapuustit leivotaan perinteisesti pullataikinasta, joka kaulitaan levyksi ja täytetään rasva-sokeri-kanelitäytteellä....

Mustikkakakku

Mustikkakakku

Mustikakkakakku on herkullinen leivonnainen, jonka valmistaminen on melko edullista ja helppoa. Mustikkakakku säilyy mehevänä ja herkullisena viileässä, kuten jääkaapissa, säilytettynä. Mustikkakakun voi valmistaa sekä tuoreista mustikoista että pakastetuista...

Jauhelihapasta yhdessä astiassa

Jauhelihapasta yhdessä astiassa

Jauhelihapasta yhdessä astiassa on helppo valmistaa, koska pastaa ei tarvitse keittää erikseen, vaan se kypsyy samalla kuin jauhelihakastikekin. Pastan valmistamisastiana kannattaa käyttää paistokasaria, pataa tai korkealaitaista paistinpannua. Jauhelihapasta on...

Omena-kaurapaistos

Omena-kaurapaistos

Omena-kaurapaistos on edullinen ja herkullinen jälkiruoka, jonka valmistaminen on helppoa eikä valmistamiseen tarvita kovin montaa raaka-ainetta. Oman puutarhan omenat voi hyödyntää paistokseen kuorimatta, riittää kun omenat pesee, pilkkoo ja poistaa siemenkodat....