Riisi-kasvispata valmistuu helposti uunissa. Ruokalaji valmistuu helpoiten uunin kestävässä padassa, jossa voi ensin kuullottaa kasvikset ja sen jälkeen riisin ja lisätä nesteen lopuksi. Uunin kestävä pata ei kuitenkaan ole mitenkään välttämätön, vaan kasvikset voi aivan hyvin kuullottaa pannulla ja siirtää tämän jälkeen uunin kestävään, voideltuun vuokaan.
Tässä ohjeessa padassa on käytetty proteiinina vihreitä papuja, mutta proteiinina voi aivan hyvin käyttää esimerkiksi tofu- tai muita kasviproteiinisuikaleita, linssejä, siemeniä, liha-, kala- tai broilerisuikaleita tai vaikkapa äyriäisiä. Kuivat linssit on hyvä huuhdella ennen käyttöä, mutta niitä ei tarvitse esikeittää, koska ne kypsyvät samalla kuin riisikin uunissa. Suikaleet on hyvä ruskistaa pannulla kasvisten kera. Reseptiä on helppo muokata omien makumieltymysten mukaisesti.
Kasvisliemi voi olla esimerkiksi talteen otettua kasvisten keitinlientä tai sitten kasvislientä voi valmistaa lisäämällä kiehuvaan veteen kasvisliemikuutioita. Jos kasvisliemeen on jo lisätty suolaa tai valmiit liemikuutiot sisältävät suolaa, ei reseptiin todennäköisesti tarvitse lisätä enää suolaa erikseen.
Valmistusohjeet
Kuori ja pilko porkkanat, sipuli sekä valkosipulin kynnet.
Huuhtele parsakaali huolella ja pilko sopivankokoisiksi paloiksi.
Nosta uunin kestävä pata liedelle, lisää öljyä ja kuullota kasvikset öljyssä.
Lisää riisi ja kuullosta riisi öljyssä.
Tämän jälkeen lisää kasvisliemi.
Mausta liemi oman maun mukaisesti suolalla ja valkopippurilla.
Lisää vielä pavut. Sekoita hyvin ja siirrä pata 200 asteiseen uuniin. Kypsennä pataa uunissa noin tunnin ajan välillä sekoittaen.
0 kommenttia