Valitse Sivu

Lukijavinkki: Teroituskivellä teroitat kätevästi kirveet, terät ja myös ruuvimeisselit

mennessä | heinä 28, 2021 | Vinkit lukijoilta | 1 Kommentti

Tämän lukijavinkin on lähettänyt nimimerkki Seppo. Ohessa hänen säästövinkkinsä.

Rautakaupasta saatavalla 2-karkeuksisella teroituskivellä tai viikatekivellä voi kätevästi teroittaa tylsyneet kirveet ja muut terät, mutta niillä voi myös ”teroittaa” eli korjata talttapäiset ruuvimeisselit.

Hio ensin meisselin pää suoraksi, jos pää on kulunut tai siitä on lohjennut osa. Hio sen jälkeen karkealla puolella pää sivuilta sopivaan paksuuteen. Tarkista pään suoruus ja viimeistele kiven hienommalla puolella. Näin saat ruuvimeisselillesi monta vuotta käyttöikää lisää!

Seppo

1 Kommentti

  1. Maria

    Kiitos vinkistä Seppo! Näppärä vinkki, jolla saa hyvin lisää käyttöikää työkaluille.

    Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Lukijavinkki: korjaa itse peliohjaimet ja kaukosäätimet

Lukijavinkki: korjaa itse peliohjaimet ja kaukosäätimet

Tämän lukijavinkin on lähettänyt nimimerkki Ismo. Ohessa hänen säästövinkkinsä. Jos kaukosäätimen tai peliohjaimen painike ei toimi enää, voit vielä mahdollisesti pelastaa laitteen! Tarkista ensin että laitteen sisällä olevat kuminäppäimet ovat kunnossa. Jos...

Lukijavinkki: Maksan aina setelirahoilla

Lukijavinkki: Maksan aina setelirahoilla

Tämän lukijavinkin on lähettänyt nimimerkki SuperTienaaja. Ohessa hänen säästövinkkinsä.Itse maksan aina kaiken setelirahoilla niin vuoden lopuksi on sitten kertynyt iso potti kolikoita, yleensä noin 800 euroa. Samoin tykkään käyttää sellaista pientä kompaktia...

Lukijavinkki: kasvata porkkanoita

Lukijavinkki: kasvata porkkanoita

Tämän lukijavinkin on lähettänyt nimimerkki Pupu. Ohessa hänen säästövinkkinsä.Porkkanat ovat terveellisiä niitä pitää kasvattaa kasvi maalla. Rakastan porkkanoita ne ovat hyviä. Kasvata sinäkin niitä ( :