Valitse Sivu

Lataa ilmainen, valmis budjettipohja tietokoneelle tai puhelimelle

mennessä | elo 30, 2020 | Tiedotteet, Työkalut | 5 Kommentit

Lataa valmis budjettipohja, jonka turvin budjetin pitäminen onnistuu helposti joko tietokoneella tai älypuhelimella. Tämä budjettipohja on luotu Google template gallerian budjettitaulukon pohjalta. Olen suomentanut ja muokannut budjettipohjaa vastaamaan paremmin tarpeitani. Budjettipohja koostuu kolmesta eri taulukosta: Yhteenveto, Tapahtumat ja Varallisuus/velat.

Yhteenveto

Voit tehdä Yhteenveto-taulukkoon suunnitelman kuukauden tuloistasi ja menoistasi. Arvioi kuukauden tulosi ja menosi ja täytä arviosi Tulojen ja Menojen Suunnitelma-sarakkeisiin. Voit vapaasti nimetä uudelleen Menojen ja Tulojen luettelokenttien kategorioita (asuminen, ruoka, laskut, palkka, pääomatulot, myyntivoitot jne.) sen mukaan, mitä tietoja haluat budjetistasi seurata. Näiden kategorioiden perusteella muodostetaan automaattisesti pudotusvalikot Tapahtumat-taulukolle.

Yhteenveto-taulukossa voit muokata tietoja, jotka ovat oranssilla pohjalla (eli kategorioiden nimiä sekä Suunnitelma-sarakkeen rahamääriä). Kaikki muu tieto päivittyy Yhteenveto-taulukkoon automaattisesti.

Tapahtumat

Kirjaa Tapahtumat-taulukkoon toteutuneet tapahtumat. Aina kun käytät johonkin rahaa, kirjaa se Menot-osioon, ja aina kun saat jostakin tuloa, kirjaa se Tulot-osioon. Tapahtumat päivittyvät automaattisesti Yhteenveto-taulukon Toteuma-osioon sen kategorian kohdalle, jolle tapahtumat olet merkannut. Myös Erotus päivittyy automaattisesti.

Kun kirjaat uuden tapahtuman, aloita lisäämällä tapahtuman ajankohta Päivämäärä-kenttään. Lisää Määrä-kenttään rahasumma. Kuvaus-kenttään voit kirjoittaa kuvauksen, jos haluat tarkentaa tapahtumaa. Valitse Kategoria-pudotusvalikosta tapahtuman kategorialaji, jolloin tieto päivittyy automaattisesti oikean kategorian kohdalle Yhteenveto-taulukon Toteuma-sarakkeeseen. Yhteenveto-taulukon Erotus-sarakkeeseen päivittyy kategoriakohtaisesti Suunnitelman ja Toteuman välinen erotus.

Varallisuus/velat

Varallisuus/Velat-taulukoon voit päivittää varallisuutesi sekä velkojesi määrää. Varallisuuden ja Velkojen määrät lasketaan taulukon alareunassa automaattisesti yhteen. Nämä yhteenlasketut summat näkyvät automaattisesti Yhteenveto-taulukon yläreunassa. Jätin muutamia esimerkkiarvoja Varallisuus/Velat-taulukkoon, mutta voit muokata arvoja vastaamaan omia tarpeitasi.

Varallisuus päivittyy automaattisesti Yhteenveto-taulukkoon Alkutilanteeseen. Lopputilanne koostuu toteutuneiden Tulojen sekä Varallisuuden summasta, josta on vähennetty kuukauden toteutuneet Menot. Muista siis päivittää varallisuutesi taulukkoon, jotta Alku- ja Lopputilanne ovat realistiset.

Lataus

Jotta voit avata budjettipohjan tietokoneella, tarvitset joko LibreOfficen Calc ohjelmiston tai Microsoft Officen Excel ohjelmiston.

Budjettipohjaa voit käyttää myös älypuhelimella, jos puhelimeesi on ladattu Google Sheets -sovellus. Uusimmissa Android-puhelimissa sovellus on automaattisesti, mutta voit ladata sen myös Play-kaupasta. Google Sheets-sovellus on ladattavissa myös App Storesta.

Toivotan sinulle lukuisia hauskoja hetkiä budjetoinnin parissa!

5 Kommentit

 1. Ess Hämäläinen

  Hei tää on tosi hyvä ja tarpeellinen, mutta A39 rivit eivät toimi 🙁

  Vastaa
  • Maria

   Hei!
   Kiitos palautteesta.
   Selvitämme asiaa ja pyrimme korjaamaan virheelliset rivit mahdollisimman pian.
   Ystävällisin terveisin
   Maria

   Vastaa
 2. Onni

  Hei!

  Budjettipohjasta on nyt julkaistu uusi versio, jossa on mukana myös omia tapahtumia. Jos et halua käyttää jotain tapahtuman kategoriaa, voit tyhjentää sen solun yhteenveto-välilehdeltä.

  Ystävällisin terveisin
  Onni

  Vastaa
 3. Outi

  Hei!
  Miten saan pohjan seuraaville kuukausille?
  Outi

  Vastaa
  • Onni

   Hei!

   Budjettipohja on kuukausikohtainen. Itse teen yleensä niin, että kopioin vanhan pohjan uudeksi tiedostoksi ja käyn päivittämässä varallisuus ja velat osiohin uudet arvot nykytilanteen mukaan.

   Ystävällisin terveisin
   Onni

   Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut