Valitse Sivu

Itse tehty jugurtti

mennessä | elo 30, 2022 | Edullisia ruokaohjeita, Muut | 0 Kommenttia

Maustamattoman jugurtin valmistaminen itse on helppoa. Jugurtin valmistamiseen tarvitaan kuitenkin lämpömittari, jotta lämpötila riittäisi jugurttiseoksen hapattamiseen. Jugurtin valmistamista varten kannattaa varata myös kannellinen kattila. Maitojauheen käyttö jugurtin valmistamisessa tekee juguttiseoksesta paksumpaa, mutta jugurtin voi valmistaa myös maitoon, maitojuomaan tai kasvimaitoon.

Valmis jugurtti säilyy jääkaapissa noin viikon ajan. Tämän jälkeen jugurtista voi ottaa siemenen uuden jugurtin valmistamista varten. 

Valmistusohjeet

Mittaa vesi kattilaan ja kuumenna 50 asteiseksi. 
Varmista veden oikea lämpötila lämpömittarilla. 
Lisää maustamaton jugurtti erilliseen astiaan ja sekoita jugurtin joukkoon maitojauhe huolellisesti sekoittaen, jotta seoksesta tulee tasaista. 
Lisää jugurtti-maitojauheseos 50 asteiseen veteen pieni määrä kerrallaan huolellisesti sekoittaen. 
Peitä kattila kannella ja aseta noin 45 asteiseen uuniin tai muuhun lämpimään paikkaan tekeytymään. Anna jugurtin tekeytyä noin 10 tuntia, minkä jälkeen siirrä jugurtti jääkaappiin. 
Anna jugurtin vetäytyä vielä kylmässä muutaman tunnin ajan ennen nauttimista. 

 

Resepti

1l vettä
4dl maitojauhetta
2dl maustamatonta jugurttia

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Munakokkeli

Munakokkeli

Munakokkeli sopii sellaisenaan ateriaksi, tai sitä voi tarjota esimerkiksi kasvisten, kalan, paahtoleivän tai lihan lisäkkeenä. Munakokkeli kannattaa valmistaa miedolla lämmöllä, jotta kokkelin rakenne pysyy riittävän pehmeänä ja kuohkeana. Valmistusohjeet Riko...

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto on herkullista ja riittoisaa ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa sekä edullista. Keitossa kannattaa käyttää valmiiksi huuhdeltuja, liotettuja ja keitettyjä papuja. Papuja voi ostaa käyttövalmiina kaupasta tai niitä voi keittää valmiiksi ja...

Tofu-kastike

Tofu-kastike

Tofusta valmistuu herkullinen kastike helposti ja nopeasti. Tofu-kastikeen voi tarjota esimerkiksi perunasoseen, keittettyjen perunoiden, kasvisten, pastan yms. kera. Tofu-kastikkeessa voi käyttää omien makumieltymysten mukaan maustamatonta tofua tai maustettuja...

Pitsapohja

Pitsapohja

Pitsa on ihanaa herkkuruokaa, jonka päälle jokainen voi valita omat suosikkitäytteensä. Pitsan valmistaminen itse on helppoa ja edullisempaa kuin valmiin pitsan tilaaminen ravintolasta. Pitsapohjaan kannattaa valita mahdollisimman hienoksi jauhettuja jauhoja, jolloin...