Valitse Sivu

Itse tehty jugurtti

mennessä | elo 30, 2022 | Edullisia ruokaohjeita, Muut | 0 Kommenttia

Maustamattoman jugurtin valmistaminen itse on helppoa. Jugurtin valmistamiseen tarvitaan kuitenkin lämpömittari, jotta lämpötila riittäisi jugurttiseoksen hapattamiseen. Jugurtin valmistamista varten kannattaa varata myös kannellinen kattila. Maitojauheen käyttö jugurtin valmistamisessa tekee juguttiseoksesta paksumpaa, mutta jugurtin voi valmistaa myös maitoon, maitojuomaan tai kasvimaitoon.

Valmis jugurtti säilyy jääkaapissa noin viikon ajan. Tämän jälkeen jugurtista voi ottaa siemenen uuden jugurtin valmistamista varten. 

Valmistusohjeet

Mittaa vesi kattilaan ja kuumenna 50 asteiseksi. 
Varmista veden oikea lämpötila lämpömittarilla. 
Lisää maustamaton jugurtti erilliseen astiaan ja sekoita jugurtin joukkoon maitojauhe huolellisesti sekoittaen, jotta seoksesta tulee tasaista. 
Lisää jugurtti-maitojauheseos 50 asteiseen veteen pieni määrä kerrallaan huolellisesti sekoittaen. 
Peitä kattila kannella ja aseta noin 45 asteiseen uuniin tai muuhun lämpimään paikkaan tekeytymään. Anna jugurtin tekeytyä noin 10 tuntia, minkä jälkeen siirrä jugurtti jääkaappiin. 
Anna jugurtin vetäytyä vielä kylmässä muutaman tunnin ajan ennen nauttimista. 

 

Resepti

1l vettä
4dl maitojauhetta
2dl maustamatonta jugurttia

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Munakasrulla

Munakasrulla

Munakasrulla on edullista ja herkullista ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Munakasrullaan saa vaihtelua rullan täytteitä vaihtelemalla. Tässä reseptissä täytteenä käytetään jauhelihaa, mutta jauhelihan sijaan voi kokeilla myös esimerkiksi savukalaa,...

Lindströminpihvit

Lindströminpihvit

Lindströminpihvit ovat herkullisia ja helppoja valmistaa itse. Punajuuriraaste tekee pihveistä meheviä sekä herkullisen makuisia. Lindströminpihvit valmistuvat samalla helpolla lihapullataikinaohjeella kuin lihapullatkin ainoastaan sillä erotuksella, että...

Riisi-kasvispata uunissa

Riisi-kasvispata uunissa

Riisi-kasvispata valmistuu helposti uunissa. Ruokalaji valmistuu helpoiten uunin kestävässä padassa, jossa voi ensin kuullottaa kasvikset ja sen jälkeen riisin ja lisätä nesteen lopuksi. Uunin kestävä pata ei kuitenkaan ole mitenkään välttämätön, vaan kasvikset voi...

Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Pakasteiden käyttäminen ruoanlaitossa ei useinkaan tule edullisemmaksi kuin tuoreiden kasvisten, mutta arjen kiireessä pakasteet ovat oiva apu helpottamaan ja vähentämään työvaihteita. Janssoninkiusaus pakasteista on todella helppo valmistaa eikä sen valmistamiseen...