Maustamattoman jugurtin valmistaminen itse on helppoa. Jugurtin valmistamiseen tarvitaan kuitenkin lämpömittari, jotta lämpötila riittäisi jugurttiseoksen hapattamiseen. Jugurtin valmistamista varten kannattaa varata myös kannellinen kattila. Maitojauheen käyttö jugurtin valmistamisessa tekee juguttiseoksesta paksumpaa, mutta jugurtin voi valmistaa myös maitoon, maitojuomaan tai kasvimaitoon.
Valmis jugurtti säilyy jääkaapissa noin viikon ajan. Tämän jälkeen jugurtista voi ottaa siemenen uuden jugurtin valmistamista varten.
Valmistusohjeet
Mittaa vesi kattilaan ja kuumenna 50 asteiseksi.
Varmista veden oikea lämpötila lämpömittarilla.
Lisää maustamaton jugurtti erilliseen astiaan ja sekoita jugurtin joukkoon maitojauhe huolellisesti sekoittaen, jotta seoksesta tulee tasaista.
Lisää jugurtti-maitojauheseos 50 asteiseen veteen pieni määrä kerrallaan huolellisesti sekoittaen.
Peitä kattila kannella ja aseta noin 45 asteiseen uuniin tai muuhun lämpimään paikkaan tekeytymään. Anna jugurtin tekeytyä noin 10 tuntia, minkä jälkeen siirrä jugurtti jääkaappiin.
Anna jugurtin vetäytyä vielä kylmässä muutaman tunnin ajan ennen nauttimista.
0 kommenttia