Valitse Sivu

Janssoninkiusaus pakastekasviksista

mennessä | tammi 6, 2023 | Edullisia ruokaohjeita, Pääruoat | 0 Kommenttia

Pakasteiden käyttäminen ruoanlaitossa ei useinkaan tule edullisemmaksi kuin tuoreiden kasvisten, mutta arjen kiireessä pakasteet ovat oiva apu helpottamaan ja vähentämään työvaihteita. Janssoninkiusaus pakasteista on todella helppo valmistaa eikä sen valmistamiseen vaadita kovin montaa työvaihetta. Kasvisten määrää kiusaukseen saa lisättyä lisäämällä perunoiden joukkoon kasvispakasteita, kuten esimerkiksi kukkakaali-, parsakaali- tai porkkanapakasteita tai kasvissuikaleita. Suuresta määrästä kiusausta riittää 5-henkiselle perheelle ruoaksi ja ruokaa jää usein yli evääksikin.

Valmistusohjeet

Voitele uunin kestävä vuoka.
Kaada pohjalle puolet peruna-sipulisekoituspussista sekä puolet kasvispakastepussista.
Kaada anjovissäilykkeiden liemi vuokaan ja levitä anjovikset perunoiden ja kasvisten päälle.
Lisää fileiden päälle loput pakastepussien sisällöstä.
Kaada vuokaan lopuksi ruokakerma.
Halutessasi voit myös ripotella juustoraastetta kiusauksen päälle ennen paistamista.
Paista 200 asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
Kiusausta on hyvä paiston aikana hieman sekoittaa, jotta se paistuu tasaisesti.

Resepti

1kg peruna-sipulisekoitusta
500g kasvispakasteita
2 säilykepurkillista/n. 250g anjovisfileitä
2 prk (n. 4dl) ruoanlaittoon sopivaa ruokakermaa tai kaurakermaa tms.
rasvaa uunivuoan voiteluun
halutessasi voit myös ripotella juustoraastetta kiusauksen päälle ennen paistamista

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Itse tehty jugurtti

Itse tehty jugurtti

Maustamattoman jugurtin valmistaminen itse on helppoa. Jugurtin valmistamiseen tarvitaan kuitenkin lämpömittari, jotta lämpötila riittäisi jugurttiseoksen hapattamiseen. Jugurtin valmistamista varten kannattaa varata myös kannellinen kattila. Maitojauheen käyttö...

Munakokkeli

Munakokkeli

Munakokkeli sopii sellaisenaan ateriaksi, tai sitä voi tarjota esimerkiksi kasvisten, kalan, paahtoleivän tai lihan lisäkkeenä. Munakokkeli kannattaa valmistaa miedolla lämmöllä, jotta kokkelin rakenne pysyy riittävän pehmeänä ja kuohkeana. Valmistusohjeet Riko...

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto on herkullista ja riittoisaa ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa sekä edullista. Keitossa kannattaa käyttää valmiiksi huuhdeltuja, liotettuja ja keitettyjä papuja. Papuja voi ostaa käyttövalmiina kaupasta tai niitä voi keittää valmiiksi ja...

Tofu-kastike

Tofu-kastike

Tofusta valmistuu herkullinen kastike helposti ja nopeasti. Tofu-kastikeen voi tarjota esimerkiksi perunasoseen, keittettyjen perunoiden, kasvisten, pastan yms. kera. Tofu-kastikkeessa voi käyttää omien makumieltymysten mukaan maustamatonta tofua tai maustettuja...