Valitse Sivu

Banaanikakku

mennessä | tammi 6, 2021 | Edullisia ruokaohjeita, Jälkiruoat | 0 Kommenttia

Banaanikakku on oiva tapa hyödyntää hieman jo ylikypsät banaanit. Kakku on mehevää ja se säilyy hyvin viileässä. Kakun valmistaminen on suhteellisen helppoa ja edullista. Banaanit kannattaa soseuttaa sauva- tai tehosekoittimella, jolloin soseesta tulee tasaista ja nestemäistä ja sen lisääminen kakkutaikinaan on helpompaa.

Valmistusohjeet

Sekoita kuivat aineet keskenään.
Soseuta banaanit.
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.
Lisää kananmunat joukkoon yksitellen huolellisesti vatkaten.
Kääntele lopuksi seokseen vuorotellen banaanisosetta ja jauhoseosta.
Kaada valmis taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 175 asteisessa uunissa noin 50-60 minuuttia.

Resepti

5dl vehnäjauhoja
2,5tl leivinjauhetta
2tl kanelia
1tl kaardemummaa
2 banaania
150g rasvaa
2dl sokeria
2 kananmunaa

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Hillo

Hillo

Itse tehdyn hillon valmistus on edullista ja helppoa. Hillo kannattaa säilöä huolellisesti puhdistettuihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin, jotta se säilyy mahdollisimman pitkään hyvänä. Hilloa säilytetään viileässä, kuten jääkaapissa tai kellarissa. Hilloa voi...

Kesäkeitto

Kesäkeitto

Kesäkeitto on parhaimmillaan tuoreista kasviksista valmistettuna, joten se on nimensä mukaan kesän herkkuruoka. Kesäkeittoa voi toki valmistaa muinakin vuodenaikoina ja tarpeen mukaan kesäkeiton valmistaminen onnistuu myös pakastetuista kasviksista. Kesäkeiton...

Kantarellipasta

Kantarellipasta

Kantarelli on herkullinen ruokasieni, joka on helppo tunnistaa keltaisesta väristään, helttamaisista, haaroittuvista poimuistaan sekä reunoiltaan aaltoilevasta tasaisesta lakistaan. Se kannattaa poimia metsästä talteen ja käyttää tuoreeltaan ruoanlaittoon. Kantarelli...

Itse tehty jäätelö

Itse tehty jäätelö

Itse tehty jäätelö on helppoa ja edullista valmistaa. Perus jäätelövaahto koostuu kermasta sekä kondensoidusta maidosta, joita voi halutessaan maustaa vaniljalla, suklaalla, keksinmuruilla, kakun paloilla, tuoreilla tai kuivatuilla hedelmillä tai marjoilla,...