Valitse Sivu

Bolognese-kastike

mennessä | loka 19, 2020 | Edullisia ruokaohjeita, Pääruoat | 0 Kommenttia

Bolognese-kastike valmistetaan perinteisesti jauhelihasta ja tarjotaan spagetin tai pastan kera. Pasta bolognese on edullista ruokaa, joka maistuu koko perheelle.

Kannattaa myös kokeilla suosittua linssi-bolognesea, jossa jauheliha korvataan 2dl:lla kuivattuja linssejä. Linssi-bolognese valmistetaan muutoin samalla tavoin kuin jauheliha-bolognese, mutta jauheliha  jätetään pois. Linssit huuhdellaan, lisätään tomaattikastikkeeseen sekaan ja keitetään kastikkeen seassa kypsiksi. Linssi-bologneseen kannattaa lisätä hieman enemmän vettä kuin jauheliha-bologneseen: 2dl linssejä kannattaa keittää 4dl:ssa vettä/kasvislientä. Linsseistä valmistettu bolognese-kastike on hinnaltaan vieläkin edullisempaa kuin jauhelihakastike.

Valmistusohjeet

Kuori ja pilko sipulit.
Kuullota sipulit ja ruskista jauheliha lihan rasvassa pannulla.
Kuori ja raasta porkkanat ja sellerinpala. Lisää juuresraaste pannulle.
Lisää tomaattimurska, tomaattipyre sekä vesi.
Lisää mausteet ja anna kypsyä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.

Resepti

1 sipuli
2 kynttä valkosipulia
400g jauhelihaa
2 porkkanaa
n. 50g pala juuriselleriä
500g tomaattimurskaa
1rkl tomaattipyrettä
2dl vettä (tai liha-/kasvislientä tai pastan keitinvettä)
1tl sokeria
1tl suolaa
1tl mustapippuria
1tl kuivattua oreganoa/mäkimeiramia
1tl kuivattua basilikaa

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Itse tehty jugurtti

Itse tehty jugurtti

Maustamattoman jugurtin valmistaminen itse on helppoa. Jugurtin valmistamiseen tarvitaan kuitenkin lämpömittari, jotta lämpötila riittäisi jugurttiseoksen hapattamiseen. Jugurtin valmistamista varten kannattaa varata myös kannellinen kattila. Maitojauheen käyttö...

Munakokkeli

Munakokkeli

Munakokkeli sopii sellaisenaan ateriaksi, tai sitä voi tarjota esimerkiksi kasvisten, kalan, paahtoleivän tai lihan lisäkkeenä. Munakokkeli kannattaa valmistaa miedolla lämmöllä, jotta kokkelin rakenne pysyy riittävän pehmeänä ja kuohkeana. Valmistusohjeet Riko...

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto on herkullista ja riittoisaa ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa sekä edullista. Keitossa kannattaa käyttää valmiiksi huuhdeltuja, liotettuja ja keitettyjä papuja. Papuja voi ostaa käyttövalmiina kaupasta tai niitä voi keittää valmiiksi ja...

Tofu-kastike

Tofu-kastike

Tofusta valmistuu herkullinen kastike helposti ja nopeasti. Tofu-kastikeen voi tarjota esimerkiksi perunasoseen, keittettyjen perunoiden, kasvisten, pastan yms. kera. Tofu-kastikkeessa voi käyttää omien makumieltymysten mukaan maustamatonta tofua tai maustettuja...