Valitse Sivu

Borsch-keitto

mennessä | tammi 21, 2021 | Edullisia ruokaohjeita, Pääruoat | 0 Kommenttia

Borsch-keitto valmistuu edullisista raaka-aineista helposti. Tällä ohjeella valmistuu kasvis-borsch-keitto. Keittoon voi halutessaan myös lisätä pannulla ruskistettuja naudan paistisuikaleita tai palvikinkkua, mutta kasvis-borsch-keittokin on täyttävää ja herkullista. Tarjoa borsch-keitto smetanan tai maustamattoman jugurtin sekä tuoreiden yrttien kera.

Valmistusohjeet

Kuori ja leikkaa (tai raasta) punajuuret, palsternakka, porkkanat sekä kaali ohuiksi suikaleiksi.
Kuori ja pilko sipuli sekä valkosipulinkynnet.
Kaada punajuuret kattilaan ja kuullota öljyssä kattilan pohjalla. Lisää porkkanat, palsternakka, kaali, sipuli sekä valkosipuli.
Lisää kasvisliemi sekä suola, rakuuna ja meirami. Mausta keittoliemi happamahkoksi etikalla. 
Anna keiton hautua miedolla lämmöllä noin puoli tuntia. 

Tarjoa keitto smetanan tai maustamattoman jugurtin sekä tuoreen persiljan kera. 

Resepti

4 punajuurta
1 palsternakka
2 porkkanaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
pala kaalia (noin 150g)
2l kasvislientä
1 laakerinlehti
3 kokonaista maustepippuria
1rkl etikkaa
1tl suolaa
1tl rakuunaa
1tl meiramia

smetanaa tai maustamatonta jugurttia
tuoretta persiljaa

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Hillo

Hillo

Itse tehdyn hillon valmistus on edullista ja helppoa. Hillo kannattaa säilöä huolellisesti puhdistettuihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin, jotta se säilyy mahdollisimman pitkään hyvänä. Hilloa säilytetään viileässä, kuten jääkaapissa tai kellarissa. Hilloa voi...

Kesäkeitto

Kesäkeitto

Kesäkeitto on parhaimmillaan tuoreista kasviksista valmistettuna, joten se on nimensä mukaan kesän herkkuruoka. Kesäkeittoa voi toki valmistaa muinakin vuodenaikoina ja tarpeen mukaan kesäkeiton valmistaminen onnistuu myös pakastetuista kasviksista. Kesäkeiton...

Kantarellipasta

Kantarellipasta

Kantarelli on herkullinen ruokasieni, joka on helppo tunnistaa keltaisesta väristään, helttamaisista, haaroittuvista poimuistaan sekä reunoiltaan aaltoilevasta tasaisesta lakistaan. Se kannattaa poimia metsästä talteen ja käyttää tuoreeltaan ruoanlaittoon. Kantarelli...

Itse tehty jäätelö

Itse tehty jäätelö

Itse tehty jäätelö on helppoa ja edullista valmistaa. Perus jäätelövaahto koostuu kermasta sekä kondensoidusta maidosta, joita voi halutessaan maustaa vaniljalla, suklaalla, keksinmuruilla, kakun paloilla, tuoreilla tai kuivatuilla hedelmillä tai marjoilla,...