Valitse Sivu

Brigadeirot

mennessä | marras 26, 2021 | Edullisia ruokaohjeita, Jälkiruoat | 0 Kommenttia

Brigadeirot ovat alun perin brasilialaisia kaakaotoffeemakeisia. Ne ovat herkullisen makuisia ja niiden valmistus on helppoa sekä verrattain edullista. Brigadeirojen kuorruttamiseen voi käytää strösseleitä, kaakaojauhetta, kookoshiutaleita, pähkinä- tai mantelirouhetta tai vaikkapa suklaarouhetta. Brigadeiroja voi maustaa halutessaan esimerkiksi piparminttuaromilla tai erimakuisilla likööreillä. Brigadeirot voi pakata erillisiin makeisvuokiin tai asetella suoraan tarjoilualustalle. Vegaanisia ja laktoosittomia brigadeiroja saa valmistettua esimerkiksi kondensoidusta kookosmaidosta korvaamalla voin laktoosittomalla kasvirasvalla.

Kondensoitua maitoa saa vamiina tölkkinä kaupasta. Kondensoitua maitoa voi myös keittää itse täysmaidosta (5dl) ja sokerista (2dl). Maitoa keitetään niin kauan, että se kiehuu kasaan. Maitoa keitettäessä tulee olla tarkkana, että se ei kiehu yli tai pala pohjaan. Kondensoitua maitoa keitetään noin tunnin ajan miedolla lämmöllä. Itse valmistettua kondensoitua maitoa säilytetään jääkaapissa.

Valmistusohje

Sulata voi.
Kaada kondensoitu maito, kaakaojauhe sekä voisula kattilaan ja sekoita tasaiseksi.
Keitä seosta hiljalleen huolellisesti reunoja myöten sekoitellen noin 15 minuutin ajan. Kun seos alkaa paksuuntua, voit halutessasi lisätä aromin tuomaan makeisille lisämakua.
Seos on riittävän kiinteää, kun pohjaa pitkin kaapaistessa menee mutama sekuntti ennen kuin pohja peittyy uudelleen.
Kaada paksuuntunut seos erilliseen kulhoon ja anna jäähtyä jääkaapissa vähintään 1-2 tuntia.

Pyöritä täysin viilentyneestä massasta palloja.
Kuorruta pallot oman makusi mukaan.

Resepti

1 tölkki (397g) kondensoitua maitoa TAI 5dl:sta itse keitettyä kondensoitua maitoa
3 rkl kaakaojauhetta
2 rkl voita

Kuorruttamiseen strösseleitä, kaakaojauhetta, kookoshiutaleita, pähkinä- tai mantelirouhetta tms.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Itse tehty jugurtti

Itse tehty jugurtti

Maustamattoman jugurtin valmistaminen itse on helppoa. Jugurtin valmistamiseen tarvitaan kuitenkin lämpömittari, jotta lämpötila riittäisi jugurttiseoksen hapattamiseen. Jugurtin valmistamista varten kannattaa varata myös kannellinen kattila. Maitojauheen käyttö...

Munakokkeli

Munakokkeli

Munakokkeli sopii sellaisenaan ateriaksi, tai sitä voi tarjota esimerkiksi kasvisten, kalan, paahtoleivän tai lihan lisäkkeenä. Munakokkeli kannattaa valmistaa miedolla lämmöllä, jotta kokkelin rakenne pysyy riittävän pehmeänä ja kuohkeana. Valmistusohjeet Riko...

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto on herkullista ja riittoisaa ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa sekä edullista. Keitossa kannattaa käyttää valmiiksi huuhdeltuja, liotettuja ja keitettyjä papuja. Papuja voi ostaa käyttövalmiina kaupasta tai niitä voi keittää valmiiksi ja...

Tofu-kastike

Tofu-kastike

Tofusta valmistuu herkullinen kastike helposti ja nopeasti. Tofu-kastikeen voi tarjota esimerkiksi perunasoseen, keittettyjen perunoiden, kasvisten, pastan yms. kera. Tofu-kastikkeessa voi käyttää omien makumieltymysten mukaan maustamatonta tofua tai maustettuja...