Valitse Sivu

Brigadeirot

mennessä | marras 26, 2021 | Edullisia ruokaohjeita, Jälkiruoat | 0 Kommenttia

Brigadeirot ovat alun perin brasilialaisia kaakaotoffeemakeisia. Ne ovat herkullisen makuisia ja niiden valmistus on helppoa sekä verrattain edullista. Brigadeirojen kuorruttamiseen voi käytää strösseleitä, kaakaojauhetta, kookoshiutaleita, pähkinä- tai mantelirouhetta tai vaikkapa suklaarouhetta. Brigadeiroja voi maustaa halutessaan esimerkiksi piparminttuaromilla tai erimakuisilla likööreillä. Brigadeirot voi pakata erillisiin makeisvuokiin tai asetella suoraan tarjoilualustalle. Vegaanisia ja laktoosittomia brigadeiroja saa valmistettua esimerkiksi kondensoidusta kookosmaidosta korvaamalla voin laktoosittomalla kasvirasvalla.

Kondensoitua maitoa saa vamiina tölkkinä kaupasta. Kondensoitua maitoa voi myös keittää itse täysmaidosta (5dl) ja sokerista (2dl). Maitoa keitetään niin kauan, että se kiehuu kasaan. Maitoa keitettäessä tulee olla tarkkana, että se ei kiehu yli tai pala pohjaan. Kondensoitua maitoa keitetään noin tunnin ajan miedolla lämmöllä. Itse valmistettua kondensoitua maitoa säilytetään jääkaapissa.

Valmistusohje

Sulata voi.
Kaada kondensoitu maito, kaakaojauhe sekä voisula kattilaan ja sekoita tasaiseksi.
Keitä seosta hiljalleen huolellisesti reunoja myöten sekoitellen noin 15 minuutin ajan. Kun seos alkaa paksuuntua, voit halutessasi lisätä aromin tuomaan makeisille lisämakua.
Seos on riittävän kiinteää, kun pohjaa pitkin kaapaistessa menee mutama sekuntti ennen kuin pohja peittyy uudelleen.
Kaada paksuuntunut seos erilliseen kulhoon ja anna jäähtyä jääkaapissa vähintään 1-2 tuntia.

Pyöritä täysin viilentyneestä massasta palloja.
Kuorruta pallot oman makusi mukaan.

Resepti

1 tölkki (397g) kondensoitua maitoa TAI 5dl:sta itse keitettyä kondensoitua maitoa
3 rkl kaakaojauhetta
2 rkl voita

Kuorruttamiseen strösseleitä, kaakaojauhetta, kookoshiutaleita, pähkinä- tai mantelirouhetta tms.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Päärynä-ohrapuuro uunissa

Päärynä-ohrapuuro uunissa

Päärynät tuovat ohrapuuroon makua sekä vaihtelua. Puuroon voi käyttää myös hieman ylikypsiä päärynöitä. Puuron voi myös valmistaa veteen tai kauramaitoon, jolloin se sopii myös vegaaniseen ja maidottomaan ruokavalioon. Tai osan maidosta voi korvata valmiilla...

Tofukokkeli

Tofukokkeli

Tofu on vegaanista, soijamaidosta valmistettua proteiinipitoista ruoka-ainetta. Tofu sopii oivallisesti vegaaniseen ruokavalioon korvaamaan kananmunan, koska kananmunan tavoin myös soija sisältää kaikkia ihmiselle tarpeellisia aminohappoja. Tofukokkelin valmistaminen...

Paholaisen kakku

Paholaisen kakku

Paholaisen kakku on erittäin helppo valmistaa. Sen valmistamisessa ei tarvita vatkaamista, riittää kun sekoittaa ainekset hyvin keskenään. Kakun leipominen onnistuu myös aloittelevalta leipurilta. Maultaan kakku on ihanan mehevä sekä suussa sulavan suklainen....

Kurpitsainen juustokakku

Kurpitsainen juustokakku

Syksyllä kurpitsasadon ollessa parhaimmillaan, voi kurpitsoista tehdä monenlaisia herkkuja. Kurpitsasose sopii oivallisesti mm. kasvissosekeittoihin tai myskikurpitsasta voi valmistaa herkullista myskikurpitsakeittoa. Kurpitsa sopii uunissa paahdettuna hyvin...