Valitse Sivu

Englantilainen hedelmäkakku

mennessä | joulu 19, 2020 | Edullisia ruokaohjeita, Jälkiruoat | 0 Kommenttia

Englantilainen hedelmäkakku sopii joulupöytään jälkiruoaksi tai vaikkapa joululahjaksi. Kakku säilyy hyvin jääkaapissa ja sen maku vain paranee ajan kuluessa. Hedelmäkakkuun sopivat kaikenlaiset kuivatut hedelmät. Kuivattuja hedelmiä myydään myös valmiina sekoituksina. Kannattaa kokeilla liottaa hedelmiä yön yli tilkassa rommia tai mantelilikööriä.

Valmistusohjeet

Pilko hedelmät ja sekoita rommi/mantelilikööri hedelmien sekaan. Anna hedelmien liota nesteessä mieluiten yön yli.

Voitele ja jauhota kakkuvuoka.

Mittaa vehnäjauhot erilliseen astiaan, lisää leivinjauhe ja sekoita hyvin. Vatkaa taikinakulhossa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen huolellisesti vatkaten. Kääntele lopuksi jauhoseos sekä liotetut hedelmät huolellisesti taikinan sekaan.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia.

Resepti

100g kuivattuja, pilkottuja hedelmiä (kirsikoita, sukaatteja tms.)
100g rusinoita pilkottuna
2rkl rommia tai mantelilikööriä
200g rasvaa
2dl sokeria
3 munaa
2tl vanlijasokeria
2tl leivinjauhetta
3dl vehnäjauhoja

rasvaa ja jauhoja kakkuvuoan voiteluun ja jauhottamiseen

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Munakasrulla

Munakasrulla

Munakasrulla on edullista ja herkullista ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Munakasrullaan saa vaihtelua rullan täytteitä vaihtelemalla. Tässä reseptissä täytteenä käytetään jauhelihaa, mutta jauhelihan sijaan voi kokeilla myös esimerkiksi savukalaa,...

Lindströminpihvit

Lindströminpihvit

Lindströminpihvit ovat herkullisia ja helppoja valmistaa itse. Punajuuriraaste tekee pihveistä meheviä sekä herkullisen makuisia. Lindströminpihvit valmistuvat samalla helpolla lihapullataikinaohjeella kuin lihapullatkin ainoastaan sillä erotuksella, että...

Riisi-kasvispata uunissa

Riisi-kasvispata uunissa

Riisi-kasvispata valmistuu helposti uunissa. Ruokalaji valmistuu helpoiten uunin kestävässä padassa, jossa voi ensin kuullottaa kasvikset ja sen jälkeen riisin ja lisätä nesteen lopuksi. Uunin kestävä pata ei kuitenkaan ole mitenkään välttämätön, vaan kasvikset voi...

Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Pakasteiden käyttäminen ruoanlaitossa ei useinkaan tule edullisemmaksi kuin tuoreiden kasvisten, mutta arjen kiireessä pakasteet ovat oiva apu helpottamaan ja vähentämään työvaihteita. Janssoninkiusaus pakasteista on todella helppo valmistaa eikä sen valmistamiseen...