Työpaikkaruokailuun tai ravintolaruokaan kuluu suuret määrät rahaa, jos ravintoloissa ruokailee säännöllisesti. Edullisemmaksi tulee tehdä eväät töihin etukäteen kotona tai hyödyntää tähteeksi jääneitä ruokia eväinä. Kotona voi tehdä kerralla suuren määrän keittoa, wokkia, laatikkoruokaa tms. ja pakastaa ruoan valmiiksi annoksiksi. Annokset on kätevä sitten ottaa pakkasesta mukaan evääksi. Kannattaa kuitenkin pitää kirjaa pakastimen sisällössä ja merkitä huolella pakasteannoksiin, mitä annokset ovat ja milloin ne on valmistettu, jotta ne tulee käytettyä ajallaan.
Ravintolassa syöminen, pikaruokapaikoissa vieraileminen tai annosten kotiin tilaaminen tulee kalliimmaksi kuin kotona valmistettu ruoka. Tämän vuoksi kannattaa opetella valmistamaan ruokaa itse. Ravintoloiden sijaan ystäviä voi kutsua omaan kotiin syömään tai ystävien kanssa voi valmistaa ruokaa porukalla. Helppoja ja edullisia ruokaohjeita löydät Ruokaohjeet-osiosta.
Viikon ruokalistaa suunniteltaessa kannattaa huomioida myös töihin vietävät eväät ja varata niiden valmistamiseen tarvittavat ainekset kauppalistaan. Kannattaa huomioida mahdollisesti pakastimessa jo olevat eväsannokset ja hyödyntää niitä mahdollisuuksien mukaan. Huolellisella suunnittelulla voi säästää paljonkin.
0 kommenttia