Valitse Sivu

Kananmunakastike

mennessä | marras 16, 2020 | Edullisia ruokaohjeita, Pääruoat | 1 Kommentti

Kananmunakastike valmistuu helposti ja edullisesti keitetyistä kananmunista. Kastike sopii itsessään ruoaksi tarjoiltuna mm. keitettyjen perunoiden tai kasvisten kera. Kananmunakastike on myös oivallinen kastike kalalle.

Valmistusohjeet

Kastiketta varten tarvitset 2 keitettyä kananmunaa, joten jos niitä ei ole valmiiksi keitettynä, keitä ensin kananmunat. Kuori ja pilko kananmunat pieniksi kuutoiksi. Hienonna tilli pieneksi hakkeeksi.

Kuori ja pilko sipuli, kuullota sipuli kattilan pohjalla öljyssä ja siirrä hetkeksi syrjään. Sulata rasva ja lisää vehnäjauhot ja anna seoksen kiehahtaa samalla hyvin sekoittaen. Lisää maito vähän kerrassaan huolellisesti sekoittaen. Keitä samalla sekoittaen muutaman minuutin ajan. Lisää kananmunat sekä sipuli kastikkeeseen. Lisää lopuksi suola, valkopippuri sekä tilli.

Resepti

2 keitettyä kananmunaa
1 sipuli
öljyä sipulin kuullotukseen
2 rkl rasvaa
0,5 dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
0,5 tl suolaa
0,5 tl valkopippuria
0,5dl tuoretta tilliä

1 Kommentti

  1. Onni

    Perunoiden kanssa tämä on oivaa herkkua.

    Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Munakasrulla

Munakasrulla

Munakasrulla on edullista ja herkullista ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Munakasrullaan saa vaihtelua rullan täytteitä vaihtelemalla. Tässä reseptissä täytteenä käytetään jauhelihaa, mutta jauhelihan sijaan voi kokeilla myös esimerkiksi savukalaa,...

Lindströminpihvit

Lindströminpihvit

Lindströminpihvit ovat herkullisia ja helppoja valmistaa itse. Punajuuriraaste tekee pihveistä meheviä sekä herkullisen makuisia. Lindströminpihvit valmistuvat samalla helpolla lihapullataikinaohjeella kuin lihapullatkin ainoastaan sillä erotuksella, että...

Riisi-kasvispata uunissa

Riisi-kasvispata uunissa

Riisi-kasvispata valmistuu helposti uunissa. Ruokalaji valmistuu helpoiten uunin kestävässä padassa, jossa voi ensin kuullottaa kasvikset ja sen jälkeen riisin ja lisätä nesteen lopuksi. Uunin kestävä pata ei kuitenkaan ole mitenkään välttämätön, vaan kasvikset voi...

Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Pakasteiden käyttäminen ruoanlaitossa ei useinkaan tule edullisemmaksi kuin tuoreiden kasvisten, mutta arjen kiireessä pakasteet ovat oiva apu helpottamaan ja vähentämään työvaihteita. Janssoninkiusaus pakasteista on todella helppo valmistaa eikä sen valmistamiseen...