Valitse Sivu

Kaurakeksit

mennessä | touko 12, 2022 | Edullisia ruokaohjeita, Jälkiruoat | 0 Kommenttia

Kaurakeksit ovat herkullisia. Ne valmistuvat muutamasta raaka-aineesta, joten ne ovat myös hyvin edullisia valmistaa. Kaurakeksit valmistuvat nopeasti, joten niitä voi valmistaa vaikkapa yllätysvieraille. Niiden valmistaminen on helppoa, joten se onnistuu myös aloittelevilta leipureilta. Kaurakeksien sekaan voi myös halutessaan laittaa suklaahippuja, kuivattuja hedelmiä tai marjoja tai kaurakeksit voi halutessaan kuorruttaa suklaalla. Perusreseptiä voi varioida omien makumieltymystensä mukaan, mutta kaurakeksit ovat herkullisia ilman lisukkeitakin.

Valmistusohjeet

Sulata rasva.
Sekoita sokeri, kaurahiutaleet, vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään sekaisin leivontakulhossa.
Lisää jäähtynyt rasva kuivien ainesten joukkoon leivontakulhoon.
Sekoita hyvin.
Lisää kananmuna lopuksi ja sekoita taikina tasaiseksi.
Siirrä valmis taikina jääkaappiin noin 15 minuutin ajaksi, jotta se ehtii hieman jähmettyä.

Nostele taikinasta teelusikalla nokareita leivinpaperin päälle. 
Huomioi, että keksit leviävät uunissa, joten jätä nokareiden väliin riittävästi tilaa keksien levitä. 

Paista 200 asteessa uunin ylätasolla noin 10 minuuttia tai kunnes keksit ovat väriltään vaaleanruskeita. 

Resepti

100g leivontarasvaa
1,5dl sokeria
3dl kaurahiutaleita
4rkl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1 kananmuna

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Pakasteiden käyttäminen ruoanlaitossa ei useinkaan tule edullisemmaksi kuin tuoreiden kasvisten, mutta arjen kiireessä pakasteet ovat oiva apu helpottamaan ja vähentämään työvaihteita. Janssoninkiusaus pakasteista on todella helppo valmistaa eikä sen valmistamiseen...

Itse tehty jugurtti

Itse tehty jugurtti

Maustamattoman jugurtin valmistaminen itse on helppoa. Jugurtin valmistamiseen tarvitaan kuitenkin lämpömittari, jotta lämpötila riittäisi jugurttiseoksen hapattamiseen. Jugurtin valmistamista varten kannattaa varata myös kannellinen kattila. Maitojauheen käyttö...

Munakokkeli

Munakokkeli

Munakokkeli sopii sellaisenaan ateriaksi, tai sitä voi tarjota esimerkiksi kasvisten, kalan, paahtoleivän tai lihan lisäkkeenä. Munakokkeli kannattaa valmistaa miedolla lämmöllä, jotta kokkelin rakenne pysyy riittävän pehmeänä ja kuohkeana. Valmistusohjeet Riko...

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto on herkullista ja riittoisaa ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa sekä edullista. Keitossa kannattaa käyttää valmiiksi huuhdeltuja, liotettuja ja keitettyjä papuja. Papuja voi ostaa käyttövalmiina kaupasta tai niitä voi keittää valmiiksi ja...