Valitse Sivu

Kesäkeitto

mennessä | heinä 22, 2021 | Edullisia ruokaohjeita, Pääruoat | 0 Kommenttia

Kesäkeitto on parhaimmillaan tuoreista kasviksista valmistettuna, joten se on nimensä mukaan kesän herkkuruoka. Kesäkeittoa voi toki valmistaa muinakin vuodenaikoina ja tarpeen mukaan kesäkeiton valmistaminen onnistuu myös pakastetuista kasviksista. Kesäkeiton valmistaminen on helppoa ja edullista. Kesäkeittoa voi halutessaan maustaa sulatejuustolla, nokareella voita tai tuoreilla yrteillä, kuten tillillä tai ruohosipulilla.

Valmistusohjeet

Kuori ja pilko perunat ja porkkanat.
Pilko kukkakaali.
Kuori ja pilko sipuli ja hienonna sipulinvarret silpuksi.
Riivi herneet.
Hienonna persilja silpuksi.
Mittaa kattilaan 1l vettä, lisää suola. Lisää porkkanat, perunat, sipuli ja kukkakaali ja keitä kasviksia noin 15 minuuttia. Lisää herneet.
Sekoita vehnäjauhot kylmään maitoon ja lisää maito keiton sekaan. Anna keiton kiehua noin viitisen minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Mausta pippurilla ja hienonnetulla persiljalla. Tarjoa kuumana. 

Resepti

4 perunaa
4 porkkanaa
1 kukkakaali
1 sipuli varsineen
2-3 dl riivittyjä herneitä
1l vettä
2tl suolaa
4dl maitoa
2rkl vehnäjauhoja
0,5tl valkopippuria
1dl tuoretta persiljaa hienonnettuna

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Mustikkakakku

Mustikkakakku

Mustikakkakakku on herkullinen leivonnainen, jonka valmistaminen on melko edullista ja helppoa. Mustikkakakku säilyy mehevänä ja herkullisena viileässä, kuten jääkaapissa, säilytettynä. Mustikkakakun voi valmistaa sekä tuoreista mustikoista että pakastetuista...

Jauhelihapasta yhdessä astiassa

Jauhelihapasta yhdessä astiassa

Jauhelihapasta yhdessä astiassa on helppo valmistaa, koska pastaa ei tarvitse keittää erikseen, vaan se kypsyy samalla kuin jauhelihakastikekin. Pastan valmistamisastiana kannattaa käyttää paistokasaria, pataa tai korkealaitaista paistinpannua. Jauhelihapasta on...

Omena-kaurapaistos

Omena-kaurapaistos

Omena-kaurapaistos on edullinen ja herkullinen jälkiruoka, jonka valmistaminen on helppoa eikä valmistamiseen tarvita kovin montaa raaka-ainetta. Oman puutarhan omenat voi hyödyntää paistokseen kuorimatta, riittää kun omenat pesee, pilkkoo ja poistaa siemenkodat....

Hillo

Hillo

Itse tehdyn hillon valmistus on edullista ja helppoa. Hillo kannattaa säilöä huolellisesti puhdistettuihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin, jotta se säilyy mahdollisimman pitkään hyvänä. Hilloa säilytetään viileässä, kuten jääkaapissa tai kellarissa. Hilloa voi...