Valmistusohjeet
Mittaa neste kattilaan ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Kaada neste taikinakulhoon.
Jos käytät tuorehiivaa, liuota hiiva kädenlämpöisen nesteen sekaan.
Jos käytät kuivahiivaa, sekoita kuivahiiva osaan vehnäjauhoista.
Lisää kulhoon sokeri, suola sekä kardemumma.
Lisää jauhoja vähitellen taikinaan. Vaivaa huolellisesti, jotta taikinasta tulee sitkoisaa. Loppuvaiheessa lisää sulatettu rasva taikinan joukkoon. Taikina on valmista, kun se on kiinteää eikä tartu enää kulhon pohjaan tai käsiin kiinni.
Anna kohota liinalla peitettynä lämpimässä noin puoli tuntia. Taikinan kohottamiseen oivallinen keino on esimerkiksi asettaa taikinakulho lavuaariin, jossa on lämmintä vettä. Anna kohota paikasta riippuen 30-60 minuuttia.
Sekoita kanelitäytettä varten huoneenlämpöinen rasva, sokeri sekä kaneli huolellisesti sekaisin.
Kun taikina on kohonnut, vaivaa siitä ilmakuplat pois. Kauli taikina suorakaiteenmuotoiseksi levyksi. Levitä rasva-sokeri-kanelitäyte levyn päälle ja kääri rullaksi. Leikkaa haluamasi kokoisiksi puusteiksi. Jos haluat kiekon mallisia puusteja, leikkaa palat suoraan ja aseta lappeelleen pellille. Perinteisen malliset puustit leikataan vinoon ja painetaan napakasti ohuimmasta kohdasta, niin että molemmin puolin puustia muodostuvat kiekot.
Kohota liinalla peitettyinä vielä noin 20 minuuttia. Voitele ja koristele raesokerilla. Paista 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia pullien koosta riippuen.
0 kommenttia