Linssikeitto on edullinen, herkullinen ja ravitseva keittoruoka, joka valmistuu nopeasti. Tomaattimurskan sijaan keiton valmistamiseen voi käyttää myös tuoreita tomaatteja. Hieman ylikypsätkin tomaatit sopivat keittoon oivallisesti. Tomaatteja ei tarvitse kaltata, jos keitto soseutetaan lopuksi. Tomaatit kannattaa kuitenkin pestä huolella ja pilkkoa pieniksi. Chili tuo keittoon tulisuutta, mutta sen voi halutessaan jättää myös pois. Keittoon sopii myös lehtisellerin varret tuomaan lisää makua. Kerman sijaan voi kokeilla kookoskermaa, joka tuo keittoon hieman kookoksen makua. Ohjetta voi varioida vastaamaan omia mieltymyksiään.
Valmistusohjeet
Pese, kuori ja pilko kasvikset.
Kuullota sipuli ja valkosipulinkynnet öljyssä kattilan pohjalla, lisää joukkoon porkkanat sekä chili. Kuullotta kunnes porkkanat hieman pehmenevät. Lisää tomaattimurska.
Huuhdo linssit ja lisää ne kattilaan. Lisää vesi ja mausteet kattilaan. Anna kypsyä 10-15 minuuttia. Soseuta halutessasi sauva- tai tehosekoittimella. Lisää lopuksi kerma ja sekoita huolella.
Anna hautua vielä noin 5 minuuttia.
0 kommenttia