Valitse Sivu

Lohen graavaaminen

mennessä | joulu 19, 2020 | Edullisia ruokaohjeita, Pääruoat | 0 Kommenttia

Lohen graavaaminen itse on helppoa ja se tulee edullisemmaksi kuin valmiin graavilohen ostaminen. Myös maultaan itse graavattu lohi on herkullista. Kalan graavautuminen vie noin 1-2 vuorokautta, mikä kannattaa huomioida etukäteen.

Valmistusohjeet

Poista ruodot lohifileestä ja aseta filee nahkapuoli alaspäin leikkuulaudalle. Sekoita suolasta, sokerista ja pippurista mausteseos ja ripottele seos kalan pintaan tasaisesti. Ripottele tilli lopuksi fileen päälle, myös tillin varret voi asetella kalan pinnalle.

Leikkaa filee kahdeksi samankokoiseksi palaksi. Asettele palat vastakkain niin, että nahkapuolet jäävät ulospäin. Kääri kala napakasti voipaperiin ja sen jälkeen folioon ja aseta kala astiaan, niin että sen päällä on paino.

Laita kala jääkaappiin. Kala graavaantuu jääkaapissa 1-2 vuorokaudessa. Kääntele kalaa välillä, jotta se graavaantuu tasaisesti. Ennen tarjoilua poista kalan pinnalta tillinvarret ja leikkaa kala ohuiksi siivuiksi.

Resepti

600g tuoretta kirjolohifileetä
1rkl karkeaa merisuolaa
1tl sokeria
1tl rouhittua valkopippuria
1dl tuoretta tilliä

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Hillo

Hillo

Itse tehdyn hillon valmistus on edullista ja helppoa. Hillo kannattaa säilöä huolellisesti puhdistettuihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin, jotta se säilyy mahdollisimman pitkään hyvänä. Hilloa säilytetään viileässä, kuten jääkaapissa tai kellarissa. Hilloa voi...

Kesäkeitto

Kesäkeitto

Kesäkeitto on parhaimmillaan tuoreista kasviksista valmistettuna, joten se on nimensä mukaan kesän herkkuruoka. Kesäkeittoa voi toki valmistaa muinakin vuodenaikoina ja tarpeen mukaan kesäkeiton valmistaminen onnistuu myös pakastetuista kasviksista. Kesäkeiton...

Kantarellipasta

Kantarellipasta

Kantarelli on herkullinen ruokasieni, joka on helppo tunnistaa keltaisesta väristään, helttamaisista, haaroittuvista poimuistaan sekä reunoiltaan aaltoilevasta tasaisesta lakistaan. Se kannattaa poimia metsästä talteen ja käyttää tuoreeltaan ruoanlaittoon. Kantarelli...

Itse tehty jäätelö

Itse tehty jäätelö

Itse tehty jäätelö on helppoa ja edullista valmistaa. Perus jäätelövaahto koostuu kermasta sekä kondensoidusta maidosta, joita voi halutessaan maustaa vaniljalla, suklaalla, keksinmuruilla, kakun paloilla, tuoreilla tai kuivatuilla hedelmillä tai marjoilla,...