Valitse Sivu

Lohen graavaaminen

mennessä | joulu 19, 2020 | Edullisia ruokaohjeita, Pääruoat | 0 Kommenttia

Lohen graavaaminen itse on helppoa ja se tulee edullisemmaksi kuin valmiin graavilohen ostaminen. Myös maultaan itse graavattu lohi on herkullista. Kalan graavautuminen vie noin 1-2 vuorokautta, mikä kannattaa huomioida etukäteen.

Valmistusohjeet

Poista ruodot lohifileestä ja aseta filee nahkapuoli alaspäin leikkuulaudalle. Sekoita suolasta, sokerista ja pippurista mausteseos ja ripottele seos kalan pintaan tasaisesti. Ripottele tilli lopuksi fileen päälle, myös tillin varret voi asetella kalan pinnalle.

Leikkaa filee kahdeksi samankokoiseksi palaksi. Asettele palat vastakkain niin, että nahkapuolet jäävät ulospäin. Kääri kala napakasti voipaperiin ja sen jälkeen folioon ja aseta kala astiaan, niin että sen päällä on paino.

Laita kala jääkaappiin. Kala graavaantuu jääkaapissa 1-2 vuorokaudessa. Kääntele kalaa välillä, jotta se graavaantuu tasaisesti. Ennen tarjoilua poista kalan pinnalta tillinvarret ja leikkaa kala ohuiksi siivuiksi.

Resepti

600g tuoretta kirjolohifileetä
1rkl karkeaa merisuolaa
1tl sokeria
1tl rouhittua valkopippuria
1dl tuoretta tilliä

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Itse tehty jugurtti

Itse tehty jugurtti

Maustamattoman jugurtin valmistaminen itse on helppoa. Jugurtin valmistamiseen tarvitaan kuitenkin lämpömittari, jotta lämpötila riittäisi jugurttiseoksen hapattamiseen. Jugurtin valmistamista varten kannattaa varata myös kannellinen kattila. Maitojauheen käyttö...

Munakokkeli

Munakokkeli

Munakokkeli sopii sellaisenaan ateriaksi, tai sitä voi tarjota esimerkiksi kasvisten, kalan, paahtoleivän tai lihan lisäkkeenä. Munakokkeli kannattaa valmistaa miedolla lämmöllä, jotta kokkelin rakenne pysyy riittävän pehmeänä ja kuohkeana. Valmistusohjeet Riko...

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto on herkullista ja riittoisaa ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa sekä edullista. Keitossa kannattaa käyttää valmiiksi huuhdeltuja, liotettuja ja keitettyjä papuja. Papuja voi ostaa käyttövalmiina kaupasta tai niitä voi keittää valmiiksi ja...

Tofu-kastike

Tofu-kastike

Tofusta valmistuu herkullinen kastike helposti ja nopeasti. Tofu-kastikeen voi tarjota esimerkiksi perunasoseen, keittettyjen perunoiden, kasvisten, pastan yms. kera. Tofu-kastikkeessa voi käyttää omien makumieltymysten mukaan maustamatonta tofua tai maustettuja...