Valitse Sivu

Lohen graavaaminen

mennessä | joulu 19, 2020 | Edullisia ruokaohjeita, Pääruoat | 0 Kommenttia

Lohen graavaaminen itse on helppoa ja se tulee edullisemmaksi kuin valmiin graavilohen ostaminen. Myös maultaan itse graavattu lohi on herkullista. Kalan graavautuminen vie noin 1-2 vuorokautta, mikä kannattaa huomioida etukäteen.

Valmistusohjeet

Poista ruodot lohifileestä ja aseta filee nahkapuoli alaspäin leikkuulaudalle. Sekoita suolasta, sokerista ja pippurista mausteseos ja ripottele seos kalan pintaan tasaisesti. Ripottele tilli lopuksi fileen päälle, myös tillin varret voi asetella kalan pinnalle.

Leikkaa filee kahdeksi samankokoiseksi palaksi. Asettele palat vastakkain niin, että nahkapuolet jäävät ulospäin. Kääri kala napakasti voipaperiin ja sen jälkeen folioon ja aseta kala astiaan, niin että sen päällä on paino.

Laita kala jääkaappiin. Kala graavaantuu jääkaapissa 1-2 vuorokaudessa. Kääntele kalaa välillä, jotta se graavaantuu tasaisesti. Ennen tarjoilua poista kalan pinnalta tillinvarret ja leikkaa kala ohuiksi siivuiksi.

Resepti

600g tuoretta kirjolohifileetä
1rkl karkeaa merisuolaa
1tl sokeria
1tl rouhittua valkopippuria
1dl tuoretta tilliä

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Munakasrulla

Munakasrulla

Munakasrulla on edullista ja herkullista ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Munakasrullaan saa vaihtelua rullan täytteitä vaihtelemalla. Tässä reseptissä täytteenä käytetään jauhelihaa, mutta jauhelihan sijaan voi kokeilla myös esimerkiksi savukalaa,...

Lindströminpihvit

Lindströminpihvit

Lindströminpihvit ovat herkullisia ja helppoja valmistaa itse. Punajuuriraaste tekee pihveistä meheviä sekä herkullisen makuisia. Lindströminpihvit valmistuvat samalla helpolla lihapullataikinaohjeella kuin lihapullatkin ainoastaan sillä erotuksella, että...

Riisi-kasvispata uunissa

Riisi-kasvispata uunissa

Riisi-kasvispata valmistuu helposti uunissa. Ruokalaji valmistuu helpoiten uunin kestävässä padassa, jossa voi ensin kuullottaa kasvikset ja sen jälkeen riisin ja lisätä nesteen lopuksi. Uunin kestävä pata ei kuitenkaan ole mitenkään välttämätön, vaan kasvikset voi...

Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Pakasteiden käyttäminen ruoanlaitossa ei useinkaan tule edullisemmaksi kuin tuoreiden kasvisten, mutta arjen kiireessä pakasteet ovat oiva apu helpottamaan ja vähentämään työvaihteita. Janssoninkiusaus pakasteista on todella helppo valmistaa eikä sen valmistamiseen...