Valitse Sivu

Lohen graavaaminen

mennessä | joulu 19, 2020 | Edullisia ruokaohjeita, Pääruoat | 0 Kommenttia

Lohen graavaaminen itse on helppoa ja se tulee edullisemmaksi kuin valmiin graavilohen ostaminen. Myös maultaan itse graavattu lohi on herkullista. Kalan graavautuminen vie noin 1-2 vuorokautta, mikä kannattaa huomioida etukäteen.

Valmistusohjeet

Poista ruodot lohifileestä ja aseta filee nahkapuoli alaspäin leikkuulaudalle. Sekoita suolasta, sokerista ja pippurista mausteseos ja ripottele seos kalan pintaan tasaisesti. Ripottele tilli lopuksi fileen päälle, myös tillin varret voi asetella kalan pinnalle.

Leikkaa filee kahdeksi samankokoiseksi palaksi. Asettele palat vastakkain niin, että nahkapuolet jäävät ulospäin. Kääri kala napakasti voipaperiin ja sen jälkeen folioon ja aseta kala astiaan, niin että sen päällä on paino.

Laita kala jääkaappiin. Kala graavaantuu jääkaapissa 1-2 vuorokaudessa. Kääntele kalaa välillä, jotta se graavaantuu tasaisesti. Ennen tarjoilua poista kalan pinnalta tillinvarret ja leikkaa kala ohuiksi siivuiksi.

Resepti

600g tuoretta kirjolohifileetä
1rkl karkeaa merisuolaa
1tl sokeria
1tl rouhittua valkopippuria
1dl tuoretta tilliä

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Kurpitsainen juustokakku

Kurpitsainen juustokakku

Syksyllä kurpitsasadon ollessa parhaimmillaan, voi kurpitsoista tehdä monenlaisia herkkuja. Kurpitsasose sopii oivallisesti mm. kasvissosekeittoihin tai myskikurpitsasta voi valmistaa herkullista myskikurpitsakeittoa. Kurpitsa sopii uunissa paahdettuna hyvin...

Korvapuustit

Korvapuustit

Korvapuustit ovat herkullisia suomalaisia perinneleivonnaisia. Korvapuusteja juhlistetaan kansallisella korvapuustipäivällä, jota vietetään 4.10. Korvapuustit leivotaan perinteisesti pullataikinasta, joka kaulitaan levyksi ja täytetään rasva-sokeri-kanelitäytteellä....

Mustikkakakku

Mustikkakakku

Mustikakkakakku on herkullinen leivonnainen, jonka valmistaminen on melko edullista ja helppoa. Mustikkakakku säilyy mehevänä ja herkullisena viileässä, kuten jääkaapissa, säilytettynä. Mustikkakakun voi valmistaa sekä tuoreista mustikoista että pakastetuista...

Jauhelihapasta yhdessä astiassa

Jauhelihapasta yhdessä astiassa

Jauhelihapasta yhdessä astiassa on helppo valmistaa, koska pastaa ei tarvitse keittää erikseen, vaan se kypsyy samalla kuin jauhelihakastikekin. Pastan valmistamisastiana kannattaa käyttää paistokasaria, pataa tai korkealaitaista paistinpannua. Jauhelihapasta on...