Valitse Sivu

Lohimedaljongit

mennessä | loka 16, 2020 | Edullisia ruokaohjeita, Pääruoat | 0 Kommenttia

Lohimedaljongit kannattaa leikata itse kokonaisesta kalasta. Tämä on yli puolet edullisempaa kuin valmiiden medaljonkien ostaminen kaupasta. Medaljonkien leikkaaminen on suhteellisen helppoa ja loput kalasta voi hyödyntää muuhun ruoanlaittoon tai pakastaa.

Valmistusohjeet

Leikkaa kokonaisesta kalasta fileepala, jätä nahka paikoilleen, poista ruodot.
Puolen kilon fileepalasta tulee noin neljä medaljonkia.
Leikkaa fileestä reilun neljän sentin levyisiä paloja. Leikkaa jokainen pala vielä keskeltä nahkaan asti. Käännä palat niin, että nahka jää palojen väliin keskelle ja muodostuu lohimedaljonki.

Mausta lohimedaljongit ripauksella suolaa ja sitruunapippuria.
Paista rasvassa kuumalla pannulla ensin ns. saranapuolelta ja sitten toiselta puolelta. Paista muutama minuutti per puoli (2-5min. pannun kuumuudesta riippuen).

Tarjoa lohimedaljongit perunasoseen kera.

 

Resepti

500g lohifileetä
suolaa
sitruunapippuria
rasvaa paistamiseen

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Mustikkakakku

Mustikkakakku

Mustikakkakakku on herkullinen leivonnainen, jonka valmistaminen on melko edullista ja helppoa. Mustikkakakku säilyy mehevänä ja herkullisena viileässä, kuten jääkaapissa, säilytettynä. Mustikkakakun voi valmistaa sekä tuoreista mustikoista että pakastetuista...

Jauhelihapasta yhdessä astiassa

Jauhelihapasta yhdessä astiassa

Jauhelihapasta yhdessä astiassa on helppo valmistaa, koska pastaa ei tarvitse keittää erikseen, vaan se kypsyy samalla kuin jauhelihakastikekin. Pastan valmistamisastiana kannattaa käyttää paistokasaria, pataa tai korkealaitaista paistinpannua. Jauhelihapasta on...

Omena-kaurapaistos

Omena-kaurapaistos

Omena-kaurapaistos on edullinen ja herkullinen jälkiruoka, jonka valmistaminen on helppoa eikä valmistamiseen tarvita kovin montaa raaka-ainetta. Oman puutarhan omenat voi hyödyntää paistokseen kuorimatta, riittää kun omenat pesee, pilkkoo ja poistaa siemenkodat....

Hillo

Hillo

Itse tehdyn hillon valmistus on edullista ja helppoa. Hillo kannattaa säilöä huolellisesti puhdistettuihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin, jotta se säilyy mahdollisimman pitkään hyvänä. Hilloa säilytetään viileässä, kuten jääkaapissa tai kellarissa. Hilloa voi...