Valitse Sivu

Lohimedaljongit

mennessä | loka 16, 2020 | Edullisia ruokaohjeita, Pääruoat | 0 Kommenttia

Lohimedaljongit kannattaa leikata itse kokonaisesta kalasta. Tämä on yli puolet edullisempaa kuin valmiiden medaljonkien ostaminen kaupasta. Medaljonkien leikkaaminen on suhteellisen helppoa ja loput kalasta voi hyödyntää muuhun ruoanlaittoon tai pakastaa.

Valmistusohjeet

Leikkaa kokonaisesta kalasta fileepala, jätä nahka paikoilleen, poista ruodot.
Puolen kilon fileepalasta tulee noin neljä medaljonkia.
Leikkaa fileestä reilun neljän sentin levyisiä paloja. Leikkaa jokainen pala vielä keskeltä nahkaan asti. Käännä palat niin, että nahka jää palojen väliin keskelle ja muodostuu lohimedaljonki.

Mausta lohimedaljongit ripauksella suolaa ja sitruunapippuria.
Paista rasvassa kuumalla pannulla ensin ns. saranapuolelta ja sitten toiselta puolelta. Paista muutama minuutti per puoli (2-5min. pannun kuumuudesta riippuen).

Tarjoa lohimedaljongit perunasoseen kera.

 

Resepti

500g lohifileetä
suolaa
sitruunapippuria
rasvaa paistamiseen

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Pitsapohja

Pitsapohja

Pitsa on ihanaa herkkuruokaa, jonka päälle jokainen voi valita omat suosikkitäytteensä. Pitsan valmistaminen itse on helppoa ja edullisempaa kuin valmiin pitsan tilaaminen ravintolasta. Pitsapohjaan kannattaa valita mahdollisimman hienoksi jauhettuja jauhoja, jolloin...

Kaurakeksit

Kaurakeksit

Kaurakeksit ovat herkullisia. Ne valmistuvat muutamasta raaka-aineesta, joten ne ovat myös hyvin edullisia valmistaa. Kaurakeksit valmistuvat nopeasti, joten niitä voi valmistaa vaikkapa yllätysvieraille. Niiden valmistaminen on helppoa, joten se onnistuu myös...

Letut

Letut

Letut ovat herkullisen makuisia ja lettutaikinan ainekset löytyvät useimmiten suoraan kaapista. Letut ovat ruokana monipuolisia, koska ne sopivat makealla täytteellä jälkiruoaksi tai suolaisella täytteellä pääruoaksi. Lettutaikinaohjeessa nesteenä on maito, mutta...

Nakkikastike

Nakkikastike

Nakkikastike on edullista arkiruokaa, jonka valmistaminen on varsin helppoa eikä vaadi kovin montaa raaka-ainetta. Nakkikastike valmistuu nopeasti alle puolessa tunnissa. Nakkikastikkeen voi tarjota esimerkiksi perunasoseen tai keitettyjen perunoiden kera....