Valitse Sivu

Lohimedaljongit

mennessä | loka 16, 2020 | Edullisia ruokaohjeita, Pääruoat | 0 Kommenttia

Lohimedaljongit kannattaa leikata itse kokonaisesta kalasta. Tämä on yli puolet edullisempaa kuin valmiiden medaljonkien ostaminen kaupasta. Medaljonkien leikkaaminen on suhteellisen helppoa ja loput kalasta voi hyödyntää muuhun ruoanlaittoon tai pakastaa.

Valmistusohjeet

Leikkaa kokonaisesta kalasta fileepala, jätä nahka paikoilleen, poista ruodot.
Puolen kilon fileepalasta tulee noin neljä medaljonkia.
Leikkaa fileestä reilun neljän sentin levyisiä paloja. Leikkaa jokainen pala vielä keskeltä nahkaan asti. Käännä palat niin, että nahka jää palojen väliin keskelle ja muodostuu lohimedaljonki.

Mausta lohimedaljongit ripauksella suolaa ja sitruunapippuria.
Paista rasvassa kuumalla pannulla ensin ns. saranapuolelta ja sitten toiselta puolelta. Paista muutama minuutti per puoli (2-5min. pannun kuumuudesta riippuen).

Tarjoa lohimedaljongit perunasoseen kera.

 

Resepti

500g lohifileetä
suolaa
sitruunapippuria
rasvaa paistamiseen

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Munakasrulla

Munakasrulla

Munakasrulla on edullista ja herkullista ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Munakasrullaan saa vaihtelua rullan täytteitä vaihtelemalla. Tässä reseptissä täytteenä käytetään jauhelihaa, mutta jauhelihan sijaan voi kokeilla myös esimerkiksi savukalaa,...

Lindströminpihvit

Lindströminpihvit

Lindströminpihvit ovat herkullisia ja helppoja valmistaa itse. Punajuuriraaste tekee pihveistä meheviä sekä herkullisen makuisia. Lindströminpihvit valmistuvat samalla helpolla lihapullataikinaohjeella kuin lihapullatkin ainoastaan sillä erotuksella, että...

Riisi-kasvispata uunissa

Riisi-kasvispata uunissa

Riisi-kasvispata valmistuu helposti uunissa. Ruokalaji valmistuu helpoiten uunin kestävässä padassa, jossa voi ensin kuullottaa kasvikset ja sen jälkeen riisin ja lisätä nesteen lopuksi. Uunin kestävä pata ei kuitenkaan ole mitenkään välttämätön, vaan kasvikset voi...

Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Pakasteiden käyttäminen ruoanlaitossa ei useinkaan tule edullisemmaksi kuin tuoreiden kasvisten, mutta arjen kiireessä pakasteet ovat oiva apu helpottamaan ja vähentämään työvaihteita. Janssoninkiusaus pakasteista on todella helppo valmistaa eikä sen valmistamiseen...