Valitse Sivu

Marja- tai hedelmäkiisseli

mennessä | elo 26, 2020 | Edullisia ruokaohjeita, Jälkiruoat | 0 Kommenttia

Marja- ja hedelmäkiisselit ovat edullisia ja helppoja valmistaa. Kiisselit sopivat sellaisinaan jälkiruoiksi tai nautittaviksi puurojen, viilin tai jugurtin kera. Kiisseli valmistuu tuoreista marjoista tai hedelmistä, mutta tällä perusohjeella voi valmistaa kiisselin myös hedelmäsoseista, marjasoseista, kuivatuista hedelmistä, säilykehedelmistä, marjamehuista, hedelmämehuista, pakastemarjoista tai pakastehedelmistä. Jos käytät kuivattuja hedelmiä, liota niitä ennen keittämistä ja kypsennä pakastetut marjat ja hedelmät huolella.

Valmistusohjeet

Mittaa marjat tai hedelmät, sokeri sekä vesi (tai mehu) kattilaan ja kiehauta. Jos käytät pakastemarjoja tai hedelmiä, anna kiehua noin viitisen minuuttia. Sillä välin sekoita perunajauhot tilkkaan kylmää vettä, niin että ne sekottuvat tasaisesti. Nosta kiehuva marjaseos liedeltä ja kaada perunajauhovesi ohuena nauhana kattilaan koko ajan hyvin sekoittaen. Nosta kattila liedelle ja kuumenna, niin että seos pulpahtaa. Nosta kiisseli jäähtymään, ripottele pinnalle sokeria, jotta kiisseliin ei muodostuisi kuorta. Tarjoa kiisseli jäähtyneenä.

Resepti

1l vettä tai mehua
4dl marjoja tai hedelmiä
1dl hienoa sokeria (jos käytät sokeroitua mehua, et välttämättä tarvitse lisäsokeria)
4rkl perunajauhoja
n. 1dl vettä
n. 2rkl hienoa sokeria valmiin kiisselin päälle

 

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Itse tehty jugurtti

Itse tehty jugurtti

Maustamattoman jugurtin valmistaminen itse on helppoa. Jugurtin valmistamiseen tarvitaan kuitenkin lämpömittari, jotta lämpötila riittäisi jugurttiseoksen hapattamiseen. Jugurtin valmistamista varten kannattaa varata myös kannellinen kattila. Maitojauheen käyttö...

Munakokkeli

Munakokkeli

Munakokkeli sopii sellaisenaan ateriaksi, tai sitä voi tarjota esimerkiksi kasvisten, kalan, paahtoleivän tai lihan lisäkkeenä. Munakokkeli kannattaa valmistaa miedolla lämmöllä, jotta kokkelin rakenne pysyy riittävän pehmeänä ja kuohkeana. Valmistusohjeet Riko...

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto on herkullista ja riittoisaa ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa sekä edullista. Keitossa kannattaa käyttää valmiiksi huuhdeltuja, liotettuja ja keitettyjä papuja. Papuja voi ostaa käyttövalmiina kaupasta tai niitä voi keittää valmiiksi ja...

Tofu-kastike

Tofu-kastike

Tofusta valmistuu herkullinen kastike helposti ja nopeasti. Tofu-kastikeen voi tarjota esimerkiksi perunasoseen, keittettyjen perunoiden, kasvisten, pastan yms. kera. Tofu-kastikkeessa voi käyttää omien makumieltymysten mukaan maustamatonta tofua tai maustettuja...