Valitse Sivu

Mustikkakakku

mennessä | syys 19, 2021 | Edullisia ruokaohjeita, Jälkiruoat | 0 Kommenttia

Mustikakkakakku on herkullinen leivonnainen, jonka valmistaminen on melko edullista ja helppoa. Mustikkakakku säilyy mehevänä ja herkullisena viileässä, kuten jääkaapissa, säilytettynä. Mustikkakakun voi valmistaa sekä tuoreista mustikoista että pakastetuista mustikoista. Pakastetut mustikat kannattaa lisätä taikinaan jäisinä ja paistoaikaa kannattaa lisätä 5-10 minuuttia uunista riippuen. Valmiin kakun kannattaa antaa jäähtyä noin 15 minuuttia ennen sen kumoamista. 

Valmistusohjeet

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda sekä suola huolellisesti keskenään.
Voitele ja jauhota kakkuvuoka valmiiksi.
Purista sitruuna mehuksi.
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.
Lisää kananmunat joukkoon yksitellen huolellisesti vatkaten.
Lisää sitruunamehu ja maustamaton jugurtti.
Kääntele jauhot taikinan joukkoon.
Lisää lopuksi mustikat.
Kaada valmis taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 175 asteisessa uunissa 60 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys puisella tikulla, jos tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. 

Resepti

225g rasvaa
4dl sokeria
2tl vaniljasokeria
4 munaa
Yhden sitruunan mehu
2dl (~200g) maustamatonta jugurttia
6,5dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
0,5tl ruokasoodaa
0,5tl suolaa
7dl mustikoita

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Itse tehty jugurtti

Itse tehty jugurtti

Maustamattoman jugurtin valmistaminen itse on helppoa. Jugurtin valmistamiseen tarvitaan kuitenkin lämpömittari, jotta lämpötila riittäisi jugurttiseoksen hapattamiseen. Jugurtin valmistamista varten kannattaa varata myös kannellinen kattila. Maitojauheen käyttö...

Munakokkeli

Munakokkeli

Munakokkeli sopii sellaisenaan ateriaksi, tai sitä voi tarjota esimerkiksi kasvisten, kalan, paahtoleivän tai lihan lisäkkeenä. Munakokkeli kannattaa valmistaa miedolla lämmöllä, jotta kokkelin rakenne pysyy riittävän pehmeänä ja kuohkeana. Valmistusohjeet Riko...

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto on herkullista ja riittoisaa ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa sekä edullista. Keitossa kannattaa käyttää valmiiksi huuhdeltuja, liotettuja ja keitettyjä papuja. Papuja voi ostaa käyttövalmiina kaupasta tai niitä voi keittää valmiiksi ja...

Tofu-kastike

Tofu-kastike

Tofusta valmistuu herkullinen kastike helposti ja nopeasti. Tofu-kastikeen voi tarjota esimerkiksi perunasoseen, keittettyjen perunoiden, kasvisten, pastan yms. kera. Tofu-kastikkeessa voi käyttää omien makumieltymysten mukaan maustamatonta tofua tai maustettuja...