Valitse Sivu

Mustikkakakku

mennessä | syys 19, 2021 | Edullisia ruokaohjeita, Jälkiruoat | 0 Kommenttia

Mustikakkakakku on herkullinen leivonnainen, jonka valmistaminen on melko edullista ja helppoa. Mustikkakakku säilyy mehevänä ja herkullisena viileässä, kuten jääkaapissa, säilytettynä. Mustikkakakun voi valmistaa sekä tuoreista mustikoista että pakastetuista mustikoista. Pakastetut mustikat kannattaa lisätä taikinaan jäisinä ja paistoaikaa kannattaa lisätä 5-10 minuuttia uunista riippuen. Valmiin kakun kannattaa antaa jäähtyä noin 15 minuuttia ennen sen kumoamista. 

Valmistusohjeet

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda sekä suola huolellisesti keskenään.
Voitele ja jauhota kakkuvuoka valmiiksi.
Purista sitruuna mehuksi.
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.
Lisää kananmunat joukkoon yksitellen huolellisesti vatkaten.
Lisää sitruunamehu ja maustamaton jugurtti.
Kääntele jauhot taikinan joukkoon.
Lisää lopuksi mustikat.
Kaada valmis taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 175 asteisessa uunissa 60 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys puisella tikulla, jos tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. 

Resepti

225g rasvaa
4dl sokeria
2tl vaniljasokeria
4 munaa
Yhden sitruunan mehu
2dl (~200g) maustamatonta jugurttia
6,5dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
0,5tl ruokasoodaa
0,5tl suolaa
7dl mustikoita

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Päärynä-ohrapuuro uunissa

Päärynä-ohrapuuro uunissa

Päärynät tuovat ohrapuuroon makua sekä vaihtelua. Puuroon voi käyttää myös hieman ylikypsiä päärynöitä. Puuron voi myös valmistaa veteen tai kauramaitoon, jolloin se sopii myös vegaaniseen ja maidottomaan ruokavalioon. Tai osan maidosta voi korvata valmiilla...

Tofukokkeli

Tofukokkeli

Tofu on vegaanista, soijamaidosta valmistettua proteiinipitoista ruoka-ainetta. Tofu sopii oivallisesti vegaaniseen ruokavalioon korvaamaan kananmunan, koska kananmunan tavoin myös soija sisältää kaikkia ihmiselle tarpeellisia aminohappoja. Tofukokkelin valmistaminen...

Brigadeirot

Brigadeirot

Brigadeirot ovat alun perin brasilialaisia kaakaotoffeemakeisia. Ne ovat herkullisen makuisia ja niiden valmistus on helppoa sekä verrattain edullista. Brigadeirojen kuorruttamiseen voi käytää strösseleitä, kaakaojauhetta, kookoshiutaleita, pähkinä- tai...

Paholaisen kakku

Paholaisen kakku

Paholaisen kakku on erittäin helppo valmistaa. Sen valmistamisessa ei tarvita vatkaamista, riittää kun sekoittaa ainekset hyvin keskenään. Kakun leipominen onnistuu myös aloittelevalta leipurilta. Maultaan kakku on ihanan mehevä sekä suussa sulavan suklainen....