Valitse Sivu

Mustikkakakku

mennessä | syys 19, 2021 | Edullisia ruokaohjeita, Jälkiruoat | 0 Kommenttia

Mustikakkakakku on herkullinen leivonnainen, jonka valmistaminen on melko edullista ja helppoa. Mustikkakakku säilyy mehevänä ja herkullisena viileässä, kuten jääkaapissa, säilytettynä. Mustikkakakun voi valmistaa sekä tuoreista mustikoista että pakastetuista mustikoista. Pakastetut mustikat kannattaa lisätä taikinaan jäisinä ja paistoaikaa kannattaa lisätä 5-10 minuuttia uunista riippuen. Valmiin kakun kannattaa antaa jäähtyä noin 15 minuuttia ennen sen kumoamista. 

Valmistusohjeet

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda sekä suola huolellisesti keskenään.
Voitele ja jauhota kakkuvuoka valmiiksi.
Purista sitruuna mehuksi.
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.
Lisää kananmunat joukkoon yksitellen huolellisesti vatkaten.
Lisää sitruunamehu ja maustamaton jugurtti.
Kääntele jauhot taikinan joukkoon.
Lisää lopuksi mustikat.
Kaada valmis taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 175 asteisessa uunissa 60 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys puisella tikulla, jos tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. 

Resepti

225g rasvaa
4dl sokeria
2tl vaniljasokeria
4 munaa
Yhden sitruunan mehu
2dl (~200g) maustamatonta jugurttia
6,5dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
0,5tl ruokasoodaa
0,5tl suolaa
7dl mustikoita

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Kurpitsainen juustokakku

Kurpitsainen juustokakku

Syksyllä kurpitsasadon ollessa parhaimmillaan, voi kurpitsoista tehdä monenlaisia herkkuja. Kurpitsasose sopii oivallisesti mm. kasvissosekeittoihin tai myskikurpitsasta voi valmistaa herkullista myskikurpitsakeittoa. Kurpitsa sopii uunissa paahdettuna hyvin...

Korvapuustit

Korvapuustit

Korvapuustit ovat herkullisia suomalaisia perinneleivonnaisia. Korvapuusteja juhlistetaan kansallisella korvapuustipäivällä, jota vietetään 4.10. Korvapuustit leivotaan perinteisesti pullataikinasta, joka kaulitaan levyksi ja täytetään rasva-sokeri-kanelitäytteellä....

Jauhelihapasta yhdessä astiassa

Jauhelihapasta yhdessä astiassa

Jauhelihapasta yhdessä astiassa on helppo valmistaa, koska pastaa ei tarvitse keittää erikseen, vaan se kypsyy samalla kuin jauhelihakastikekin. Pastan valmistamisastiana kannattaa käyttää paistokasaria, pataa tai korkealaitaista paistinpannua. Jauhelihapasta on...

Omena-kaurapaistos

Omena-kaurapaistos

Omena-kaurapaistos on edullinen ja herkullinen jälkiruoka, jonka valmistaminen on helppoa eikä valmistamiseen tarvita kovin montaa raaka-ainetta. Oman puutarhan omenat voi hyödyntää paistokseen kuorimatta, riittää kun omenat pesee, pilkkoo ja poistaa siemenkodat....