Valitse Sivu

Omenasose

mennessä | elo 28, 2020 | Edullisia ruokaohjeita, Jälkiruoat | 0 Kommenttia

Satoisina omenavuosia omenia saattaa tulla paljonkin, joten omenat kannattaa säilöä talven varalle. Jos itsellä ei ole omenapuita, omenia voi saada lahjoituksena henkilöiltä, joille omenia tulee yli oman tarpeen. Omenasose on helppo valmistaa ja se on herkullista esimerkiksi puuron, viilin tai jugurtin kera. Tai kokeile pakastaa sosetta mehujäämuotteihin, jolloin saat herkullisia mehujäitä. Tällä ohjeella sosetta voi tehdä muistakin puutarhan hedelmistä.

Jos omenasosetta säilyttää jääkapissa tai kellarissa, tulee se kuumentaa vielä lopuksi. Kuumennettu sose säilötään kuumiin, ilmatiiviisiin lasipurkkeihin. Hillopurkit voit kuumentaa lämpimässä uunissa, samalla kun pehmentää omenia. Kuumentamaton sose säilyy muutamia päiviä jääkaapissa ja loput soseesta voi pakastaa. Pakasteessa sose säilyy kuumentamattomanakin.

Valmistusohjeet

Pese omenat, poista siemenkodat ja pilko omenat lohkoiksi.
Pehmennä omenia kattilassa tai uunissa uunivuoassa pienessä vesitilkassa. Pyörittele omenia välillä, jotta ne eivät pääsisi kuivumaan.
Soseuta pehmeät omenat sauva- tai tehosekoittimella.
Lisää sokeri. (Kuumenna lopuksi kattilassa, jos säilöt soseen kuumennettuihin lasisiin hillopurkkeihin.)

Resepti

1 kg omenia
1 dl vettä
2,5 dl sokeria

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Itse tehty jugurtti

Itse tehty jugurtti

Maustamattoman jugurtin valmistaminen itse on helppoa. Jugurtin valmistamiseen tarvitaan kuitenkin lämpömittari, jotta lämpötila riittäisi jugurttiseoksen hapattamiseen. Jugurtin valmistamista varten kannattaa varata myös kannellinen kattila. Maitojauheen käyttö...

Munakokkeli

Munakokkeli

Munakokkeli sopii sellaisenaan ateriaksi, tai sitä voi tarjota esimerkiksi kasvisten, kalan, paahtoleivän tai lihan lisäkkeenä. Munakokkeli kannattaa valmistaa miedolla lämmöllä, jotta kokkelin rakenne pysyy riittävän pehmeänä ja kuohkeana. Valmistusohjeet Riko...

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto on herkullista ja riittoisaa ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa sekä edullista. Keitossa kannattaa käyttää valmiiksi huuhdeltuja, liotettuja ja keitettyjä papuja. Papuja voi ostaa käyttövalmiina kaupasta tai niitä voi keittää valmiiksi ja...

Tofu-kastike

Tofu-kastike

Tofusta valmistuu herkullinen kastike helposti ja nopeasti. Tofu-kastikeen voi tarjota esimerkiksi perunasoseen, keittettyjen perunoiden, kasvisten, pastan yms. kera. Tofu-kastikkeessa voi käyttää omien makumieltymysten mukaan maustamatonta tofua tai maustettuja...