Satoisina omenavuosia omenia saattaa tulla paljonkin, joten omenat kannattaa säilöä talven varalle. Jos itsellä ei ole omenapuita, omenia voi saada lahjoituksena henkilöiltä, joille omenia tulee yli oman tarpeen. Omenasose on helppo valmistaa ja se on herkullista esimerkiksi puuron, viilin tai jugurtin kera. Tai kokeile pakastaa sosetta mehujäämuotteihin, jolloin saat herkullisia mehujäitä. Tällä ohjeella sosetta voi tehdä muistakin puutarhan hedelmistä.
Jos omenasosetta säilyttää jääkapissa tai kellarissa, tulee se kuumentaa vielä lopuksi. Kuumennettu sose säilötään kuumiin, ilmatiiviisiin lasipurkkeihin. Hillopurkit voit kuumentaa lämpimässä uunissa, samalla kun pehmentää omenia. Kuumentamaton sose säilyy muutamia päiviä jääkaapissa ja loput soseesta voi pakastaa. Pakasteessa sose säilyy kuumentamattomanakin.
0 kommenttia