Valitse Sivu

Patongit

mennessä | syys 17, 2020 | Edullisia ruokaohjeita, Leivät | 0 Kommenttia

Tuoreet patongit ovat ihania herkkuja, mutta kaupan paistopisteellä patonki saattaa maksaa useita euroja. Tällä ohjeella patonkeja voi valmistaa edullisesti itse. Ohjeen taikinamäärästä tulee 6 patonkia. Perustaikinaa voi muokata oman maun mukaan. Taikinaan voi lisätä leseitä tai siemeniä tai korvata osan vehnäjauhoista esimerkiksi kaura- tai grahamjauhoilla. Tai voi leipoa juustopatonkeja, jolloin patonkien sisään voi ripotella juustoraastetta ennen käärimistä ja ripotella juustoraastetta valmiin patongin päälle.

Valmistusohjeet

Mittaa kädenlämpöinen vesi taikinakulhoon. Lisää suola. Sekoita kuivahiiva jauhojen sekaan ja lisää jauhot vähitellen taikinaa koko ajan vaivaten. Vaivaa taikina tasaiseksi, anna kohota liinan alla noin puoli tuntia.

Taikinan kohottua jaa taikina puoliksi ja puolikkaat vielä kolmeen yhtä suureen osaan. Näin saat siis kuusi taikinapalloa. Kauli jokainen erikseen suorakaiteen muotoisiksi. Kääri patongit viistottain tiiviiksi rulliksi. Anna kohota pellillä. Voitele munalla.

Paista uunissa 250 astetta noin 7 minuuttia.

Resepti

0,5l kädenlämpöistä vettä
1 pussi kuivahiivaa
0,5tl suolaa
6rkl öljyä
n. 11dl vehnäjauhoja

1 kananmuna voiteluun

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Pitsapohja

Pitsapohja

Pitsa on ihanaa herkkuruokaa, jonka päälle jokainen voi valita omat suosikkitäytteensä. Pitsan valmistaminen itse on helppoa ja edullisempaa kuin valmiin pitsan tilaaminen ravintolasta. Pitsapohjaan kannattaa valita mahdollisimman hienoksi jauhettuja jauhoja, jolloin...

Kaurakeksit

Kaurakeksit

Kaurakeksit ovat herkullisia. Ne valmistuvat muutamasta raaka-aineesta, joten ne ovat myös hyvin edullisia valmistaa. Kaurakeksit valmistuvat nopeasti, joten niitä voi valmistaa vaikkapa yllätysvieraille. Niiden valmistaminen on helppoa, joten se onnistuu myös...

Letut

Letut

Letut ovat herkullisen makuisia ja lettutaikinan ainekset löytyvät useimmiten suoraan kaapista. Letut ovat ruokana monipuolisia, koska ne sopivat makealla täytteellä jälkiruoaksi tai suolaisella täytteellä pääruoaksi. Lettutaikinaohjeessa nesteenä on maito, mutta...

Nakkikastike

Nakkikastike

Nakkikastike on edullista arkiruokaa, jonka valmistaminen on varsin helppoa eikä vaadi kovin montaa raaka-ainetta. Nakkikastike valmistuu nopeasti alle puolessa tunnissa. Nakkikastikkeen voi tarjota esimerkiksi perunasoseen tai keitettyjen perunoiden kera....