Valitse Sivu

Perunasose

mennessä | loka 2, 2020 | Edullisia ruokaohjeita, Pääruoat | 0 Kommenttia

Paras perunasose valmistuu jauhoisista perunalajikkeista, kuten Rosamundasta tai Van Goghista. Perunasosetta ei kannata vatkata liikaa, jotta sose ei muuttuisi liisterimäiseksi. Hellävarainen soseutus tekee perunasoseesta kuohkeaa ja koostumukseltaan ihanan pehmeää.

Vinkki: Jos perunasosetta jää yli, hyödynnä ylimääräinen sose perunarieskojen tai perunalettujen valmistukseen.
Jos kerralla tulee valmistettua runsaasti perunasosetta, eli esimerkiksi tekee tuplamäärän sosetta, voi osasta tehdä jauheliha-perunasoselaatikkoa.

Valmistusohjeet

Kuori ja pilko perunat. Laita perunat ja vesi kattilaan, kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä n. 15-20 minuuttia kunnes perunat ovat kypsiä. Kaada keitinvesi pois ja valuta perunat. Sillä välin kuumenna maito kattilassa.

Survo kypsät perunat muusiksi ja notkista sosetta lisäämällä lämmintä maitoa vähitellen seoksen joukkoon. Mausta lopuksi suolalla ja voinokareella.

Resepti

700g jauhoisia perunoita
0,5l vettä
2,5dl maitoa
nokare voita maun mukaan
1tl suolaa

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Munakasrulla

Munakasrulla

Munakasrulla on edullista ja herkullista ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Munakasrullaan saa vaihtelua rullan täytteitä vaihtelemalla. Tässä reseptissä täytteenä käytetään jauhelihaa, mutta jauhelihan sijaan voi kokeilla myös esimerkiksi savukalaa,...

Lindströminpihvit

Lindströminpihvit

Lindströminpihvit ovat herkullisia ja helppoja valmistaa itse. Punajuuriraaste tekee pihveistä meheviä sekä herkullisen makuisia. Lindströminpihvit valmistuvat samalla helpolla lihapullataikinaohjeella kuin lihapullatkin ainoastaan sillä erotuksella, että...

Riisi-kasvispata uunissa

Riisi-kasvispata uunissa

Riisi-kasvispata valmistuu helposti uunissa. Ruokalaji valmistuu helpoiten uunin kestävässä padassa, jossa voi ensin kuullottaa kasvikset ja sen jälkeen riisin ja lisätä nesteen lopuksi. Uunin kestävä pata ei kuitenkaan ole mitenkään välttämätön, vaan kasvikset voi...

Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Pakasteiden käyttäminen ruoanlaitossa ei useinkaan tule edullisemmaksi kuin tuoreiden kasvisten, mutta arjen kiireessä pakasteet ovat oiva apu helpottamaan ja vähentämään työvaihteita. Janssoninkiusaus pakasteista on todella helppo valmistaa eikä sen valmistamiseen...