Valitse Sivu

Perunasose

mennessä | loka 2, 2020 | Edullisia ruokaohjeita, Pääruoat | 0 Kommenttia

Paras perunasose valmistuu jauhoisista perunalajikkeista, kuten Rosamundasta tai Van Goghista. Perunasosetta ei kannata vatkata liikaa, jotta sose ei muuttuisi liisterimäiseksi. Hellävarainen soseutus tekee perunasoseesta kuohkeaa ja koostumukseltaan ihanan pehmeää.

Vinkki: Jos perunasosetta jää yli, hyödynnä ylimääräinen sose perunarieskojen tai perunalettujen valmistukseen.
Jos kerralla tulee valmistettua runsaasti perunasosetta, eli esimerkiksi tekee tuplamäärän sosetta, voi osasta tehdä jauheliha-perunasoselaatikkoa.

Valmistusohjeet

Kuori ja pilko perunat. Laita perunat ja vesi kattilaan, kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä n. 15-20 minuuttia kunnes perunat ovat kypsiä. Kaada keitinvesi pois ja valuta perunat. Sillä välin kuumenna maito kattilassa.

Survo kypsät perunat muusiksi ja notkista sosetta lisäämällä lämmintä maitoa vähitellen seoksen joukkoon. Mausta lopuksi suolalla ja voinokareella.

Resepti

700g jauhoisia perunoita
0,5l vettä
2,5dl maitoa
nokare voita maun mukaan
1tl suolaa

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Kurpitsainen juustokakku

Kurpitsainen juustokakku

Syksyllä kurpitsasadon ollessa parhaimmillaan, voi kurpitsoista tehdä monenlaisia herkkuja. Kurpitsasose sopii oivallisesti mm. kasvissosekeittoihin tai myskikurpitsasta voi valmistaa herkullista myskikurpitsakeittoa. Kurpitsa sopii uunissa paahdettuna hyvin...

Korvapuustit

Korvapuustit

Korvapuustit ovat herkullisia suomalaisia perinneleivonnaisia. Korvapuusteja juhlistetaan kansallisella korvapuustipäivällä, jota vietetään 4.10. Korvapuustit leivotaan perinteisesti pullataikinasta, joka kaulitaan levyksi ja täytetään rasva-sokeri-kanelitäytteellä....

Mustikkakakku

Mustikkakakku

Mustikakkakakku on herkullinen leivonnainen, jonka valmistaminen on melko edullista ja helppoa. Mustikkakakku säilyy mehevänä ja herkullisena viileässä, kuten jääkaapissa, säilytettynä. Mustikkakakun voi valmistaa sekä tuoreista mustikoista että pakastetuista...

Jauhelihapasta yhdessä astiassa

Jauhelihapasta yhdessä astiassa

Jauhelihapasta yhdessä astiassa on helppo valmistaa, koska pastaa ei tarvitse keittää erikseen, vaan se kypsyy samalla kuin jauhelihakastikekin. Pastan valmistamisastiana kannattaa käyttää paistokasaria, pataa tai korkealaitaista paistinpannua. Jauhelihapasta on...