Valitse Sivu

Pitsapohja

mennessä | touko 15, 2022 | Edullisia ruokaohjeita, Pääruoat | 0 Kommenttia

Pitsa on ihanaa herkkuruokaa, jonka päälle jokainen voi valita omat suosikkitäytteensä. Pitsan valmistaminen itse on helppoa ja edullisempaa kuin valmiin pitsan tilaaminen ravintolasta. Pitsapohjaan kannattaa valita mahdollisimman hienoksi jauhettuja jauhoja, jolloin taikinaan muodostuu helposti sitkoa ja taikinasta tulee kiinteää ja helpposti käsiteltävää. Toki pitsataikinan valmistus onnistuu myös karkeammista vehnäjauhoista, mutta tällöin taikinasta saattaa tulla hieman ilmavampaa ja leipämäisempää, koska karkeammista jauhoista leivottu taikina yleensä kohoaa paremmin. Esimerkiksi durumvehnästä jauhetuista jauhoista tai erillisistä pitsajauhoista valmistuu herkullisia pitsapohjia.

Valmistusohjeet

Tämän reseptin taikinamäärästä tulee noin kaksi uunipellin kokoista pitsapohjaa.

Mittaa käden lämpöinen vesi taikinakulhoon ja lisää sekaan suola.
(Jos käytät tuorehiivaa, sulata tuorehiiva kädenlämpöisen veden sekaan.)
Jos käytät kuivahiivaa, mittaa muutama dl jauhoja erilliseen astiaan ja sekoita niiden sekaan kuivahiiva.
Lisää jauhoja veden sekaan jatkuvasti huolellisesti vaivaten. Tarkkaile taikinan sitkostumista ja lisää jauhoja vain tarvittava määrä.
Kun taikina pysyy kiinteänä, lisää lopuksi öljy ja jatka vaivaamista. Vaivaa huolellisesti, kunnes taikinasta ei enää tartu kiinni käsiin eikä alustaan.

Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa ainakin puoli tuntia. Taikina kohoaan noin kaksinkertaiseksi. 

Jaa’a taikina kahteen osaan auhoitetuin käsin ja kauli ohuiksi uunipellin kokoisiksi levyiksi. Nosta levyt uunipelleille. Täytä haluamillasi täytteillä. 

Paista 250 asteisessa uunissa noin 12-15 minuuttia. 

Resepti

3,5dl vettä
1-2tl suolaa
0,5 pussia kuivahiivaa (tai noin 13g tuorehiivaa)
~7dl vehnäjauhoja
1rkl öljyä

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Itse tehty jugurtti

Itse tehty jugurtti

Maustamattoman jugurtin valmistaminen itse on helppoa. Jugurtin valmistamiseen tarvitaan kuitenkin lämpömittari, jotta lämpötila riittäisi jugurttiseoksen hapattamiseen. Jugurtin valmistamista varten kannattaa varata myös kannellinen kattila. Maitojauheen käyttö...

Munakokkeli

Munakokkeli

Munakokkeli sopii sellaisenaan ateriaksi, tai sitä voi tarjota esimerkiksi kasvisten, kalan, paahtoleivän tai lihan lisäkkeenä. Munakokkeli kannattaa valmistaa miedolla lämmöllä, jotta kokkelin rakenne pysyy riittävän pehmeänä ja kuohkeana. Valmistusohjeet Riko...

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto on herkullista ja riittoisaa ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa sekä edullista. Keitossa kannattaa käyttää valmiiksi huuhdeltuja, liotettuja ja keitettyjä papuja. Papuja voi ostaa käyttövalmiina kaupasta tai niitä voi keittää valmiiksi ja...

Tofu-kastike

Tofu-kastike

Tofusta valmistuu herkullinen kastike helposti ja nopeasti. Tofu-kastikeen voi tarjota esimerkiksi perunasoseen, keittettyjen perunoiden, kasvisten, pastan yms. kera. Tofu-kastikkeessa voi käyttää omien makumieltymysten mukaan maustamatonta tofua tai maustettuja...