Valitse Sivu

Pitsapohja

mennessä | touko 15, 2022 | Edullisia ruokaohjeita, Pääruoat | 0 Kommenttia

Pitsa on ihanaa herkkuruokaa, jonka päälle jokainen voi valita omat suosikkitäytteensä. Pitsan valmistaminen itse on helppoa ja edullisempaa kuin valmiin pitsan tilaaminen ravintolasta. Pitsapohjaan kannattaa valita mahdollisimman hienoksi jauhettuja jauhoja, jolloin taikinaan muodostuu helposti sitkoa ja taikinasta tulee kiinteää ja helpposti käsiteltävää. Toki pitsataikinan valmistus onnistuu myös karkeammista vehnäjauhoista, mutta tällöin taikinasta saattaa tulla hieman ilmavampaa ja leipämäisempää, koska karkeammista jauhoista leivottu taikina yleensä kohoaa paremmin. Esimerkiksi durumvehnästä jauhetuista jauhoista tai erillisistä pitsajauhoista valmistuu herkullisia pitsapohjia.

Valmistusohjeet

Tämän reseptin taikinamäärästä tulee noin kaksi uunipellin kokoista pitsapohjaa.

Mittaa käden lämpöinen vesi taikinakulhoon ja lisää sekaan suola.
(Jos käytät tuorehiivaa, sulata tuorehiiva kädenlämpöisen veden sekaan.)
Jos käytät kuivahiivaa, mittaa muutama dl jauhoja erilliseen astiaan ja sekoita niiden sekaan kuivahiiva.
Lisää jauhoja veden sekaan jatkuvasti huolellisesti vaivaten. Tarkkaile taikinan sitkostumista ja lisää jauhoja vain tarvittava määrä.
Kun taikina pysyy kiinteänä, lisää lopuksi öljy ja jatka vaivaamista. Vaivaa huolellisesti, kunnes taikinasta ei enää tartu kiinni käsiin eikä alustaan.

Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa ainakin puoli tuntia. Taikina kohoaan noin kaksinkertaiseksi. 

Jaa’a taikina kahteen osaan auhoitetuin käsin ja kauli ohuiksi uunipellin kokoisiksi levyiksi. Nosta levyt uunipelleille. Täytä haluamillasi täytteillä. 

Paista 250 asteisessa uunissa noin 12-15 minuuttia. 

Resepti

3,5dl vettä
1-2tl suolaa
0,5 pussia kuivahiivaa (tai noin 13g tuorehiivaa)
~7dl vehnäjauhoja
1rkl öljyä

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Munakasrulla

Munakasrulla

Munakasrulla on edullista ja herkullista ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Munakasrullaan saa vaihtelua rullan täytteitä vaihtelemalla. Tässä reseptissä täytteenä käytetään jauhelihaa, mutta jauhelihan sijaan voi kokeilla myös esimerkiksi savukalaa,...

Lindströminpihvit

Lindströminpihvit

Lindströminpihvit ovat herkullisia ja helppoja valmistaa itse. Punajuuriraaste tekee pihveistä meheviä sekä herkullisen makuisia. Lindströminpihvit valmistuvat samalla helpolla lihapullataikinaohjeella kuin lihapullatkin ainoastaan sillä erotuksella, että...

Riisi-kasvispata uunissa

Riisi-kasvispata uunissa

Riisi-kasvispata valmistuu helposti uunissa. Ruokalaji valmistuu helpoiten uunin kestävässä padassa, jossa voi ensin kuullottaa kasvikset ja sen jälkeen riisin ja lisätä nesteen lopuksi. Uunin kestävä pata ei kuitenkaan ole mitenkään välttämätön, vaan kasvikset voi...

Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Pakasteiden käyttäminen ruoanlaitossa ei useinkaan tule edullisemmaksi kuin tuoreiden kasvisten, mutta arjen kiireessä pakasteet ovat oiva apu helpottamaan ja vähentämään työvaihteita. Janssoninkiusaus pakasteista on todella helppo valmistaa eikä sen valmistamiseen...