Valmistusohjeet
Tämän reseptin taikinamäärästä tulee noin kaksi uunipellin kokoista pitsapohjaa.
Mittaa käden lämpöinen vesi taikinakulhoon ja lisää sekaan suola.
(Jos käytät tuorehiivaa, sulata tuorehiiva kädenlämpöisen veden sekaan.)
Jos käytät kuivahiivaa, mittaa muutama dl jauhoja erilliseen astiaan ja sekoita niiden sekaan kuivahiiva.
Lisää jauhoja veden sekaan jatkuvasti huolellisesti vaivaten. Tarkkaile taikinan sitkostumista ja lisää jauhoja vain tarvittava määrä.
Kun taikina pysyy kiinteänä, lisää lopuksi öljy ja jatka vaivaamista. Vaivaa huolellisesti, kunnes taikinasta ei enää tartu kiinni käsiin eikä alustaan.
Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa ainakin puoli tuntia. Taikina kohoaan noin kaksinkertaiseksi.
Jaa’a taikina kahteen osaan auhoitetuin käsin ja kauli ohuiksi uunipellin kokoisiksi levyiksi. Nosta levyt uunipelleille. Täytä haluamillasi täytteillä.
Paista 250 asteisessa uunissa noin 12-15 minuuttia.
0 kommenttia