Valitse Sivu

Puolukkasurvos

mennessä | syys 28, 2020 | Edullisia ruokaohjeita, Jälkiruoat | 0 Kommenttia

Puolukat ovat varsinainen terveyspommi ja ne sisältävät runsaasti bentsoehappoa, jonka ansiosta puolukka säilyy happamena survoksena ilman sokeria, keittämistä tai lisättyjä säilöntäaineita. Koska survottuja puolukoita ei tarvitse keittää, säilyttävät ne hyvin c-vitamiinipitoisuutensa. Survoksen säilyvyyden kannalta tärkeintä on, että puolukan mehua on riittävästi peittämään kokonaiset marjat. Puolukoita voi jokainen jokamiehen oikeudella kerätä metsästä ilmaiseksi, joten puolukkasurvos on lähes ilmaista ruokaa.

Puolukkasurovosta varten lasipurkit kannattaa puhdistaa hyvin ja desinfioida uunissa kuumentamalla 125 astetta 15 minuuttia.

Valmistusohjeet

Survo puhdistetut puolukat survimella niin, että mehua syntyy riittävästi peittämään marjat.
Kaada survos lasipurkkeihin ja sulje kannet.
Säilytä survos viileässä, kuten jääkaapissa tai kellarissa. Bentsoehapon ansiosta happamessa survoksessa ei kasva home eikä bakteerit.

Huolehdi, että survoksen pinta säilyy tasaisena ja mehu peittää marjat myös silloin, kun olet ottanut survosta purkista.
Lisää survokseen sokeria maun mukaan vasta, kun otat survosta käyttöön. Survosta voi syödä myös ilman sokeria.

Resepti

puhdistettuja puolukoita

(tarjoile halutessasi sokerilla maustettuna)

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Pitsapohja

Pitsapohja

Pitsa on ihanaa herkkuruokaa, jonka päälle jokainen voi valita omat suosikkitäytteensä. Pitsan valmistaminen itse on helppoa ja edullisempaa kuin valmiin pitsan tilaaminen ravintolasta. Pitsapohjaan kannattaa valita mahdollisimman hienoksi jauhettuja jauhoja, jolloin...

Kaurakeksit

Kaurakeksit

Kaurakeksit ovat herkullisia. Ne valmistuvat muutamasta raaka-aineesta, joten ne ovat myös hyvin edullisia valmistaa. Kaurakeksit valmistuvat nopeasti, joten niitä voi valmistaa vaikkapa yllätysvieraille. Niiden valmistaminen on helppoa, joten se onnistuu myös...

Letut

Letut

Letut ovat herkullisen makuisia ja lettutaikinan ainekset löytyvät useimmiten suoraan kaapista. Letut ovat ruokana monipuolisia, koska ne sopivat makealla täytteellä jälkiruoaksi tai suolaisella täytteellä pääruoaksi. Lettutaikinaohjeessa nesteenä on maito, mutta...

Nakkikastike

Nakkikastike

Nakkikastike on edullista arkiruokaa, jonka valmistaminen on varsin helppoa eikä vaadi kovin montaa raaka-ainetta. Nakkikastike valmistuu nopeasti alle puolessa tunnissa. Nakkikastikkeen voi tarjota esimerkiksi perunasoseen tai keitettyjen perunoiden kera....