Valitse Sivu

Puolukkasurvos

mennessä | syys 28, 2020 | Edullisia ruokaohjeita, Jälkiruoat | 0 Kommenttia

Puolukat ovat varsinainen terveyspommi ja ne sisältävät runsaasti bentsoehappoa, jonka ansiosta puolukka säilyy happamena survoksena ilman sokeria, keittämistä tai lisättyjä säilöntäaineita. Koska survottuja puolukoita ei tarvitse keittää, säilyttävät ne hyvin c-vitamiinipitoisuutensa. Survoksen säilyvyyden kannalta tärkeintä on, että puolukan mehua on riittävästi peittämään kokonaiset marjat. Puolukoita voi jokainen jokamiehen oikeudella kerätä metsästä ilmaiseksi, joten puolukkasurvos on lähes ilmaista ruokaa.

Puolukkasurovosta varten lasipurkit kannattaa puhdistaa hyvin ja desinfioida uunissa kuumentamalla 125 astetta 15 minuuttia.

Valmistusohjeet

Survo puhdistetut puolukat survimella niin, että mehua syntyy riittävästi peittämään marjat.
Kaada survos lasipurkkeihin ja sulje kannet.
Säilytä survos viileässä, kuten jääkaapissa tai kellarissa. Bentsoehapon ansiosta happamessa survoksessa ei kasva home eikä bakteerit.

Huolehdi, että survoksen pinta säilyy tasaisena ja mehu peittää marjat myös silloin, kun olet ottanut survosta purkista.
Lisää survokseen sokeria maun mukaan vasta, kun otat survosta käyttöön. Survosta voi syödä myös ilman sokeria.

Resepti

puhdistettuja puolukoita

(tarjoile halutessasi sokerilla maustettuna)

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Itse tehty jugurtti

Itse tehty jugurtti

Maustamattoman jugurtin valmistaminen itse on helppoa. Jugurtin valmistamiseen tarvitaan kuitenkin lämpömittari, jotta lämpötila riittäisi jugurttiseoksen hapattamiseen. Jugurtin valmistamista varten kannattaa varata myös kannellinen kattila. Maitojauheen käyttö...

Munakokkeli

Munakokkeli

Munakokkeli sopii sellaisenaan ateriaksi, tai sitä voi tarjota esimerkiksi kasvisten, kalan, paahtoleivän tai lihan lisäkkeenä. Munakokkeli kannattaa valmistaa miedolla lämmöllä, jotta kokkelin rakenne pysyy riittävän pehmeänä ja kuohkeana. Valmistusohjeet Riko...

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto on herkullista ja riittoisaa ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa sekä edullista. Keitossa kannattaa käyttää valmiiksi huuhdeltuja, liotettuja ja keitettyjä papuja. Papuja voi ostaa käyttövalmiina kaupasta tai niitä voi keittää valmiiksi ja...

Tofu-kastike

Tofu-kastike

Tofusta valmistuu herkullinen kastike helposti ja nopeasti. Tofu-kastikeen voi tarjota esimerkiksi perunasoseen, keittettyjen perunoiden, kasvisten, pastan yms. kera. Tofu-kastikkeessa voi käyttää omien makumieltymysten mukaan maustamatonta tofua tai maustettuja...