Valitse Sivu

Puolukkasurvos

mennessä | syys 28, 2020 | Edullisia ruokaohjeita, Jälkiruoat | 0 Kommenttia

Puolukat ovat varsinainen terveyspommi ja ne sisältävät runsaasti bentsoehappoa, jonka ansiosta puolukka säilyy happamena survoksena ilman sokeria, keittämistä tai lisättyjä säilöntäaineita. Koska survottuja puolukoita ei tarvitse keittää, säilyttävät ne hyvin c-vitamiinipitoisuutensa. Survoksen säilyvyyden kannalta tärkeintä on, että puolukan mehua on riittävästi peittämään kokonaiset marjat. Puolukoita voi jokainen jokamiehen oikeudella kerätä metsästä ilmaiseksi, joten puolukkasurvos on lähes ilmaista ruokaa.

Puolukkasurovosta varten lasipurkit kannattaa puhdistaa hyvin ja desinfioida uunissa kuumentamalla 125 astetta 15 minuuttia.

Valmistusohjeet

Survo puhdistetut puolukat survimella niin, että mehua syntyy riittävästi peittämään marjat.
Kaada survos lasipurkkeihin ja sulje kannet.
Säilytä survos viileässä, kuten jääkaapissa tai kellarissa. Bentsoehapon ansiosta happamessa survoksessa ei kasva home eikä bakteerit.

Huolehdi, että survoksen pinta säilyy tasaisena ja mehu peittää marjat myös silloin, kun olet ottanut survosta purkista.
Lisää survokseen sokeria maun mukaan vasta, kun otat survosta käyttöön. Survosta voi syödä myös ilman sokeria.

Resepti

puhdistettuja puolukoita

(tarjoile halutessasi sokerilla maustettuna)

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Munakasrulla

Munakasrulla

Munakasrulla on edullista ja herkullista ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Munakasrullaan saa vaihtelua rullan täytteitä vaihtelemalla. Tässä reseptissä täytteenä käytetään jauhelihaa, mutta jauhelihan sijaan voi kokeilla myös esimerkiksi savukalaa,...

Lindströminpihvit

Lindströminpihvit

Lindströminpihvit ovat herkullisia ja helppoja valmistaa itse. Punajuuriraaste tekee pihveistä meheviä sekä herkullisen makuisia. Lindströminpihvit valmistuvat samalla helpolla lihapullataikinaohjeella kuin lihapullatkin ainoastaan sillä erotuksella, että...

Riisi-kasvispata uunissa

Riisi-kasvispata uunissa

Riisi-kasvispata valmistuu helposti uunissa. Ruokalaji valmistuu helpoiten uunin kestävässä padassa, jossa voi ensin kuullottaa kasvikset ja sen jälkeen riisin ja lisätä nesteen lopuksi. Uunin kestävä pata ei kuitenkaan ole mitenkään välttämätön, vaan kasvikset voi...

Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Pakasteiden käyttäminen ruoanlaitossa ei useinkaan tule edullisemmaksi kuin tuoreiden kasvisten, mutta arjen kiireessä pakasteet ovat oiva apu helpottamaan ja vähentämään työvaihteita. Janssoninkiusaus pakasteista on todella helppo valmistaa eikä sen valmistamiseen...