Valitse Sivu

Runebergin muffinssit

mennessä | tammi 31, 2021 | Edullisia ruokaohjeita, Jälkiruoat | 0 Kommenttia

Runebergin muffinssien valmistus on helppoa ja edullista. Muffinssitaikinaan kannattaa hyödyntää joululta syömättä jääneet joulupiparit tai piparkakkutalon pohjat. Myös muutkin piparit sopivat taikinaan, jos joulupipareita ei ole jäänyt yli. Tällä ohjeella valmistuu noin 16-20 muffiinssia.

Valmistusohjeet

Murenna piparit hienoksi jauheeksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Kääntele lopuksi kuivat aineet sekaan.

Nostele taikina muffinssivuokiin. 
Paine muffinsseihin keskelle reikä kostutetulla sormella. 
Asettele nokare marmeladia reikään.
Paista 200 asteessa 13-15 minuuttia.

Tee sillä välin tomusokerikuorrute. Sekoita tomusokeria ja vettä, niin että kuorrutteesta tulee notkeaa, mutta ei liian vetistä. 

Kostuta jäähtyneet muffinit halutessasi punssilla tai vedellä. 
Koristele tomusokerikuorrutteella sekä vadelmamarmeladilla. 

Resepti

1dl jauhettuja manteleita
1dl murennettuja piparkakkuja
1,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
150g rasvaa
1,5dl sokeria
2 munaa

n. 200g paistonkestävää vadelmamarmeladia

Tomusokerikuorrute:
1dl tomusokeria
1-2rkl vettä

Kostutukseen muutama 1tl punssia tai vettä

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Kurpitsainen juustokakku

Kurpitsainen juustokakku

Syksyllä kurpitsasadon ollessa parhaimmillaan, voi kurpitsoista tehdä monenlaisia herkkuja. Kurpitsasose sopii oivallisesti mm. kasvissosekeittoihin tai myskikurpitsasta voi valmistaa herkullista myskikurpitsakeittoa. Kurpitsa sopii uunissa paahdettuna hyvin...

Korvapuustit

Korvapuustit

Korvapuustit ovat herkullisia suomalaisia perinneleivonnaisia. Korvapuusteja juhlistetaan kansallisella korvapuustipäivällä, jota vietetään 4.10. Korvapuustit leivotaan perinteisesti pullataikinasta, joka kaulitaan levyksi ja täytetään rasva-sokeri-kanelitäytteellä....

Mustikkakakku

Mustikkakakku

Mustikakkakakku on herkullinen leivonnainen, jonka valmistaminen on melko edullista ja helppoa. Mustikkakakku säilyy mehevänä ja herkullisena viileässä, kuten jääkaapissa, säilytettynä. Mustikkakakun voi valmistaa sekä tuoreista mustikoista että pakastetuista...

Jauhelihapasta yhdessä astiassa

Jauhelihapasta yhdessä astiassa

Jauhelihapasta yhdessä astiassa on helppo valmistaa, koska pastaa ei tarvitse keittää erikseen, vaan se kypsyy samalla kuin jauhelihakastikekin. Pastan valmistamisastiana kannattaa käyttää paistokasaria, pataa tai korkealaitaista paistinpannua. Jauhelihapasta on...