Valitse Sivu

Siemennäkkileipä

mennessä | tammi 23, 2021 | Edullisia ruokaohjeita, Leivät | 0 Kommenttia

Siemennäkkileipä on terveellinen herkku, joka sisältää paljon hyviä rasvoja, kuituja ja aminhappoja. Siemennäkkileivän valmistamiseen tarvittavien ainesten hankinta voi kertaostoksena tulla verrattain kalliiksi, mutta kun ainekset on hankittu, leipoo niistä siemennäkkileipää useita kertoja. Siemennäkkileipä säilyy hyvin huoneenlämmössä, joten kerralla voi leipoa useamman pellillisen näkkileipää. Tämä ohje on yhdelle uunipellilliselle. Siemennäkkileivän valmistukseen voi käyttää, mitä siemeniä haluaa tai mitä kaapista löytyy. Gluteiinittomista kaurahiutaleista saa valmistettua gluteiinitonta siemennäkkileipää ja jos leivonnassa käyttää kasvirasvaa, on ohje myös vegaaninen.

Valmistusohjeet

Sekoita kaurahiutaleet, leseet ja siemenet sekaisin kulhossa.
Lisää vesi ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi.
Levitä taikina uunipellille tasaiseksi ohueksi suorakaiteenmuotoiseksi levyksi. Taikina on helppoa levittää tasaiseksi kostealla kädellä painellen.
Ripottele taikinalevyn päälle suolaa.

Paista 150 asteisessa uunissa 30 minuuttia.
Leikkaa levy taikinapyörällä tai veitsellä annospaloiksi. Laita levy uudelleen uuniin ja anna kuivua noin 80 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes näkkileipä on täysin kuivunut.

Resepti

2dl kaurahiutaleita
1dl kauraleseitä
0,5dl sesaminsiemeniä
0,5dl pellavansiemeniä
0,5dl auringonkukan siemeniä
0,5dl kurpitsan siemeniä
3dl vettä
2rkl kylmäpuristettua öljyä
0,5tl karkeaa merisuolaa

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Kurpitsainen juustokakku

Kurpitsainen juustokakku

Syksyllä kurpitsasadon ollessa parhaimmillaan, voi kurpitsoista tehdä monenlaisia herkkuja. Kurpitsasose sopii oivallisesti mm. kasvissosekeittoihin tai myskikurpitsasta voi valmistaa herkullista myskikurpitsakeittoa. Kurpitsa sopii uunissa paahdettuna hyvin...

Korvapuustit

Korvapuustit

Korvapuustit ovat herkullisia suomalaisia perinneleivonnaisia. Korvapuusteja juhlistetaan kansallisella korvapuustipäivällä, jota vietetään 4.10. Korvapuustit leivotaan perinteisesti pullataikinasta, joka kaulitaan levyksi ja täytetään rasva-sokeri-kanelitäytteellä....

Mustikkakakku

Mustikkakakku

Mustikakkakakku on herkullinen leivonnainen, jonka valmistaminen on melko edullista ja helppoa. Mustikkakakku säilyy mehevänä ja herkullisena viileässä, kuten jääkaapissa, säilytettynä. Mustikkakakun voi valmistaa sekä tuoreista mustikoista että pakastetuista...

Jauhelihapasta yhdessä astiassa

Jauhelihapasta yhdessä astiassa

Jauhelihapasta yhdessä astiassa on helppo valmistaa, koska pastaa ei tarvitse keittää erikseen, vaan se kypsyy samalla kuin jauhelihakastikekin. Pastan valmistamisastiana kannattaa käyttää paistokasaria, pataa tai korkealaitaista paistinpannua. Jauhelihapasta on...