Valitse Sivu

Siemennäkkileipä

mennessä | tammi 23, 2021 | Edullisia ruokaohjeita, Leivät | 0 Kommenttia

Siemennäkkileipä on terveellinen herkku, joka sisältää paljon hyviä rasvoja, kuituja ja aminhappoja. Siemennäkkileivän valmistamiseen tarvittavien ainesten hankinta voi kertaostoksena tulla verrattain kalliiksi, mutta kun ainekset on hankittu, leipoo niistä siemennäkkileipää useita kertoja. Siemennäkkileipä säilyy hyvin huoneenlämmössä, joten kerralla voi leipoa useamman pellillisen näkkileipää. Tämä ohje on yhdelle uunipellilliselle. Siemennäkkileivän valmistukseen voi käyttää, mitä siemeniä haluaa tai mitä kaapista löytyy. Gluteiinittomista kaurahiutaleista saa valmistettua gluteiinitonta siemennäkkileipää ja jos leivonnassa käyttää kasvirasvaa, on ohje myös vegaaninen.

Valmistusohjeet

Sekoita kaurahiutaleet, leseet ja siemenet sekaisin kulhossa.
Lisää vesi ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi.
Levitä taikina uunipellille tasaiseksi ohueksi suorakaiteenmuotoiseksi levyksi. Taikina on helppoa levittää tasaiseksi kostealla kädellä painellen.
Ripottele taikinalevyn päälle suolaa.

Paista 150 asteisessa uunissa 30 minuuttia.
Leikkaa levy taikinapyörällä tai veitsellä annospaloiksi. Laita levy uudelleen uuniin ja anna kuivua noin 80 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes näkkileipä on täysin kuivunut.

Resepti

2dl kaurahiutaleita
1dl kauraleseitä
0,5dl sesaminsiemeniä
0,5dl pellavansiemeniä
0,5dl auringonkukan siemeniä
0,5dl kurpitsan siemeniä
3dl vettä
2rkl kylmäpuristettua öljyä
0,5tl karkeaa merisuolaa

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Hillo

Hillo

Itse tehdyn hillon valmistus on edullista ja helppoa. Hillo kannattaa säilöä huolellisesti puhdistettuihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin, jotta se säilyy mahdollisimman pitkään hyvänä. Hilloa säilytetään viileässä, kuten jääkaapissa tai kellarissa. Hilloa voi...

Kesäkeitto

Kesäkeitto

Kesäkeitto on parhaimmillaan tuoreista kasviksista valmistettuna, joten se on nimensä mukaan kesän herkkuruoka. Kesäkeittoa voi toki valmistaa muinakin vuodenaikoina ja tarpeen mukaan kesäkeiton valmistaminen onnistuu myös pakastetuista kasviksista. Kesäkeiton...

Kantarellipasta

Kantarellipasta

Kantarelli on herkullinen ruokasieni, joka on helppo tunnistaa keltaisesta väristään, helttamaisista, haaroittuvista poimuistaan sekä reunoiltaan aaltoilevasta tasaisesta lakistaan. Se kannattaa poimia metsästä talteen ja käyttää tuoreeltaan ruoanlaittoon. Kantarelli...

Itse tehty jäätelö

Itse tehty jäätelö

Itse tehty jäätelö on helppoa ja edullista valmistaa. Perus jäätelövaahto koostuu kermasta sekä kondensoidusta maidosta, joita voi halutessaan maustaa vaniljalla, suklaalla, keksinmuruilla, kakun paloilla, tuoreilla tai kuivatuilla hedelmillä tai marjoilla,...