Valitse Sivu

Siemennäkkileipä

mennessä | tammi 23, 2021 | Edullisia ruokaohjeita, Leivät | 0 Kommenttia

Siemennäkkileipä on terveellinen herkku, joka sisältää paljon hyviä rasvoja, kuituja ja aminhappoja. Siemennäkkileivän valmistamiseen tarvittavien ainesten hankinta voi kertaostoksena tulla verrattain kalliiksi, mutta kun ainekset on hankittu, leipoo niistä siemennäkkileipää useita kertoja. Siemennäkkileipä säilyy hyvin huoneenlämmössä, joten kerralla voi leipoa useamman pellillisen näkkileipää. Tämä ohje on yhdelle uunipellilliselle. Siemennäkkileivän valmistukseen voi käyttää, mitä siemeniä haluaa tai mitä kaapista löytyy. Gluteiinittomista kaurahiutaleista saa valmistettua gluteiinitonta siemennäkkileipää ja jos leivonnassa käyttää kasvirasvaa, on ohje myös vegaaninen.

Valmistusohjeet

Sekoita kaurahiutaleet, leseet ja siemenet sekaisin kulhossa.
Lisää vesi ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi.
Levitä taikina uunipellille tasaiseksi ohueksi suorakaiteenmuotoiseksi levyksi. Taikina on helppoa levittää tasaiseksi kostealla kädellä painellen.
Ripottele taikinalevyn päälle suolaa.

Paista 150 asteisessa uunissa 30 minuuttia.
Leikkaa levy taikinapyörällä tai veitsellä annospaloiksi. Laita levy uudelleen uuniin ja anna kuivua noin 80 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes näkkileipä on täysin kuivunut.

Resepti

2dl kaurahiutaleita
1dl kauraleseitä
0,5dl sesaminsiemeniä
0,5dl pellavansiemeniä
0,5dl auringonkukan siemeniä
0,5dl kurpitsan siemeniä
3dl vettä
2rkl kylmäpuristettua öljyä
0,5tl karkeaa merisuolaa

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Itse tehty jugurtti

Itse tehty jugurtti

Maustamattoman jugurtin valmistaminen itse on helppoa. Jugurtin valmistamiseen tarvitaan kuitenkin lämpömittari, jotta lämpötila riittäisi jugurttiseoksen hapattamiseen. Jugurtin valmistamista varten kannattaa varata myös kannellinen kattila. Maitojauheen käyttö...

Munakokkeli

Munakokkeli

Munakokkeli sopii sellaisenaan ateriaksi, tai sitä voi tarjota esimerkiksi kasvisten, kalan, paahtoleivän tai lihan lisäkkeenä. Munakokkeli kannattaa valmistaa miedolla lämmöllä, jotta kokkelin rakenne pysyy riittävän pehmeänä ja kuohkeana. Valmistusohjeet Riko...

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto on herkullista ja riittoisaa ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa sekä edullista. Keitossa kannattaa käyttää valmiiksi huuhdeltuja, liotettuja ja keitettyjä papuja. Papuja voi ostaa käyttövalmiina kaupasta tai niitä voi keittää valmiiksi ja...

Tofu-kastike

Tofu-kastike

Tofusta valmistuu herkullinen kastike helposti ja nopeasti. Tofu-kastikeen voi tarjota esimerkiksi perunasoseen, keittettyjen perunoiden, kasvisten, pastan yms. kera. Tofu-kastikkeessa voi käyttää omien makumieltymysten mukaan maustamatonta tofua tai maustettuja...