Piirakkapohja suolaisiin leivonnaisiin on helppo ja nopea valmistaa itse. Piirakkapohja valmistuu helpoimmillaan jauhoista, rasvasta ja tilkasta vettä, joten monimutkaista ei piirakkapohjan valmistaminen ole. Koska piirakkapohja on edullinen ja helppo valmistaa itse, ei kaupan valmistaikinaan tarvitse turvautua. Lisäksi itse tehden piirakkapohja tulee edullisemmaksi kuin valmistaikinat. Myös itse tehden rasvan laatuun, suolan määrään, täysjyväpitoisuuteen tai muihin itselleen tärkeisiin ravintoarvoihin pystyy vaikuttamaan paremmin.
Peruspiirakkapohjaa voi muokata helposti. Halutessaan pohjaan voi lisätä 1,5dl juustoraastetta tai leseitä. Osan jauhoista voi korvata perunamuusilla. Jauhoina voi käyttää erilaisia jauhoja, kuten vehnä-, kaura-, graham-, ruis- tai täysjyväjauhoja. Eri jauhoja yhdistelemällä saa joku kauraisen tai rukiisen piirakkapohjan.
0 kommenttia