Valitse Sivu

Täytekakku­pohja

mennessä | elo 20, 2020 | Edullisia ruokaohjeita, Jälkiruoat | 0 Kommenttia

Itse tehden täytekakut tulevat paljon edullisemmiksi kuin leipomoista tai kaupoista ostetut kakut. Tämän täytekakkupohjan ainesten mittaamiseen tarvitaan kaksi saman kokoista lasia. Toiseen lasiin rikotaan tarvittava määrä kananmunia ja munien määrän mukaan määräytyy tarvittava sokeri- ja jauhomäärä.

Valmistusohjeet

Riko kananmunat lasiin nro1. Mittaa lasiin nro2 hienoa sokeria yhtä paljon kuin kananmunia on lasissa nro1. Kaada sokeri taikinakulhoon. Kaada lasiin nro2 vehnä- ja perunajauhoja saman verran kuin lasissa nro1 on kananmunia. Puolet jauhoista voi olla vehnäjauhoja ja puolet perunajauhoja. Kaada nyt lasista nro1 kananmunat sokerin sekaan taikinakulhoon. Vatkaa hyvin. 

Resepti

6kpl kananmunia
hienoa sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
2tl leivinjauhetta

Lisää leivinjauhe jauhojen sekaan lasiin nro2 ja sekoita huolella. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Kun munat ja sokeri ovat vaahdottuneet hyvin, lisää jauhot ja niihin sekoitettu leivinjauhe käännellen, niin, että jauhot sekoittuvat taikinaan tasaisesti. Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 175 astetta noin 40 minuuttia. Kakkupohja on kypsä, kun se irtoaa hieman vuoan reunoista. Kypsyyden voi myös varmistaa tökkäämällä kakkua keskelle tikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, on kakku valmis.

Täytä kakku vasta jähtyneenä. Kakkupohjan voi myös pakastaa, joilloin sen leikkaaminen helpottuu.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Pitsapohja

Pitsapohja

Pitsa on ihanaa herkkuruokaa, jonka päälle jokainen voi valita omat suosikkitäytteensä. Pitsan valmistaminen itse on helppoa ja edullisempaa kuin valmiin pitsan tilaaminen ravintolasta. Pitsapohjaan kannattaa valita mahdollisimman hienoksi jauhettuja jauhoja, jolloin...

Kaurakeksit

Kaurakeksit

Kaurakeksit ovat herkullisia. Ne valmistuvat muutamasta raaka-aineesta, joten ne ovat myös hyvin edullisia valmistaa. Kaurakeksit valmistuvat nopeasti, joten niitä voi valmistaa vaikkapa yllätysvieraille. Niiden valmistaminen on helppoa, joten se onnistuu myös...

Letut

Letut

Letut ovat herkullisen makuisia ja lettutaikinan ainekset löytyvät useimmiten suoraan kaapista. Letut ovat ruokana monipuolisia, koska ne sopivat makealla täytteellä jälkiruoaksi tai suolaisella täytteellä pääruoaksi. Lettutaikinaohjeessa nesteenä on maito, mutta...

Nakkikastike

Nakkikastike

Nakkikastike on edullista arkiruokaa, jonka valmistaminen on varsin helppoa eikä vaadi kovin montaa raaka-ainetta. Nakkikastike valmistuu nopeasti alle puolessa tunnissa. Nakkikastikkeen voi tarjota esimerkiksi perunasoseen tai keitettyjen perunoiden kera....