Valitse Sivu

Täytekakku­pohja

mennessä | elo 20, 2020 | Edullisia ruokaohjeita, Jälkiruoat | 0 Kommenttia

Itse tehden täytekakut tulevat paljon edullisemmiksi kuin leipomoista tai kaupoista ostetut kakut. Tämän täytekakkupohjan ainesten mittaamiseen tarvitaan kaksi saman kokoista lasia. Toiseen lasiin rikotaan tarvittava määrä kananmunia ja munien määrän mukaan määräytyy tarvittava sokeri- ja jauhomäärä.

Valmistusohjeet

Voitele kakkuvuoka ja leivitä voideltu vuoka huolellisesti korppujauhoilla.

Ota kaksi samankokoista lasia. Riko toiseen lasiin 4-8 kpl kananmunia riippuen siitä, miten ison kakun aiot leipoa. Mittaa toseen lasiin saman verran hienoa sokeria kuin toisessa lasissa on kananmunia. Kaada sokeri taikinakulhoon.

Resepti

6kpl kananmunia
hienoa sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
2tl leivinjauhetta

Täytä tyhjä lasi puoliksi perunajauhoilla ja puoliksi vehnäjauhoilla. Lisää 2tl jauhojen sekaan leivinjauhetta. Sekoita hyvin. Voit halutessasi kaataa jauhot laakeampaan astiaan, jossa ne on helpompi sekoittaa tasaiseksi seokseksi.

Laita uuni lämpenemään: tavallinen uuni 175 asteeseen tai kiertoilmauuni 150 asteeseen.

Kaada kananmunat sokerin sekaan taikinakulhoon. Vatkaa huolellisesti. Kun munat ja sokeri ovat vaahdottuneet hyvin, lisää jauhoseos huolellisesti käännellen niin, että taikinasta tulee tasaista. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.

Paista 175 (150) asteessa noin 40-50 minuuttia. Paistoaikaan vaikuttaa käytettyjen kananmunien määrä, isompi kakkupohja paistuu pidempään kuin pieni. Kakkupohja on kypsä, kun se irtoaa hieman vuoan reunoista. Kypsyyden voi myös varmistaa tökkäämällä tikun kakun keskiosaan. Jos tikkuun ei jää taikinaa, on kakku valmis.

Täytä kakku vasta jähtyneenä. Kakkupohjan voi myös pakastaa.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Munakasrulla

Munakasrulla

Munakasrulla on edullista ja herkullista ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Munakasrullaan saa vaihtelua rullan täytteitä vaihtelemalla. Tässä reseptissä täytteenä käytetään jauhelihaa, mutta jauhelihan sijaan voi kokeilla myös esimerkiksi savukalaa,...

Lindströminpihvit

Lindströminpihvit

Lindströminpihvit ovat herkullisia ja helppoja valmistaa itse. Punajuuriraaste tekee pihveistä meheviä sekä herkullisen makuisia. Lindströminpihvit valmistuvat samalla helpolla lihapullataikinaohjeella kuin lihapullatkin ainoastaan sillä erotuksella, että...

Riisi-kasvispata uunissa

Riisi-kasvispata uunissa

Riisi-kasvispata valmistuu helposti uunissa. Ruokalaji valmistuu helpoiten uunin kestävässä padassa, jossa voi ensin kuullottaa kasvikset ja sen jälkeen riisin ja lisätä nesteen lopuksi. Uunin kestävä pata ei kuitenkaan ole mitenkään välttämätön, vaan kasvikset voi...

Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Pakasteiden käyttäminen ruoanlaitossa ei useinkaan tule edullisemmaksi kuin tuoreiden kasvisten, mutta arjen kiireessä pakasteet ovat oiva apu helpottamaan ja vähentämään työvaihteita. Janssoninkiusaus pakasteista on todella helppo valmistaa eikä sen valmistamiseen...