Valitse Sivu

Täytekakku­pohja

mennessä | elo 20, 2020 | Edullisia ruokaohjeita, Jälkiruoat | 0 Kommenttia

Itse tehden täytekakut tulevat paljon edullisemmiksi kuin leipomoista tai kaupoista ostetut kakut. Tämän täytekakkupohjan ainesten mittaamiseen tarvitaan kaksi saman kokoista lasia. Toiseen lasiin rikotaan tarvittava määrä kananmunia ja munien määrän mukaan määräytyy tarvittava sokeri- ja jauhomäärä.

Valmistusohjeet

Riko kananmunat lasiin nro1. Mittaa lasiin nro2 hienoa sokeria yhtä paljon kuin kananmunia on lasissa nro1. Kaada sokeri taikinakulhoon. Kaada lasiin nro2 vehnä- ja perunajauhoja saman verran kuin lasissa nro1 on kananmunia. Puolet jauhoista voi olla vehnäjauhoja ja puolet perunajauhoja. Kaada nyt lasista nro1 kananmunat sokerin sekaan taikinakulhoon. Vatkaa hyvin. 

Resepti

6kpl kananmunia
hienoa sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
2tl leivinjauhetta

Lisää leivinjauhe jauhojen sekaan lasiin nro2 ja sekoita huolella. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Kun munat ja sokeri ovat vaahdottuneet hyvin, lisää jauhot ja niihin sekoitettu leivinjauhe käännellen, niin, että jauhot sekoittuvat taikinaan tasaisesti. Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 175 astetta noin 40 minuuttia. Kakkupohja on kypsä, kun se irtoaa hieman vuoan reunoista. Kypsyyden voi myös varmistaa tökkäämällä kakkua keskelle tikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, on kakku valmis.

Täytä kakku vasta jähtyneenä. Kakkupohjan voi myös pakastaa, joilloin sen leikkaaminen helpottuu.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Itse tehty jugurtti

Itse tehty jugurtti

Maustamattoman jugurtin valmistaminen itse on helppoa. Jugurtin valmistamiseen tarvitaan kuitenkin lämpömittari, jotta lämpötila riittäisi jugurttiseoksen hapattamiseen. Jugurtin valmistamista varten kannattaa varata myös kannellinen kattila. Maitojauheen käyttö...

Munakokkeli

Munakokkeli

Munakokkeli sopii sellaisenaan ateriaksi, tai sitä voi tarjota esimerkiksi kasvisten, kalan, paahtoleivän tai lihan lisäkkeenä. Munakokkeli kannattaa valmistaa miedolla lämmöllä, jotta kokkelin rakenne pysyy riittävän pehmeänä ja kuohkeana. Valmistusohjeet Riko...

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto on herkullista ja riittoisaa ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa sekä edullista. Keitossa kannattaa käyttää valmiiksi huuhdeltuja, liotettuja ja keitettyjä papuja. Papuja voi ostaa käyttövalmiina kaupasta tai niitä voi keittää valmiiksi ja...

Tofu-kastike

Tofu-kastike

Tofusta valmistuu herkullinen kastike helposti ja nopeasti. Tofu-kastikeen voi tarjota esimerkiksi perunasoseen, keittettyjen perunoiden, kasvisten, pastan yms. kera. Tofu-kastikkeessa voi käyttää omien makumieltymysten mukaan maustamatonta tofua tai maustettuja...