Täytä tyhjä lasi puoliksi perunajauhoilla ja puoliksi vehnäjauhoilla. Lisää 2tl jauhojen sekaan leivinjauhetta. Sekoita hyvin. Voit halutessasi kaataa jauhot laakeampaan astiaan, jossa ne on helpompi sekoittaa tasaiseksi seokseksi.
Laita uuni lämpenemään: tavallinen uuni 175 asteeseen tai kiertoilmauuni 150 asteeseen.
Kaada kananmunat sokerin sekaan taikinakulhoon. Vatkaa huolellisesti. Kun munat ja sokeri ovat vaahdottuneet hyvin, lisää jauhoseos huolellisesti käännellen niin, että taikinasta tulee tasaista. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 175 (150) asteessa noin 40-50 minuuttia. Paistoaikaan vaikuttaa käytettyjen kananmunien määrä, isompi kakkupohja paistuu pidempään kuin pieni. Kakkupohja on kypsä, kun se irtoaa hieman vuoan reunoista. Kypsyyden voi myös varmistaa tökkäämällä tikun kakun keskiosaan. Jos tikkuun ei jää taikinaa, on kakku valmis.
Täytä kakku vasta jähtyneenä. Kakkupohjan voi myös pakastaa.
0 kommenttia