Valitse Sivu

Täytekakku­pohja

mennessä | elo 20, 2020 | Edullisia ruokaohjeita, Jälkiruoat | 0 Kommenttia

Itse tehden täytekakut tulevat paljon edullisemmiksi kuin leipomoista tai kaupoista ostetut kakut. Tämän täytekakkupohjan ainesten mittaamiseen tarvitaan kaksi saman kokoista lasia. Toiseen lasiin rikotaan tarvittava määrä kananmunia ja munien määrän mukaan määräytyy tarvittava sokeri- ja jauhomäärä.

Valmistusohjeet

Riko kananmunat lasiin nro1. Mittaa lasiin nro2 hienoa sokeria yhtä paljon kuin kananmunia on lasissa nro1. Kaada sokeri taikinakulhoon. Kaada lasiin nro2 vehnä- ja perunajauhoja saman verran kuin lasissa nro1 on kananmunia. Puolet jauhoista voi olla vehnäjauhoja ja puolet perunajauhoja. Kaada nyt lasista nro1 kananmunat sokerin sekaan taikinakulhoon. Vatkaa hyvin. 

Resepti

6kpl kananmunia
hienoa sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
2tl leivinjauhetta

Lisää leivinjauhe jauhojen sekaan lasiin nro2 ja sekoita huolella. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Kun munat ja sokeri ovat vaahdottuneet hyvin, lisää jauhot ja niihin sekoitettu leivinjauhe käännellen, niin, että jauhot sekoittuvat taikinaan tasaisesti. Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 175 astetta noin 40 minuuttia. Kakkupohja on kypsä, kun se irtoaa hieman vuoan reunoista. Kypsyyden voi myös varmistaa tökkäämällä kakkua keskelle tikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, on kakku valmis.

Täytä kakku vasta jähtyneenä. Kakkupohjan voi myös pakastaa, joilloin sen leikkaaminen helpottuu.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Kurpitsainen juustokakku

Kurpitsainen juustokakku

Syksyllä kurpitsasadon ollessa parhaimmillaan, voi kurpitsoista tehdä monenlaisia herkkuja. Kurpitsasose sopii oivallisesti mm. kasvissosekeittoihin tai myskikurpitsasta voi valmistaa herkullista myskikurpitsakeittoa. Kurpitsa sopii uunissa paahdettuna hyvin...

Korvapuustit

Korvapuustit

Korvapuustit ovat herkullisia suomalaisia perinneleivonnaisia. Korvapuusteja juhlistetaan kansallisella korvapuustipäivällä, jota vietetään 4.10. Korvapuustit leivotaan perinteisesti pullataikinasta, joka kaulitaan levyksi ja täytetään rasva-sokeri-kanelitäytteellä....

Mustikkakakku

Mustikkakakku

Mustikakkakakku on herkullinen leivonnainen, jonka valmistaminen on melko edullista ja helppoa. Mustikkakakku säilyy mehevänä ja herkullisena viileässä, kuten jääkaapissa, säilytettynä. Mustikkakakun voi valmistaa sekä tuoreista mustikoista että pakastetuista...

Jauhelihapasta yhdessä astiassa

Jauhelihapasta yhdessä astiassa

Jauhelihapasta yhdessä astiassa on helppo valmistaa, koska pastaa ei tarvitse keittää erikseen, vaan se kypsyy samalla kuin jauhelihakastikekin. Pastan valmistamisastiana kannattaa käyttää paistokasaria, pataa tai korkealaitaista paistinpannua. Jauhelihapasta on...