Valitse Sivu

Tofukokkeli

mennessä | tammi 3, 2022 | Edullisia ruokaohjeita, Pääruoat | 0 Kommenttia

Tofu on vegaanista, soijamaidosta valmistettua proteiinipitoista ruoka-ainetta. Tofu sopii oivallisesti vegaaniseen ruokavalioon korvaamaan kananmunan, koska kananmunan tavoin myös soija sisältää kaikkia ihmiselle tarpeellisia aminohappoja.

Tofukokkelin valmistaminen on erittäin helppoa. Tofukokkelin sekaan voi lisätä kasviksia, sieniä, siemeniä, pähkinöitä yms. omien makumieltymystensä mukaisesti. Tofukokkeli sopii niin ravitsevaksi aamupalaksi kuin ihan pääruoaksi itsessään.

Valmistusohjeet

Valuta tofusta vesi pois. Leikkaa tofu kuutioiksi.
Kuori ja pilko sipuli, valkosipulin kynsi ja porkkana. Pese ja pilko paprika.
Paista tofukuutiot öljyssä pannulla, niin että niistä tulee rapeita ja paistopinta saa väriä. Lisää pilkotut sipuli, valkosipulinkynsi ja porkkana. Kuullota tofun kanssa pannulla niin, että kasvikset kypsyvät. Lisää viimeisenä paprikasuikaleet, koska niiden kypsyminen vie vähemmän aikaa kuin muiden kasvisten. Sekoita joukkoon soijakastike. Mausta tuoreilla yrteillä ja sitruunapippurilla. Tarjoile lämpimänä.

Resepti

1 pkt (n. 250g) maustamatonta tofua
kasviöljyä paistamiseen
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 porkkana
1 paprika
1rkl soijakastiketta
0,5 tl sitruunapippuria
muutama varsi ruohosipulia, persiljaa tai muita tuoreita yrttejä

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Pakasteiden käyttäminen ruoanlaitossa ei useinkaan tule edullisemmaksi kuin tuoreiden kasvisten, mutta arjen kiireessä pakasteet ovat oiva apu helpottamaan ja vähentämään työvaihteita. Janssoninkiusaus pakasteista on todella helppo valmistaa eikä sen valmistamiseen...

Itse tehty jugurtti

Itse tehty jugurtti

Maustamattoman jugurtin valmistaminen itse on helppoa. Jugurtin valmistamiseen tarvitaan kuitenkin lämpömittari, jotta lämpötila riittäisi jugurttiseoksen hapattamiseen. Jugurtin valmistamista varten kannattaa varata myös kannellinen kattila. Maitojauheen käyttö...

Munakokkeli

Munakokkeli

Munakokkeli sopii sellaisenaan ateriaksi, tai sitä voi tarjota esimerkiksi kasvisten, kalan, paahtoleivän tai lihan lisäkkeenä. Munakokkeli kannattaa valmistaa miedolla lämmöllä, jotta kokkelin rakenne pysyy riittävän pehmeänä ja kuohkeana. Valmistusohjeet Riko...

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto on herkullista ja riittoisaa ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa sekä edullista. Keitossa kannattaa käyttää valmiiksi huuhdeltuja, liotettuja ja keitettyjä papuja. Papuja voi ostaa käyttövalmiina kaupasta tai niitä voi keittää valmiiksi ja...