Valitse Sivu

Tomaattinen papukeitto

mennessä | loka 7, 2020 | Edullisia ruokaohjeita, Pääruoat | 0 Kommenttia

Pavut ovat edullisia, terveellisiä, täyttäviä sekä sisältävät runsaasti kasviproteiinia, josta ihminen saa useita tarvitsemiaan aminohappoja. Lisäksi pavut sisältävät runsaasti hyödyllistä ravintokuitua, kivennäis- ja hivenaineita sekä vitamiineja. Pavut ovat luonnostaan gluteiinittomia ja laktoosittomia. Hyvien ravintoarvojensa vuoksi pavut sopivat oivasti moneen ruokavalioon.

Edullisinta on ostaa iso paketti kuivattuja papuja, liottaa, keittää ja pakastaa valmiit pavut annoksina. Tämä on hieman vaivalloista, minkä vuoksi nykyään papuja saa myös esikeitettyinä valmiina säilykkeinä. Nämä säilykkeetkään eivät ole kovin kalliita, joten kiireisen kokkaajan ja satunnaisen pavunsyöjän kannattaa suosia näitä valmisteita.

Vinkki: Kikherneiden säilytysliemestä saa vatkaamalla vegaanista marenkia.

Valmistusohjeet

Kuori ja pilko perunat, porkkanat, valkosipulinkynnet sekä sipuli.
Kuullota kattilan pohjalla öljytilkassa valkosipuli ja sipulihake.
Lisää n. 0,7l vettä, mausta 1tl suolalla.
Lisää peruna- ja porkkanapalat. Keitä n. 10 minuuttia.

Sillä välin pese kesäkurpitsa ja pilko paloiksi.
Leikkaa purjon varsi pieniksi paloiksi.
Lisää keittoon pavut, kesäkurpitsa, tomaattisose ja purjosipuli.
Anna kypsyä 10 minuuttia.
Hienonna sillä välin lehtipersiljan varret.
Lisää tomaattiketsuppi, mustapippuri sekä hienonnettu lehtipersilja.
Anna keitoksen muhia pienellä lämmöllä vielä 5 minuuttia.

Resepti

3 perunaa
2 porkkanaa
tilkka öljyä paistamiseen
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
pala purjosipulia
1 pieni kesäkurpitsa
1 tölkki esikypsennettyjä papuja
1 tölkki tomaattisosetta
2rkl tomaattiketsuppia
1tl suolaa
1tl mustapippuria
3 vartta lehtipersiljaa

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Pitsapohja

Pitsapohja

Pitsa on ihanaa herkkuruokaa, jonka päälle jokainen voi valita omat suosikkitäytteensä. Pitsan valmistaminen itse on helppoa ja edullisempaa kuin valmiin pitsan tilaaminen ravintolasta. Pitsapohjaan kannattaa valita mahdollisimman hienoksi jauhettuja jauhoja, jolloin...

Kaurakeksit

Kaurakeksit

Kaurakeksit ovat herkullisia. Ne valmistuvat muutamasta raaka-aineesta, joten ne ovat myös hyvin edullisia valmistaa. Kaurakeksit valmistuvat nopeasti, joten niitä voi valmistaa vaikkapa yllätysvieraille. Niiden valmistaminen on helppoa, joten se onnistuu myös...

Letut

Letut

Letut ovat herkullisen makuisia ja lettutaikinan ainekset löytyvät useimmiten suoraan kaapista. Letut ovat ruokana monipuolisia, koska ne sopivat makealla täytteellä jälkiruoaksi tai suolaisella täytteellä pääruoaksi. Lettutaikinaohjeessa nesteenä on maito, mutta...

Nakkikastike

Nakkikastike

Nakkikastike on edullista arkiruokaa, jonka valmistaminen on varsin helppoa eikä vaadi kovin montaa raaka-ainetta. Nakkikastike valmistuu nopeasti alle puolessa tunnissa. Nakkikastikkeen voi tarjota esimerkiksi perunasoseen tai keitettyjen perunoiden kera....