Valitse Sivu

Tomaattinen papukeitto

mennessä | loka 7, 2020 | Edullisia ruokaohjeita, Pääruoat | 0 Kommenttia

Pavut ovat edullisia, terveellisiä, täyttäviä sekä sisältävät runsaasti kasviproteiinia, josta ihminen saa useita tarvitsemiaan aminohappoja. Lisäksi pavut sisältävät runsaasti hyödyllistä ravintokuitua, kivennäis- ja hivenaineita sekä vitamiineja. Pavut ovat luonnostaan gluteiinittomia ja laktoosittomia. Hyvien ravintoarvojensa vuoksi pavut sopivat oivasti moneen ruokavalioon.

Edullisinta on ostaa iso paketti kuivattuja papuja, liottaa, keittää ja pakastaa valmiit pavut annoksina. Tämä on hieman vaivalloista, minkä vuoksi nykyään papuja saa myös esikeitettyinä valmiina säilykkeinä. Nämä säilykkeetkään eivät ole kovin kalliita, joten kiireisen kokkaajan ja satunnaisen pavunsyöjän kannattaa suosia näitä valmisteita.

Vinkki: Kikherneiden säilytysliemestä saa vatkaamalla vegaanista marenkia.

Valmistusohjeet

Kuori ja pilko perunat, porkkanat, valkosipulinkynnet sekä sipuli.
Kuullota kattilan pohjalla öljytilkassa valkosipuli ja sipulihake.
Lisää n. 0,7l vettä, mausta 1tl suolalla.
Lisää peruna- ja porkkanapalat. Keitä n. 10 minuuttia.

Sillä välin pese kesäkurpitsa ja pilko paloiksi.
Leikkaa purjon varsi pieniksi paloiksi.
Lisää keittoon pavut, kesäkurpitsa, tomaattisose ja purjosipuli.
Anna kypsyä 10 minuuttia.
Hienonna sillä välin lehtipersiljan varret.
Lisää tomaattiketsuppi, mustapippuri sekä hienonnettu lehtipersilja.
Anna keitoksen muhia pienellä lämmöllä vielä 5 minuuttia.

Resepti

3 perunaa
2 porkkanaa
tilkka öljyä paistamiseen
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
pala purjosipulia
1 pieni kesäkurpitsa
1 tölkki esikypsennettyjä papuja
1 tölkki tomaattisosetta
2rkl tomaattiketsuppia
1tl suolaa
1tl mustapippuria
3 vartta lehtipersiljaa

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Itse tehty jugurtti

Itse tehty jugurtti

Maustamattoman jugurtin valmistaminen itse on helppoa. Jugurtin valmistamiseen tarvitaan kuitenkin lämpömittari, jotta lämpötila riittäisi jugurttiseoksen hapattamiseen. Jugurtin valmistamista varten kannattaa varata myös kannellinen kattila. Maitojauheen käyttö...

Munakokkeli

Munakokkeli

Munakokkeli sopii sellaisenaan ateriaksi, tai sitä voi tarjota esimerkiksi kasvisten, kalan, paahtoleivän tai lihan lisäkkeenä. Munakokkeli kannattaa valmistaa miedolla lämmöllä, jotta kokkelin rakenne pysyy riittävän pehmeänä ja kuohkeana. Valmistusohjeet Riko...

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto on herkullista ja riittoisaa ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa sekä edullista. Keitossa kannattaa käyttää valmiiksi huuhdeltuja, liotettuja ja keitettyjä papuja. Papuja voi ostaa käyttövalmiina kaupasta tai niitä voi keittää valmiiksi ja...

Tofu-kastike

Tofu-kastike

Tofusta valmistuu herkullinen kastike helposti ja nopeasti. Tofu-kastikeen voi tarjota esimerkiksi perunasoseen, keittettyjen perunoiden, kasvisten, pastan yms. kera. Tofu-kastikkeessa voi käyttää omien makumieltymysten mukaan maustamatonta tofua tai maustettuja...