Valitse Sivu

Vanukaskeksit

mennessä | helmi 21, 2021 | Edullisia ruokaohjeita, Jälkiruoat | 0 Kommenttia

Vanukaskeksien valmistaminen on edullista ja helppoa. Keksien valmistukseen voi käyttää valmista vaniljakastikejauhetta, mutta tässä reseptissä käytetään vaniljakastikejauheen sijaan kuitenkin vaniljakreemijauhetta. Näin ollen resepti on helposti muokattavissa vegaaniseksi, jos käyttää vegaanista vaniljakreemijauhetta sekä leivontamargariinia. Perusohjeella valmistuvat ihanan vaniljaiset vanukaskeksit, mutta reseptiä voi muokata lisäämällä kekseihin esimerkiksi n. 3 rkl kaakaojauhetta, suklaahippuja tai pähkinöitä. Tällä reseptillä valmistuu noin 40 keksiä.

Valmistusohjeet

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe sekä vaniljakreemijauhe keskenään erillisessä astiassa.
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.
Kääntele lopuksi jauhoseos taikinaan.

Pyörittele taikina pieniksi palloiksi. Paina keksit haarukalla tai lusikalla littaniksi. 
Paista 175 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. 

Resepti

200g rasvaa
1dl sokeria
3,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2rkl vaniljakreemijauhetta

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Kurpitsainen juustokakku

Kurpitsainen juustokakku

Syksyllä kurpitsasadon ollessa parhaimmillaan, voi kurpitsoista tehdä monenlaisia herkkuja. Kurpitsasose sopii oivallisesti mm. kasvissosekeittoihin tai myskikurpitsasta voi valmistaa herkullista myskikurpitsakeittoa. Kurpitsa sopii uunissa paahdettuna hyvin...

Korvapuustit

Korvapuustit

Korvapuustit ovat herkullisia suomalaisia perinneleivonnaisia. Korvapuusteja juhlistetaan kansallisella korvapuustipäivällä, jota vietetään 4.10. Korvapuustit leivotaan perinteisesti pullataikinasta, joka kaulitaan levyksi ja täytetään rasva-sokeri-kanelitäytteellä....

Mustikkakakku

Mustikkakakku

Mustikakkakakku on herkullinen leivonnainen, jonka valmistaminen on melko edullista ja helppoa. Mustikkakakku säilyy mehevänä ja herkullisena viileässä, kuten jääkaapissa, säilytettynä. Mustikkakakun voi valmistaa sekä tuoreista mustikoista että pakastetuista...

Jauhelihapasta yhdessä astiassa

Jauhelihapasta yhdessä astiassa

Jauhelihapasta yhdessä astiassa on helppo valmistaa, koska pastaa ei tarvitse keittää erikseen, vaan se kypsyy samalla kuin jauhelihakastikekin. Pastan valmistamisastiana kannattaa käyttää paistokasaria, pataa tai korkealaitaista paistinpannua. Jauhelihapasta on...