Valitse Sivu

Vispipuuro

mennessä | syys 4, 2020 | Edullisia ruokaohjeita, Jälkiruoat, Puurot | 0 Kommenttia

Vispipuuro on ihanan kuohkeaa, herkullista ja se sopii niin jälkiruoaksi kuin varsinaiseksi ateriaksikin. Perinteinen vispipuuro syntyy puolukoista tai punaherukoista, mutta kannattaa kokeilla valmistaa vispipuuroa myös omenista, karviaisista, vadelmista tai mansikoista. Jos teet vispipuuron makeista mehuista tai hilloista, ei sokeria tarvitse lisätä puuroon erikseen.

Tummista mannasuurimoista syntyy kuitupitoisempi ja terveellisempi puuro, mutta tällöin puurosta ei tule aivan yhtä kuohkeaa kuin perinteisista vaaleista mannasuurimoista. Samoin marjojen kuoret ja siemenet ovat terveellisiä ja kuitupitoisia, minkä vuoksi puuro kannattaa jättää siivilöimättä, mutta tällöin juuri kuitupitoisuuden vuoksi puurosta ei tule yhtä kuohkeaa kuin siivilöidystä puurosta. Yhtä kaikki maku on aivan yhtä herkullinen myös kuitupitoisemmassa puurossa.

Valmistusohjeet

Mittaa vesi, puolukat ja sokeri kattilaan. Keitä seos kiehuvaksi. Lisää mannasuurimot kiehuvaan veteen. Keitä puuroa hyvin sekoittaen noin 5-10 minuuttia, kunnes suurimot ovat turvonneet.

Ota seos liedeltä ja anna jähtyä.
Vatkaa voimakkaasti kuohkeaksi vaahdoksi.

Resepti

1l vettä
5dl puolukoita
1dl sokeria
1,5dl mannasuurimoita

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Munakasrulla

Munakasrulla

Munakasrulla on edullista ja herkullista ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Munakasrullaan saa vaihtelua rullan täytteitä vaihtelemalla. Tässä reseptissä täytteenä käytetään jauhelihaa, mutta jauhelihan sijaan voi kokeilla myös esimerkiksi savukalaa,...

Lindströminpihvit

Lindströminpihvit

Lindströminpihvit ovat herkullisia ja helppoja valmistaa itse. Punajuuriraaste tekee pihveistä meheviä sekä herkullisen makuisia. Lindströminpihvit valmistuvat samalla helpolla lihapullataikinaohjeella kuin lihapullatkin ainoastaan sillä erotuksella, että...

Riisi-kasvispata uunissa

Riisi-kasvispata uunissa

Riisi-kasvispata valmistuu helposti uunissa. Ruokalaji valmistuu helpoiten uunin kestävässä padassa, jossa voi ensin kuullottaa kasvikset ja sen jälkeen riisin ja lisätä nesteen lopuksi. Uunin kestävä pata ei kuitenkaan ole mitenkään välttämätön, vaan kasvikset voi...

Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Pakasteiden käyttäminen ruoanlaitossa ei useinkaan tule edullisemmaksi kuin tuoreiden kasvisten, mutta arjen kiireessä pakasteet ovat oiva apu helpottamaan ja vähentämään työvaihteita. Janssoninkiusaus pakasteista on todella helppo valmistaa eikä sen valmistamiseen...