Valitse Sivu

Vispipuuro

mennessä | syys 4, 2020 | Edullisia ruokaohjeita, Jälkiruoat, Puurot | 0 Kommenttia

Vispipuuro on ihanan kuohkeaa, herkullista ja se sopii niin jälkiruoaksi kuin varsinaiseksi ateriaksikin. Perinteinen vispipuuro syntyy puolukoista tai punaherukoista, mutta kannattaa kokeilla valmistaa vispipuuroa myös omenista, karviaisista, vadelmista tai mansikoista. Jos teet vispipuuron makeista mehuista tai hilloista, ei sokeria tarvitse lisätä puuroon erikseen.

Tummista mannasuurimoista syntyy kuitupitoisempi ja terveellisempi puuro, mutta tällöin puurosta ei tule aivan yhtä kuohkeaa kuin perinteisista vaaleista mannasuurimoista. Samoin marjojen kuoret ja siemenet ovat terveellisiä ja kuitupitoisia, minkä vuoksi puuro kannattaa jättää siivilöimättä, mutta tällöin juuri kuitupitoisuuden vuoksi puurosta ei tule yhtä kuohkeaa kuin siivilöidystä puurosta. Yhtä kaikki maku on aivan yhtä herkullinen myös kuitupitoisemmassa puurossa.

Valmistusohjeet

Mittaa vesi, puolukat ja sokeri kattilaan. Keitä seos kiehuvaksi. Lisää mannasuurimot kiehuvaan veteen. Keitä puuroa hyvin sekoittaen noin 5-10 minuuttia, kunnes suurimot ovat turvonneet.

Ota seos liedeltä ja anna jähtyä.
Vatkaa voimakkaasti kuohkeaksi vaahdoksi.

Resepti

1l vettä
5dl puolukoita
1dl sokeria
1,5dl mannasuurimoita

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Itse tehty jugurtti

Itse tehty jugurtti

Maustamattoman jugurtin valmistaminen itse on helppoa. Jugurtin valmistamiseen tarvitaan kuitenkin lämpömittari, jotta lämpötila riittäisi jugurttiseoksen hapattamiseen. Jugurtin valmistamista varten kannattaa varata myös kannellinen kattila. Maitojauheen käyttö...

Munakokkeli

Munakokkeli

Munakokkeli sopii sellaisenaan ateriaksi, tai sitä voi tarjota esimerkiksi kasvisten, kalan, paahtoleivän tai lihan lisäkkeenä. Munakokkeli kannattaa valmistaa miedolla lämmöllä, jotta kokkelin rakenne pysyy riittävän pehmeänä ja kuohkeana. Valmistusohjeet Riko...

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto on herkullista ja riittoisaa ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa sekä edullista. Keitossa kannattaa käyttää valmiiksi huuhdeltuja, liotettuja ja keitettyjä papuja. Papuja voi ostaa käyttövalmiina kaupasta tai niitä voi keittää valmiiksi ja...

Tofu-kastike

Tofu-kastike

Tofusta valmistuu herkullinen kastike helposti ja nopeasti. Tofu-kastikeen voi tarjota esimerkiksi perunasoseen, keittettyjen perunoiden, kasvisten, pastan yms. kera. Tofu-kastikkeessa voi käyttää omien makumieltymysten mukaan maustamatonta tofua tai maustettuja...