Vispipuuro on ihanan kuohkeaa, herkullista ja se sopii niin jälkiruoaksi kuin varsinaiseksi ateriaksikin. Perinteinen vispipuuro syntyy puolukoista tai punaherukoista, mutta kannattaa kokeilla valmistaa vispipuuroa myös omenista, karviaisista, vadelmista tai mansikoista. Jos teet vispipuuron makeista mehuista tai hilloista, ei sokeria tarvitse lisätä puuroon erikseen.
Tummista mannasuurimoista syntyy kuitupitoisempi ja terveellisempi puuro, mutta tällöin puurosta ei tule aivan yhtä kuohkeaa kuin perinteisista vaaleista mannasuurimoista. Samoin marjojen kuoret ja siemenet ovat terveellisiä ja kuitupitoisia, minkä vuoksi puuro kannattaa jättää siivilöimättä, mutta tällöin juuri kuitupitoisuuden vuoksi puurosta ei tule yhtä kuohkeaa kuin siivilöidystä puurosta. Yhtä kaikki maku on aivan yhtä herkullinen myös kuitupitoisemmassa puurossa.
0 kommenttia