Jos kahvia juo päivittäin kahviloissa, voi euron tai kahden kahvikupeista kertyä kuukausitasolla valtava menoerä – kahvipullista, leivoksista tai erikoiskahveista nyt puhumattakaan. Jos juo päivittäin kahvia, kahviloissa käynnin sijaan kahvi kannattaa keittää kotona. Myös ystäviä voi kutsua omaan kotiin kylään, leipoa ja keittää heille kahvit, ja rahaa kuluu tähän todennäköisesti saman verran kuin yhteen kahviin ja leivonnaiseen kahvilassa. Ja jos kahvin haluaa ottaa mukaan, voi kahvilan pahvisen take away -mukin sijaan hankkia kotiin pesua kestävän termosmukin ja keittää siihen kahvin kotona. Termosmukin voi käytön jälkeen aina pestä ja käyttää uudelleen. Termosmukissa kahvi säilyy kuumana pitkään. Tai jos mukiin laittaa jääkahvin tai muun kylmän juoman, säilyy juoma kylmänä.
Kahvilaaduilla on hintaeroja kaupoissa, mutta hinnan lisäksi eroja on myös maussa, paahtoasteessa, kahvipavuissa, kahvin viljelyn eettisyydessä jne. Jos halvin kahvi ei ole oman maun mukainen, ja ostaa mieluummin kalliimpaa kahvilaatua, voi säästää keittämällä kahvia kerralla vähemmän tai harvemmin. Kahvihan ei ole elämisen kannalta mitenkään välttämätön elintarvike, joten eniten säästää, jos ei juo lainkaan kahvia. Mutta vaikka joisi teetä tai vain kuumaa vettä, kannattaa sekin keittää kotona ja säästää silkkaa rahaa.
0 kommenttia