Valitse Sivu

Suosi edullisia liikuntamuotoja

mennessä | elo 25, 2020 | Säästövinkit | 0 Kommenttia

Ihminen on luotu liikkumaan ja liikunnan tulisi olla osa jokaisen arkea. Raha ei saisi olla liikkumisen esteenä. Sen sijaan, että maksaisi kuukausittain jäsenmaksuja liikuntayrityksille, voi liikuntaa harrastamalla jopa säästää rahaa. Esimerkiksi jos pyöräilee tai kävelee työmatkat tai edes osan työmatkasta, säästyy rahaa ja liikuntaa tulee harrastettua päivittäin. Kävellen tai pyörällä kannattaa liikkua aina kuin vain mahdollista ja säästää julkisesta liikenteestä tai autoilusta koituvia kuluja. Jos poimii kävely- ja pyöräretkillä talteen hylättyjä panttipulloja, voi lenkkeilemällä jopa ansaita muutamia kymmeniä senttejä. Luonnossa liikkuminen on hyvää liikuntaa, ja lisäksi marjastaen tai sienestäen saa ilmaista ruokaa luonnosta ja mahdollisesti myös lisätuloa. Pihatyöt ja puutarhanhoito ovat hyvää hyötyliikuntaa ja lisäksi taitava puutarhaharrastaja voi saada satoa omalta pihaltaan. Hyvä fyysinen kunto tukee terveyttä ja hyvinvointia, joten liikkuva ihminen saattaa pysyä terveempänä ja työkykyisempänä kuin liikuntaa harrastamaton ihminen.

Ideoita liikunnan harrastamiseen edullisesti

Taloudellisen ihmisen kannattaa suosia edullisia liikuntamuotoja. Lenkkeily on edullista eikä lenkkeilijän tarvitse sijoittaa kuin hyviin lenkkikenkiin sekä Suomen säät huomioiden säänmukaiseen vaatetukseen. Lenkkireittejä, luontopolkuja ja kuntoportaita löytyy paljon ja ne ovat useimmiten ilmaiseksi kuntalaisten käytössä. Lenkkeilyä varten ei tarvitse lähteä kuin ovesta ulos, lenkkeillä voi vaikka omassa lähikorttelissa. Lisäjännitystä lenkkeilyyn saa kokeilemalla suunnistusta. Mobiilisuunnistusreittien kartat löytyvät veloituksetta Internetistä, eikä suunnistustapahtumien karttamaksutkaan ole järin suuria.

Keväästä syksyyn voi uida luonnonvesissä. Yleisillä uimarannoilla veden laatua seurataan tarkasti, joten uiminen on useimmiten turvallista ja mahdolliset sinilevähavainnot yms. raportoidaan nopeasti. Kunnallisissa uimahalleissa eivät uimahalli- tai kuntosalimaksut ole järin suuria, joten uiminen, vesijuoksu tai kuntosaliharjoittelu kunnallisissa halleissa ovat melko edullisia harrastuksia. Tanssia ja voimistelua voi harrastaa erilaisilla ryhmäliikuntatunneilla. Urheiluseurojen tai kansalaisopiston tunnit ovat usein edullisempia kuin yksityisten liikuntasalien ryhmäliikuntamaksut. Tai jos haluaa säästää rahaa, voi kotonaan laittaa mielimusiikin soimaan ja jumpata tai tanssia kotona.

Lihaskunto-, tasapaino-, liikkuvuus- ja koordinaatioharjoittelussa voi suosia kehonpainoharjoittelua, joogaa tai pilatesta, joiden harrastamiseen ei tarvita erillisiä harjoitteluvälineitä. Tarvittavan liikepatteriston opittuaan, voi näitä harrastaa vaikka kotonaan. Lihaskunnon harjoittamiseksi voi myös hankkia vapaita painoja, tankoja tai kahvakuulia lisäämään harjoittelun kuormittavuutta. Lisäpainoja voi myös keksiä luovasti itse lisäämällä reppuun kirjoja tai kyykkäämällä hiekkasäkki sylissä. Vastuskuminauhat ovat edullisia harjoitteluvälineitä lisäämään harjoitteluun lisävastusta. Internetistä ja kirjastoista löytyy paljon ideoita kotiharjoitteluun, niiden turvin harjoittelu onnistuu myös kotona.

Liikunta- ja urheiluvälineitä ei tarvitse hankkia uusina. Kirpputoreilta ja nettikirppiksiltä voi löytää monenlaisia harjoitusvälineitä melko edulliseen hintaan. Liikuntavälineitä voi myös lainata terveyskioskeista tai liikuntatoimen toimipisteistä, joten monenlaisia liikuntalajeja voi kokeilla myös lainavälineillä.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Pyykkietikka

Pyykkietikka

Pyykkietikka on ekologinen pyykin raikastaja, jonka käyttö poistaa pyykistä hajuja. Sen lisäksi pyykkietikan käyttö lisää sekä pestävien tekstiilien että pesukoneen käyttöikää. Etikka puhdistaa pyykinpesukonetta pesun aikana ja pitää pestävät tekstiilitkin...

Tee itse uusia kynttilöitä kynttilänpätkistä ja -jämistä

Tee itse uusia kynttilöitä kynttilänpätkistä ja -jämistä

Kynttilät tuovat pimeneviin iltoihin tunnelmaa ja valoa, mutta ovat usein melko kalliita hankkia. Poltetuista kynttilöistä jää yli kynttilänpätkiä, joita ei ole enää turvallista polttaa. Näitä pätkiä ei kannata heittää pois, vaan ne kannattaa kerätä talteen ja...

Korvaa kertakäyttöiset vanulaput itsetehdyillä vanulapuilla

Korvaa kertakäyttöiset vanulaput itsetehdyillä vanulapuilla

Kertakäyttöisten vanulappujen sijaan on taloudellisempaa sekä edullisempaa käyttää pestäviä ja kestäviä kankaisia vanulappuja. Vanulappujen valmistus on verrattain helppoa ja se onnistuu kokemattomammaltakin ompelijalta. Vanulappujen valmistamiseen ei tarvita...