Valitse Sivu

Letut

mennessä | maalis 15, 2022 | Edullisia ruokaohjeita, Jälkiruoat, Pääruoat | 0 Kommenttia

Letut ovat herkullisen makuisia ja lettutaikinan ainekset löytyvät useimmiten suoraan kaapista. Letut ovat ruokana monipuolisia, koska ne sopivat makealla täytteellä jälkiruoaksi tai suolaisella täytteellä pääruoaksi. Lettutaikinaohjeessa nesteenä on maito, mutta lettutaikinan voi tehdä aivan hyvin myös veteen. Jos tekee lettuja makealla täytteellä, voi taikinaa halutessaan maustaa teelusikallisella vaniljasokerilla. Jos haluaa suolaisia lettuja, kannattaa kokeilla myös pinaattilettuja.

Valmistusohjeet

Mittaa kulhoon maito ja lisää joukkoon kananmunat. Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Lisää suola, sokeri ja vehnäjauhot hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi öljy. Vatkaa taikina tasaiseksi. Anna taikinan turvota jääkaapissa noin puoli tuntia. 

Paista letut kuumalla pannulla molemmin puolin. Tarvittaessa käytä rasvaa paistamiseen. 

Resepti

5dl maitoa (tai vettä)
2 kananmunaa
0,5tl suolaa
1tl sokeria 
(makeaan lettutaikinaan voi lisätä myös 1tl vaniljasokeria)
2dl vehnäjauhoja
2rkl öljyä

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Pakasteiden käyttäminen ruoanlaitossa ei useinkaan tule edullisemmaksi kuin tuoreiden kasvisten, mutta arjen kiireessä pakasteet ovat oiva apu helpottamaan ja vähentämään työvaihteita. Janssoninkiusaus pakasteista on todella helppo valmistaa eikä sen valmistamiseen...

Itse tehty jugurtti

Itse tehty jugurtti

Maustamattoman jugurtin valmistaminen itse on helppoa. Jugurtin valmistamiseen tarvitaan kuitenkin lämpömittari, jotta lämpötila riittäisi jugurttiseoksen hapattamiseen. Jugurtin valmistamista varten kannattaa varata myös kannellinen kattila. Maitojauheen käyttö...

Munakokkeli

Munakokkeli

Munakokkeli sopii sellaisenaan ateriaksi, tai sitä voi tarjota esimerkiksi kasvisten, kalan, paahtoleivän tai lihan lisäkkeenä. Munakokkeli kannattaa valmistaa miedolla lämmöllä, jotta kokkelin rakenne pysyy riittävän pehmeänä ja kuohkeana. Valmistusohjeet Riko...

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto on herkullista ja riittoisaa ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa sekä edullista. Keitossa kannattaa käyttää valmiiksi huuhdeltuja, liotettuja ja keitettyjä papuja. Papuja voi ostaa käyttövalmiina kaupasta tai niitä voi keittää valmiiksi ja...