Valitse Sivu

Letut

mennessä | maalis 15, 2022 | Edullisia ruokaohjeita, Jälkiruoat, Pääruoat | 0 Kommenttia

Letut ovat herkullisen makuisia ja lettutaikinan ainekset löytyvät useimmiten suoraan kaapista. Letut ovat ruokana monipuolisia, koska ne sopivat makealla täytteellä jälkiruoaksi tai suolaisella täytteellä pääruoaksi. Lettutaikinaohjeessa nesteenä on maito, mutta lettutaikinan voi tehdä aivan hyvin myös veteen. Jos tekee lettuja makealla täytteellä, voi taikinaa halutessaan maustaa teelusikallisella vaniljasokerilla. Jos haluaa suolaisia lettuja, kannattaa kokeilla myös pinaattilettuja.

Valmistusohjeet

Mittaa kulhoon maito ja lisää joukkoon kananmunat. Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Lisää suola, sokeri ja vehnäjauhot hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi öljy. Vatkaa taikina tasaiseksi. Anna taikinan turvota jääkaapissa noin puoli tuntia. 

Paista letut kuumalla pannulla molemmin puolin. Tarvittaessa käytä rasvaa paistamiseen. 

Resepti

5dl maitoa (tai vettä)
2 kananmunaa
0,5tl suolaa
1tl sokeria 
(makeaan lettutaikinaan voi lisätä myös 1tl vaniljasokeria)
2dl vehnäjauhoja
2rkl öljyä

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Munakasrulla

Munakasrulla

Munakasrulla on edullista ja herkullista ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Munakasrullaan saa vaihtelua rullan täytteitä vaihtelemalla. Tässä reseptissä täytteenä käytetään jauhelihaa, mutta jauhelihan sijaan voi kokeilla myös esimerkiksi savukalaa,...

Lindströminpihvit

Lindströminpihvit

Lindströminpihvit ovat herkullisia ja helppoja valmistaa itse. Punajuuriraaste tekee pihveistä meheviä sekä herkullisen makuisia. Lindströminpihvit valmistuvat samalla helpolla lihapullataikinaohjeella kuin lihapullatkin ainoastaan sillä erotuksella, että...

Riisi-kasvispata uunissa

Riisi-kasvispata uunissa

Riisi-kasvispata valmistuu helposti uunissa. Ruokalaji valmistuu helpoiten uunin kestävässä padassa, jossa voi ensin kuullottaa kasvikset ja sen jälkeen riisin ja lisätä nesteen lopuksi. Uunin kestävä pata ei kuitenkaan ole mitenkään välttämätön, vaan kasvikset voi...

Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Pakasteiden käyttäminen ruoanlaitossa ei useinkaan tule edullisemmaksi kuin tuoreiden kasvisten, mutta arjen kiireessä pakasteet ovat oiva apu helpottamaan ja vähentämään työvaihteita. Janssoninkiusaus pakasteista on todella helppo valmistaa eikä sen valmistamiseen...