Valitse Sivu

Pinaattiletut

mennessä | loka 1, 2020 | Edullisia ruokaohjeita, Pääruoat | 0 Kommenttia

Pinaattiletut maistuvat niin makean kuin suolaisenkin täytteen kera tai ihan sellaisinaan tarjoiltuna. Pinaattiletut ovat herkullisia muun muassa perunasoseen ja puolukkasurvoksen kera. Valmiit einespinaattiletut eivät myöskään ole hinnalla pilattuja, mutta itse tehden pinaattilettuja saa määrällisesti enemmän samalla hinnalla. Ja onhan itse tehtyjen pinattilettujen maku sekä ravintoarvot ihan eri luokkaa kuin einesversioiden.

Valmistusohjeet

Sulata pinaatti.
Riko kananmunat taikinakulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää neste ja suola, sekoita vatkaten.
Lisää vehnäjauhot vähän kerrassaan koko ajan vatkaten, jotta seoksesta tulee tasaista.
Lisää lopuksi sulatettu pinaatti.

Anna taikinan turvota noin puoli tuntia jääkaapissa ennen paistamista.
Paista pinaattiletut rasvassa pannulla molemmin puolin.

Resepti

2 munaa
0,5l maitoa (myös vesikin käy nesteeksi)
3dl vehnäjauhoja
1 pussi (150g) pakastepinaattia
1tl suolaa

rasvaa paistamiseen

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Kurpitsainen juustokakku

Kurpitsainen juustokakku

Syksyllä kurpitsasadon ollessa parhaimmillaan, voi kurpitsoista tehdä monenlaisia herkkuja. Kurpitsasose sopii oivallisesti mm. kasvissosekeittoihin tai myskikurpitsasta voi valmistaa herkullista myskikurpitsakeittoa. Kurpitsa sopii uunissa paahdettuna hyvin...

Korvapuustit

Korvapuustit

Korvapuustit ovat herkullisia suomalaisia perinneleivonnaisia. Korvapuusteja juhlistetaan kansallisella korvapuustipäivällä, jota vietetään 4.10. Korvapuustit leivotaan perinteisesti pullataikinasta, joka kaulitaan levyksi ja täytetään rasva-sokeri-kanelitäytteellä....

Mustikkakakku

Mustikkakakku

Mustikakkakakku on herkullinen leivonnainen, jonka valmistaminen on melko edullista ja helppoa. Mustikkakakku säilyy mehevänä ja herkullisena viileässä, kuten jääkaapissa, säilytettynä. Mustikkakakun voi valmistaa sekä tuoreista mustikoista että pakastetuista...

Jauhelihapasta yhdessä astiassa

Jauhelihapasta yhdessä astiassa

Jauhelihapasta yhdessä astiassa on helppo valmistaa, koska pastaa ei tarvitse keittää erikseen, vaan se kypsyy samalla kuin jauhelihakastikekin. Pastan valmistamisastiana kannattaa käyttää paistokasaria, pataa tai korkealaitaista paistinpannua. Jauhelihapasta on...