Valitse Sivu

Liha-makaronilaatikko makaroneja keittämättä

mennessä | elo 31, 2020 | Edullisia ruokaohjeita, Pääruoat | 0 Kommenttia

Liha-makaronilaatikko-ohjeissa kehotetaan usein keittämään makaroni ensiksi. Aivan suotta! Makaroni valmistuu riittävässä nestemäärässä uunissa ilman esikeittämistä. Taloudellinen ihminen jättää siis tämän turhan työvaiheen välistä ja oikaisee hieman reseptiä.

Valmistusohje

Kuori ja pilko sipuli. Kuullosta sipuli pannulla, lisää jauheliha ja mausteet. Paista kunnes jauheliha on ruskistunut. Voitele uunivuoka, lisää pohjalle makaronit. Lisää ruskistettu, maustettu jauheliha-sipuliseos. Sekoita munat ja maito keskenään niin, että munien rakenne menee rikki. Kaada muna-maitoseos vuokaan viimeiseksi.

Paista puoli tuntia 200 asteessa. Tämän jälkeen sekoita, jotta laatikko kypsyy tasaisesti. Paista vielä puoli tuntia 200 asteessa. Makaronien turvottua voit halutessasi lisätä juustoraasteen laatikon päälle.

 

Resepti

400g jauhelihaa
1 sipuli
1tl suolaa
1tl paprikajauhetta
0,5 tl mustapippuria
7dl makaronia
1l maitoa
3 kananmunaa
öljyä tai rasvaa uunivuoan voiteluun
150g juustoraastetta

 

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Munakasrulla

Munakasrulla

Munakasrulla on edullista ja herkullista ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Munakasrullaan saa vaihtelua rullan täytteitä vaihtelemalla. Tässä reseptissä täytteenä käytetään jauhelihaa, mutta jauhelihan sijaan voi kokeilla myös esimerkiksi savukalaa,...

Lindströminpihvit

Lindströminpihvit

Lindströminpihvit ovat herkullisia ja helppoja valmistaa itse. Punajuuriraaste tekee pihveistä meheviä sekä herkullisen makuisia. Lindströminpihvit valmistuvat samalla helpolla lihapullataikinaohjeella kuin lihapullatkin ainoastaan sillä erotuksella, että...

Riisi-kasvispata uunissa

Riisi-kasvispata uunissa

Riisi-kasvispata valmistuu helposti uunissa. Ruokalaji valmistuu helpoiten uunin kestävässä padassa, jossa voi ensin kuullottaa kasvikset ja sen jälkeen riisin ja lisätä nesteen lopuksi. Uunin kestävä pata ei kuitenkaan ole mitenkään välttämätön, vaan kasvikset voi...

Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Pakasteiden käyttäminen ruoanlaitossa ei useinkaan tule edullisemmaksi kuin tuoreiden kasvisten, mutta arjen kiireessä pakasteet ovat oiva apu helpottamaan ja vähentämään työvaihteita. Janssoninkiusaus pakasteista on todella helppo valmistaa eikä sen valmistamiseen...