Valitse Sivu

Maa-artisokkakeitto

mennessä | helmi 7, 2021 | Edullisia ruokaohjeita, Pääruoat | 0 Kommenttia

Maa-artisokkakeitto on herkullista ja valmistuu edullisesti melko vähällä vaivalla. Maa-artisokka on itsessään aromaattinen ja miedon makuinen, joten sen makua ei kannata peittää liiallisilla keittoaineksilla tai mausteilla. Samettinen keitto sopii tarjottavaksi paahdettujen pähkinöiden tai krutonkien kera.

Valmistusohjeet

Kuori ja pilko maa-artisokat, perunat ja sipuli.
Kuullota sipulit kattilan pohjalla rasvassa, lisää maa-artisokat sekä perunat. 
Lisää kasvisliemi ja keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. 
Lisää kerma, suola ja pippuri. Anna keitoksen vielä kiehahtaa. 

Resepti

500g maa-artisokkia
2 jauhoista perunaa
1 sipuli
rasvaa kasvisten kuullottamiseen
8dl kasvislientä
2dl kermaa
1tl suolaa
1tl valkopippuria

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Kurpitsainen juustokakku

Kurpitsainen juustokakku

Syksyllä kurpitsasadon ollessa parhaimmillaan, voi kurpitsoista tehdä monenlaisia herkkuja. Kurpitsasose sopii oivallisesti mm. kasvissosekeittoihin tai myskikurpitsasta voi valmistaa herkullista myskikurpitsakeittoa. Kurpitsa sopii uunissa paahdettuna hyvin...

Korvapuustit

Korvapuustit

Korvapuustit ovat herkullisia suomalaisia perinneleivonnaisia. Korvapuusteja juhlistetaan kansallisella korvapuustipäivällä, jota vietetään 4.10. Korvapuustit leivotaan perinteisesti pullataikinasta, joka kaulitaan levyksi ja täytetään rasva-sokeri-kanelitäytteellä....

Mustikkakakku

Mustikkakakku

Mustikakkakakku on herkullinen leivonnainen, jonka valmistaminen on melko edullista ja helppoa. Mustikkakakku säilyy mehevänä ja herkullisena viileässä, kuten jääkaapissa, säilytettynä. Mustikkakakun voi valmistaa sekä tuoreista mustikoista että pakastetuista...

Jauhelihapasta yhdessä astiassa

Jauhelihapasta yhdessä astiassa

Jauhelihapasta yhdessä astiassa on helppo valmistaa, koska pastaa ei tarvitse keittää erikseen, vaan se kypsyy samalla kuin jauhelihakastikekin. Pastan valmistamisastiana kannattaa käyttää paistokasaria, pataa tai korkealaitaista paistinpannua. Jauhelihapasta on...