Valitse Sivu

Krutongit

mennessä | elo 16, 2020 | Edullisia ruokaohjeita, Leivät | 0 Kommenttia

Tähteeksi jäänyttä tai kuivunutta leipää ei kannata heittää pois, vaan siitä voi valmistaa krutonkeja. Krutongit voi tarjoilla vaikkapa salaattien, kasvissosekeittojen tai linssikeiton kanssa. Krutongit saavat makua valkosipulista ja erilaisista yrteistä. Mausteeksi voi myös kokeilla valkopippuria, mustapippuria, chilijauhetta tai yrttisuolaa. Krutongit voi paistaa myös uunissa matalalla lämmöllä. Ennen paistamista leipäpalat pyöritellään öljyssä ja yrteissä, levitetään uunipellille ja paistetaan kullanruskeiksi. Sähkön säästösyistä krutonkeja kannattaa valmistaa uunissa vain, jos valmistaa uunissa jotakin muutakin ruokaa. Muutoin krutongit kannattaa paistaa pannulla.

Valmistusohjeet

Leikkaa leivästä kuutioita. Hienonna valkosipulinkynnet pieneksi hakkeeksi.  Paista leipäkuutiot ja valkosipulit öljyssä paistinpannulla, lisää yrttejä maun mukaan. Paista, kunnes leipäkuutiot ovat kauniin kullanruskeita.

Resepti

3 siivua leipää
Öljyä paistamiseen
2 valkosipulin kynttä
yrttejä, kuten persiljaa, rosmariinia, mäkimeiramia tai basilikaa

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Munakasrulla

Munakasrulla

Munakasrulla on edullista ja herkullista ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Munakasrullaan saa vaihtelua rullan täytteitä vaihtelemalla. Tässä reseptissä täytteenä käytetään jauhelihaa, mutta jauhelihan sijaan voi kokeilla myös esimerkiksi savukalaa,...

Lindströminpihvit

Lindströminpihvit

Lindströminpihvit ovat herkullisia ja helppoja valmistaa itse. Punajuuriraaste tekee pihveistä meheviä sekä herkullisen makuisia. Lindströminpihvit valmistuvat samalla helpolla lihapullataikinaohjeella kuin lihapullatkin ainoastaan sillä erotuksella, että...

Riisi-kasvispata uunissa

Riisi-kasvispata uunissa

Riisi-kasvispata valmistuu helposti uunissa. Ruokalaji valmistuu helpoiten uunin kestävässä padassa, jossa voi ensin kuullottaa kasvikset ja sen jälkeen riisin ja lisätä nesteen lopuksi. Uunin kestävä pata ei kuitenkaan ole mitenkään välttämätön, vaan kasvikset voi...

Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Pakasteiden käyttäminen ruoanlaitossa ei useinkaan tule edullisemmaksi kuin tuoreiden kasvisten, mutta arjen kiireessä pakasteet ovat oiva apu helpottamaan ja vähentämään työvaihteita. Janssoninkiusaus pakasteista on todella helppo valmistaa eikä sen valmistamiseen...