Tähteeksi jäänyttä tai kuivunutta leipää ei kannata heittää pois, vaan siitä voi valmistaa krutonkeja. Krutongit voi tarjoilla vaikkapa salaattien, kasvissosekeittojen tai linssikeiton kanssa. Krutongit saavat makua valkosipulista ja erilaisista yrteistä. Mausteeksi voi myös kokeilla valkopippuria, mustapippuria, chilijauhetta tai yrttisuolaa. Krutongit voi paistaa myös uunissa matalalla lämmöllä. Ennen paistamista leipäpalat pyöritellään öljyssä ja yrteissä, levitetään uunipellille ja paistetaan kullanruskeiksi. Sähkön säästösyistä krutonkeja kannattaa valmistaa uunissa vain, jos valmistaa uunissa jotakin muutakin ruokaa. Muutoin krutongit kannattaa paistaa pannulla.
Valmistusohjeet
Leikkaa leivästä kuutioita. Hienonna valkosipulinkynnet pieneksi hakkeeksi. Paista leipäkuutiot ja valkosipulit öljyssä paistinpannulla, lisää yrttejä maun mukaan. Paista, kunnes leipäkuutiot ovat kauniin kullanruskeita.
0 kommenttia