Valitse Sivu

Mämmirahka

mennessä | maalis 22, 2021 | Edullisia ruokaohjeita, Jälkiruoat | 0 Kommenttia

Mämmirahka on pääsiäisen ihana jälkiruokaherkku, jonka valmistaminen on nopeaa ja helppoa. Mämmirahkaan tulee nimensä mukaisesti mämmiä ja rahkaa. Rahkan happamuutta voi taittaa vatkaamalla rahkan sekaan kuohu- tai vispikermaa sekä lisäämällä seokseen sokeria ja vaniljasokeria. Kerman sijaan voi myös käyttää vaahtoutuvaa vaniljakastiketta, jolloin vaniljasokeria ei tarvitse erikseen lisätä. Mämmirahkan voi halutessaan koristella lopuksi suklaarouheella, pähkinärouheella tai nonparelleilla.

Valmistusohjeet

Vaahdota kerma tai vaniljakastike vaahdoksi, lisää rahka ja sokeri. 
Sekoita mämmi kerma-rahkaseoksen joukkoon.
Sekoita tasaiseksi. Säilytä mämmirahkaa jääkaapissa, tarjoile kylmänä. 

Resepti

2dl kuohu- tai vispikermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250g rahkaa
0,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1-2dl mämmiä

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Kurpitsainen juustokakku

Kurpitsainen juustokakku

Syksyllä kurpitsasadon ollessa parhaimmillaan, voi kurpitsoista tehdä monenlaisia herkkuja. Kurpitsasose sopii oivallisesti mm. kasvissosekeittoihin tai myskikurpitsasta voi valmistaa herkullista myskikurpitsakeittoa. Kurpitsa sopii uunissa paahdettuna hyvin...

Korvapuustit

Korvapuustit

Korvapuustit ovat herkullisia suomalaisia perinneleivonnaisia. Korvapuusteja juhlistetaan kansallisella korvapuustipäivällä, jota vietetään 4.10. Korvapuustit leivotaan perinteisesti pullataikinasta, joka kaulitaan levyksi ja täytetään rasva-sokeri-kanelitäytteellä....

Mustikkakakku

Mustikkakakku

Mustikakkakakku on herkullinen leivonnainen, jonka valmistaminen on melko edullista ja helppoa. Mustikkakakku säilyy mehevänä ja herkullisena viileässä, kuten jääkaapissa, säilytettynä. Mustikkakakun voi valmistaa sekä tuoreista mustikoista että pakastetuista...

Jauhelihapasta yhdessä astiassa

Jauhelihapasta yhdessä astiassa

Jauhelihapasta yhdessä astiassa on helppo valmistaa, koska pastaa ei tarvitse keittää erikseen, vaan se kypsyy samalla kuin jauhelihakastikekin. Pastan valmistamisastiana kannattaa käyttää paistokasaria, pataa tai korkealaitaista paistinpannua. Jauhelihapasta on...