Valitse Sivu

Mämmirahka

mennessä | maalis 22, 2021 | Edullisia ruokaohjeita, Jälkiruoat | 0 Kommenttia

Mämmirahka on pääsiäisen ihana jälkiruokaherkku, jonka valmistaminen on nopeaa ja helppoa. Mämmirahkaan tulee nimensä mukaisesti mämmiä ja rahkaa. Rahkan happamuutta voi taittaa vatkaamalla rahkan sekaan kuohu- tai vispikermaa sekä lisäämällä seokseen sokeria ja vaniljasokeria. Kerman sijaan voi myös käyttää vaahtoutuvaa vaniljakastiketta, jolloin vaniljasokeria ei tarvitse erikseen lisätä. Mämmirahkan voi halutessaan koristella lopuksi suklaarouheella, pähkinärouheella tai nonparelleilla.

Valmistusohjeet

Vaahdota kerma tai vaniljakastike vaahdoksi, lisää rahka ja sokeri. 
Sekoita mämmi kerma-rahkaseoksen joukkoon.
Sekoita tasaiseksi. Säilytä mämmirahkaa jääkaapissa, tarjoile kylmänä. 

Resepti

2dl kuohu- tai vispikermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250g rahkaa
0,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1-2dl mämmiä

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Hillo

Hillo

Itse tehdyn hillon valmistus on edullista ja helppoa. Hillo kannattaa säilöä huolellisesti puhdistettuihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin, jotta se säilyy mahdollisimman pitkään hyvänä. Hilloa säilytetään viileässä, kuten jääkaapissa tai kellarissa. Hilloa voi...

Kesäkeitto

Kesäkeitto

Kesäkeitto on parhaimmillaan tuoreista kasviksista valmistettuna, joten se on nimensä mukaan kesän herkkuruoka. Kesäkeittoa voi toki valmistaa muinakin vuodenaikoina ja tarpeen mukaan kesäkeiton valmistaminen onnistuu myös pakastetuista kasviksista. Kesäkeiton...

Kantarellipasta

Kantarellipasta

Kantarelli on herkullinen ruokasieni, joka on helppo tunnistaa keltaisesta väristään, helttamaisista, haaroittuvista poimuistaan sekä reunoiltaan aaltoilevasta tasaisesta lakistaan. Se kannattaa poimia metsästä talteen ja käyttää tuoreeltaan ruoanlaittoon. Kantarelli...

Itse tehty jäätelö

Itse tehty jäätelö

Itse tehty jäätelö on helppoa ja edullista valmistaa. Perus jäätelövaahto koostuu kermasta sekä kondensoidusta maidosta, joita voi halutessaan maustaa vaniljalla, suklaalla, keksinmuruilla, kakun paloilla, tuoreilla tai kuivatuilla hedelmillä tai marjoilla,...