Valitse Sivu

Parsarisotto

mennessä | touko 9, 2021 | Edullisia ruokaohjeita, Pääruoat | 0 Kommenttia

Parsarisotto on parsakauden edullinen ja maukas herkkuruoka. Sen valmistaminen on suhteellisen edullista ja helppoa. Maukkaimman risoton saa, kun antaa rauhassa riisin turvota pienessä määrissä lientä ja lisää lientä vasta, kun edelliset ovat turvonneet riisin sekaan. Ohjeessa kasvisliemen valmistukseen käytetään liemikuutiota, mutta risoton liemenä voi käyttää myös erikseen valmistettua kasvislientä. Valkoviinin voi korvata halutessaan laimealla sitruunamehulla, happamalla omenamehulla tai siiderillä. Parmesan-raasteen sijaan voi kokeilla vuohenjuustoa, sinihomejuustoa, sulatejuustoa, emmental-juustoraastetta tai vegaanista pähkinä-parmesania.

Valmistusohjeet

Huuhtele parsat. Leikkaa kuivat osat varsista ja kuori varret halutessasi kuorimaveitsellä.
Laita vesi, suola ja parsat laakeaan kattilaan tai paistinpannuun. Keitä noin 5 minuuttia.
Nosta parsat pois vedestä ja valuta lävikössä.
Säästä keitinliemi ja lisää sen sekaan kasvisliemikuutio.

Kuori ja pilko sipuli. Kuullota sipuli sekä risottoriisi voissa.
Lisää keitinvettä vähän kerrallaan riisin sekaan.
Keitä miedolla lämmöllä hyvin sekoittaen.
Lisää lientä vähän kerrallaan aina, kun edellinen liemimäärä on imeytynyt riisin sekaan.
Lisää valkoviini ja anna risoton kiehua miedolla lämmöllä noin 20 minuutin ajan.

Risotto saa olla löysähköä, joten lisää nestettä tarpeen mukaan.
Pilko parsat paloiksi. Lisää lopuksi parsat, juusto sekä mustapippuri.
Tarjoa risotto kuumana.

Resepti

500g tuoretta parsaa
1l vettä
1 kasvisliemivalmiste
1 sipuli
2rkl rasvaa paistamiseen
4dl risottoriisiä
2dl valkoviiniä 
1dl parmesan-juustoraastetta
0,5 tl mustapippuria

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Hillo

Hillo

Itse tehdyn hillon valmistus on edullista ja helppoa. Hillo kannattaa säilöä huolellisesti puhdistettuihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin, jotta se säilyy mahdollisimman pitkään hyvänä. Hilloa säilytetään viileässä, kuten jääkaapissa tai kellarissa. Hilloa voi...

Kesäkeitto

Kesäkeitto

Kesäkeitto on parhaimmillaan tuoreista kasviksista valmistettuna, joten se on nimensä mukaan kesän herkkuruoka. Kesäkeittoa voi toki valmistaa muinakin vuodenaikoina ja tarpeen mukaan kesäkeiton valmistaminen onnistuu myös pakastetuista kasviksista. Kesäkeiton...

Kantarellipasta

Kantarellipasta

Kantarelli on herkullinen ruokasieni, joka on helppo tunnistaa keltaisesta väristään, helttamaisista, haaroittuvista poimuistaan sekä reunoiltaan aaltoilevasta tasaisesta lakistaan. Se kannattaa poimia metsästä talteen ja käyttää tuoreeltaan ruoanlaittoon. Kantarelli...

Itse tehty jäätelö

Itse tehty jäätelö

Itse tehty jäätelö on helppoa ja edullista valmistaa. Perus jäätelövaahto koostuu kermasta sekä kondensoidusta maidosta, joita voi halutessaan maustaa vaniljalla, suklaalla, keksinmuruilla, kakun paloilla, tuoreilla tai kuivatuilla hedelmillä tai marjoilla,...