Valitse Sivu

Parsarisotto

mennessä | touko 9, 2021 | Edullisia ruokaohjeita, Pääruoat | 0 Kommenttia

Parsarisotto on parsakauden edullinen ja maukas herkkuruoka. Sen valmistaminen on suhteellisen edullista ja helppoa. Maukkaimman risoton saa, kun antaa rauhassa riisin turvota pienessä määrissä lientä ja lisää lientä vasta, kun edelliset ovat turvonneet riisin sekaan. Ohjeessa kasvisliemen valmistukseen käytetään liemikuutiota, mutta risoton liemenä voi käyttää myös erikseen valmistettua kasvislientä. Valkoviinin voi korvata halutessaan laimealla sitruunamehulla, happamalla omenamehulla tai siiderillä. Parmesan-raasteen sijaan voi kokeilla vuohenjuustoa, sinihomejuustoa, sulatejuustoa, emmental-juustoraastetta tai vegaanista pähkinä-parmesania.

Valmistusohjeet

Huuhtele parsat. Leikkaa kuivat osat varsista ja kuori varret halutessasi kuorimaveitsellä.
Laita vesi, suola ja parsat laakeaan kattilaan tai paistinpannuun. Keitä noin 5 minuuttia.
Nosta parsat pois vedestä ja valuta lävikössä.
Säästä keitinliemi ja lisää sen sekaan kasvisliemikuutio.

Kuori ja pilko sipuli. Kuullota sipuli sekä risottoriisi voissa.
Lisää keitinvettä vähän kerrallaan riisin sekaan.
Keitä miedolla lämmöllä hyvin sekoittaen.
Lisää lientä vähän kerrallaan aina, kun edellinen liemimäärä on imeytynyt riisin sekaan.
Lisää valkoviini ja anna risoton kiehua miedolla lämmöllä noin 20 minuutin ajan.

Risotto saa olla löysähköä, joten lisää nestettä tarpeen mukaan.
Pilko parsat paloiksi. Lisää lopuksi parsat, juusto sekä mustapippuri.
Tarjoa risotto kuumana.

Resepti

500g tuoretta parsaa
1l vettä
1 kasvisliemivalmiste
1 sipuli
2rkl rasvaa paistamiseen
4dl risottoriisiä
2dl valkoviiniä 
1dl parmesan-juustoraastetta
0,5 tl mustapippuria

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Itse tehty jugurtti

Itse tehty jugurtti

Maustamattoman jugurtin valmistaminen itse on helppoa. Jugurtin valmistamiseen tarvitaan kuitenkin lämpömittari, jotta lämpötila riittäisi jugurttiseoksen hapattamiseen. Jugurtin valmistamista varten kannattaa varata myös kannellinen kattila. Maitojauheen käyttö...

Munakokkeli

Munakokkeli

Munakokkeli sopii sellaisenaan ateriaksi, tai sitä voi tarjota esimerkiksi kasvisten, kalan, paahtoleivän tai lihan lisäkkeenä. Munakokkeli kannattaa valmistaa miedolla lämmöllä, jotta kokkelin rakenne pysyy riittävän pehmeänä ja kuohkeana. Valmistusohjeet Riko...

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto on herkullista ja riittoisaa ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa sekä edullista. Keitossa kannattaa käyttää valmiiksi huuhdeltuja, liotettuja ja keitettyjä papuja. Papuja voi ostaa käyttövalmiina kaupasta tai niitä voi keittää valmiiksi ja...

Tofu-kastike

Tofu-kastike

Tofusta valmistuu herkullinen kastike helposti ja nopeasti. Tofu-kastikeen voi tarjota esimerkiksi perunasoseen, keittettyjen perunoiden, kasvisten, pastan yms. kera. Tofu-kastikkeessa voi käyttää omien makumieltymysten mukaan maustamatonta tofua tai maustettuja...