Valitse Sivu

Parsarisotto

mennessä | touko 9, 2021 | Edullisia ruokaohjeita, Pääruoat | 0 Kommenttia

Parsarisotto on parsakauden edullinen ja maukas herkkuruoka. Sen valmistaminen on suhteellisen edullista ja helppoa. Maukkaimman risoton saa, kun antaa rauhassa riisin turvota pienessä määrissä lientä ja lisää lientä vasta, kun edelliset ovat turvonneet riisin sekaan. Ohjeessa kasvisliemen valmistukseen käytetään liemikuutiota, mutta risoton liemenä voi käyttää myös erikseen valmistettua kasvislientä. Valkoviinin voi korvata halutessaan laimealla sitruunamehulla, happamalla omenamehulla tai siiderillä. Parmesan-raasteen sijaan voi kokeilla vuohenjuustoa, sinihomejuustoa, sulatejuustoa, emmental-juustoraastetta tai vegaanista pähkinä-parmesania.

Valmistusohjeet

Huuhtele parsat. Leikkaa kuivat osat varsista ja kuori varret halutessasi kuorimaveitsellä.
Laita vesi, suola ja parsat laakeaan kattilaan tai paistinpannuun. Keitä noin 5 minuuttia.
Nosta parsat pois vedestä ja valuta lävikössä.
Säästä keitinliemi ja lisää sen sekaan kasvisliemikuutio.

Kuori ja pilko sipuli. Kuullota sipuli sekä risottoriisi voissa.
Lisää keitinvettä vähän kerrallaan riisin sekaan.
Keitä miedolla lämmöllä hyvin sekoittaen.
Lisää lientä vähän kerrallaan aina, kun edellinen liemimäärä on imeytynyt riisin sekaan.
Lisää valkoviini ja anna risoton kiehua miedolla lämmöllä noin 20 minuutin ajan.

Risotto saa olla löysähköä, joten lisää nestettä tarpeen mukaan.
Pilko parsat paloiksi. Lisää lopuksi parsat, juusto sekä mustapippuri.
Tarjoa risotto kuumana.

Resepti

500g tuoretta parsaa
1l vettä
1 kasvisliemivalmiste
1 sipuli
2rkl rasvaa paistamiseen
4dl risottoriisiä
2dl valkoviiniä 
1dl parmesan-juustoraastetta
0,5 tl mustapippuria

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Pitsapohja

Pitsapohja

Pitsa on ihanaa herkkuruokaa, jonka päälle jokainen voi valita omat suosikkitäytteensä. Pitsan valmistaminen itse on helppoa ja edullisempaa kuin valmiin pitsan tilaaminen ravintolasta. Pitsapohjaan kannattaa valita mahdollisimman hienoksi jauhettuja jauhoja, jolloin...

Kaurakeksit

Kaurakeksit

Kaurakeksit ovat herkullisia. Ne valmistuvat muutamasta raaka-aineesta, joten ne ovat myös hyvin edullisia valmistaa. Kaurakeksit valmistuvat nopeasti, joten niitä voi valmistaa vaikkapa yllätysvieraille. Niiden valmistaminen on helppoa, joten se onnistuu myös...

Letut

Letut

Letut ovat herkullisen makuisia ja lettutaikinan ainekset löytyvät useimmiten suoraan kaapista. Letut ovat ruokana monipuolisia, koska ne sopivat makealla täytteellä jälkiruoaksi tai suolaisella täytteellä pääruoaksi. Lettutaikinaohjeessa nesteenä on maito, mutta...

Nakkikastike

Nakkikastike

Nakkikastike on edullista arkiruokaa, jonka valmistaminen on varsin helppoa eikä vaadi kovin montaa raaka-ainetta. Nakkikastike valmistuu nopeasti alle puolessa tunnissa. Nakkikastikkeen voi tarjota esimerkiksi perunasoseen tai keitettyjen perunoiden kera....