Valitse Sivu

Parsarisotto

mennessä | touko 9, 2021 | Edullisia ruokaohjeita, Pääruoat | 0 Kommenttia

Parsarisotto on parsakauden edullinen ja maukas herkkuruoka. Sen valmistaminen on suhteellisen edullista ja helppoa. Maukkaimman risoton saa, kun antaa rauhassa riisin turvota pienessä määrissä lientä ja lisää lientä vasta, kun edelliset ovat turvonneet riisin sekaan. Ohjeessa kasvisliemen valmistukseen käytetään liemikuutiota, mutta risoton liemenä voi käyttää myös erikseen valmistettua kasvislientä. Valkoviinin voi korvata halutessaan laimealla sitruunamehulla, happamalla omenamehulla tai siiderillä. Parmesan-raasteen sijaan voi kokeilla vuohenjuustoa, sinihomejuustoa, sulatejuustoa, emmental-juustoraastetta tai vegaanista pähkinä-parmesania.

Valmistusohjeet

Huuhtele parsat. Leikkaa kuivat osat varsista ja kuori varret halutessasi kuorimaveitsellä.
Laita vesi, suola ja parsat laakeaan kattilaan tai paistinpannuun. Keitä noin 5 minuuttia.
Nosta parsat pois vedestä ja valuta lävikössä.
Säästä keitinliemi ja lisää sen sekaan kasvisliemikuutio.

Kuori ja pilko sipuli. Kuullota sipuli sekä risottoriisi voissa.
Lisää keitinvettä vähän kerrallaan riisin sekaan.
Keitä miedolla lämmöllä hyvin sekoittaen.
Lisää lientä vähän kerrallaan aina, kun edellinen liemimäärä on imeytynyt riisin sekaan.
Lisää valkoviini ja anna risoton kiehua miedolla lämmöllä noin 20 minuutin ajan.

Risotto saa olla löysähköä, joten lisää nestettä tarpeen mukaan.
Pilko parsat paloiksi. Lisää lopuksi parsat, juusto sekä mustapippuri.
Tarjoa risotto kuumana.

Resepti

500g tuoretta parsaa
1l vettä
1 kasvisliemivalmiste
1 sipuli
2rkl rasvaa paistamiseen
4dl risottoriisiä
2dl valkoviiniä 
1dl parmesan-juustoraastetta
0,5 tl mustapippuria

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Kurpitsainen juustokakku

Kurpitsainen juustokakku

Syksyllä kurpitsasadon ollessa parhaimmillaan, voi kurpitsoista tehdä monenlaisia herkkuja. Kurpitsasose sopii oivallisesti mm. kasvissosekeittoihin tai myskikurpitsasta voi valmistaa herkullista myskikurpitsakeittoa. Kurpitsa sopii uunissa paahdettuna hyvin...

Korvapuustit

Korvapuustit

Korvapuustit ovat herkullisia suomalaisia perinneleivonnaisia. Korvapuusteja juhlistetaan kansallisella korvapuustipäivällä, jota vietetään 4.10. Korvapuustit leivotaan perinteisesti pullataikinasta, joka kaulitaan levyksi ja täytetään rasva-sokeri-kanelitäytteellä....

Mustikkakakku

Mustikkakakku

Mustikakkakakku on herkullinen leivonnainen, jonka valmistaminen on melko edullista ja helppoa. Mustikkakakku säilyy mehevänä ja herkullisena viileässä, kuten jääkaapissa, säilytettynä. Mustikkakakun voi valmistaa sekä tuoreista mustikoista että pakastetuista...

Jauhelihapasta yhdessä astiassa

Jauhelihapasta yhdessä astiassa

Jauhelihapasta yhdessä astiassa on helppo valmistaa, koska pastaa ei tarvitse keittää erikseen, vaan se kypsyy samalla kuin jauhelihakastikekin. Pastan valmistamisastiana kannattaa käyttää paistokasaria, pataa tai korkealaitaista paistinpannua. Jauhelihapasta on...