Valmistusohjeet
Huuhtele parsat. Leikkaa kuivat osat varsista ja kuori varret halutessasi kuorimaveitsellä.
Laita vesi, suola ja parsat laakeaan kattilaan tai paistinpannuun. Keitä noin 5 minuuttia.
Nosta parsat pois vedestä ja valuta lävikössä.
Säästä keitinliemi ja lisää sen sekaan kasvisliemikuutio.
Kuori ja pilko sipuli. Kuullota sipuli sekä risottoriisi voissa.
Lisää keitinvettä vähän kerrallaan riisin sekaan.
Keitä miedolla lämmöllä hyvin sekoittaen.
Lisää lientä vähän kerrallaan aina, kun edellinen liemimäärä on imeytynyt riisin sekaan.
Lisää valkoviini ja anna risoton kiehua miedolla lämmöllä noin 20 minuutin ajan.
Risotto saa olla löysähköä, joten lisää nestettä tarpeen mukaan.
Pilko parsat paloiksi. Lisää lopuksi parsat, juusto sekä mustapippuri.
Tarjoa risotto kuumana.
0 kommenttia