Valitse Sivu

Pataleipä

mennessä | elo 17, 2020 | Edullisia ruokaohjeita, Leivät | 0 Kommenttia

Pataleivän valmistuta varten tarvitaan kannellinen, uuninkestävä pata. Taikinaa ei tarvitse vaivata. Pataleivän leipominen on helppoa ja se sopii myös aloitteleville leipureille.

Valmistusohjeet

Sekoita kuivat aineet taikinakulhossa keskenään. Kuivahiiva sekoitetaan jauhojen sekaan, tuorehiiva liotetaan kädenlämpöiseen veteen. Lisää vesi ohuena nauhana ja sekoita tasaiseksi. Taikinaa ei tarvitse vaivata. Peitä taikinakulho ja anna kohota huoneenlämmössä 12-24 tuntia.

Kaada taikina jauhotetulle alustalle, painele ilmat taikinasta, muotoile taikina pyöreäksi palloksi ja anna kohota peitettynä vielä vajaa tunti.

Laita kannellinen uunipata uuniin ja uuni lämpenemään 225 asteeseen. Voitele pata öljyllä ja kaada taikina kuumaan pataan. Paista kannella peitettynä 30 minuuttia ja sen jälkeen vielä ilman kantta 15 minuuttia.

Resepti

7dl jauhoja (hiivaleipäjauhoja, vehnäjauhoja, sämpyläjauhoja tms.)
1tl kuivahiivaa (tai herneen kokoinen nokare tuorehiivaa)
1tl suolaa
3,5dl kädenlämpöistä vettä

Öljyä padan voitelemiseen

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Munakasrulla

Munakasrulla

Munakasrulla on edullista ja herkullista ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Munakasrullaan saa vaihtelua rullan täytteitä vaihtelemalla. Tässä reseptissä täytteenä käytetään jauhelihaa, mutta jauhelihan sijaan voi kokeilla myös esimerkiksi savukalaa,...

Lindströminpihvit

Lindströminpihvit

Lindströminpihvit ovat herkullisia ja helppoja valmistaa itse. Punajuuriraaste tekee pihveistä meheviä sekä herkullisen makuisia. Lindströminpihvit valmistuvat samalla helpolla lihapullataikinaohjeella kuin lihapullatkin ainoastaan sillä erotuksella, että...

Riisi-kasvispata uunissa

Riisi-kasvispata uunissa

Riisi-kasvispata valmistuu helposti uunissa. Ruokalaji valmistuu helpoiten uunin kestävässä padassa, jossa voi ensin kuullottaa kasvikset ja sen jälkeen riisin ja lisätä nesteen lopuksi. Uunin kestävä pata ei kuitenkaan ole mitenkään välttämätön, vaan kasvikset voi...

Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Pakasteiden käyttäminen ruoanlaitossa ei useinkaan tule edullisemmaksi kuin tuoreiden kasvisten, mutta arjen kiireessä pakasteet ovat oiva apu helpottamaan ja vähentämään työvaihteita. Janssoninkiusaus pakasteista on todella helppo valmistaa eikä sen valmistamiseen...