Pataleivän valmistuta varten tarvitaan kannellinen, uuninkestävä pata. Taikinaa ei tarvitse vaivata. Pataleivän leipominen on helppoa ja se sopii myös aloitteleville leipureille.
Valmistusohjeet
Sekoita kuivat aineet taikinakulhossa keskenään. Kuivahiiva sekoitetaan jauhojen sekaan, tuorehiiva liotetaan kädenlämpöiseen veteen. Lisää vesi ohuena nauhana ja sekoita tasaiseksi. Taikinaa ei tarvitse vaivata. Peitä taikinakulho ja anna kohota huoneenlämmössä 12-24 tuntia.
Kaada taikina jauhotetulle alustalle, painele ilmat taikinasta, muotoile taikina pyöreäksi palloksi ja anna kohota peitettynä vielä vajaa tunti.
Laita kannellinen uunipata uuniin ja uuni lämpenemään 225 asteeseen. Voitele pata öljyllä ja kaada taikina kuumaan pataan. Paista kannella peitettynä 30 minuuttia ja sen jälkeen vielä ilman kantta 15 minuuttia.
0 kommenttia