Valitse Sivu

Perunarieskat

mennessä | helmi 26, 2022 | Edullisia ruokaohjeita, Leivät | 0 Kommenttia

Perunarieskat ovat uunituoreina todella herkullisen makuisia. Niiden valmistaminen on helppoa ja nopeaa sekä lisäksi hyvin edullista. Reiskojen valmistamiseen kannattaa hyödyntää tähteeksi jäänyt perunasose, jolloin käytettävän perunasoseen määrä ei välttämättä ole juuri sama 3dl kuin ohjeessa. Tällöin kannattaa jauhoja lisätessä olla tarkkana, että taikina jäisi hieman pehmeäksi. Kaikkea jauhomäärää ei tarvitse käyttää tai tarvittaessa voi käyttää enemmän jauhoja. Jos taikinasta kuitenkin tulee liian jämäkkää, voi siihen myös lisätä tilkan nestettä pehmentämään taikinaa (vettä, maitoa, piimää). Rieskoja voi valmistaa myös perunasosejauheesta, jolloin perunasose kannattaa valmistaa etukäteen, jäähdyttää ja sitten leipoa rieskoiksi.

Valmistusohjeet

Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. 
Sekoita perunasose ja kananmuna sekaisin taikinakulhossa. Lisää jauhot vähän kerrassaan sen verran, että taikina jää pehmeäksi. Lisää tarvittaessa suola. 

Nostele taikina lusikalla leivinpaperin päälle keoiksi (n. 8kpl). Taputtele keot jauhotetuin käsin litteiksi rieskan muotoisiksi pyörylöiksi. Pistele rieskat haarukalla.

Paista 250 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia niin, että pinta saa hieman väriä. Tarjoile lämpiminä.

Resepti

3dl perunasosetta
1 kananmuna
3dl vehnäjauhoja

(tarvittaessa n. 0,5tl suolaa, mutta jos perunasose on jo valmiiksi suolalla maustettu, ei sitä tarvitse erikseen lisätä)

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Itse tehty jugurtti

Itse tehty jugurtti

Maustamattoman jugurtin valmistaminen itse on helppoa. Jugurtin valmistamiseen tarvitaan kuitenkin lämpömittari, jotta lämpötila riittäisi jugurttiseoksen hapattamiseen. Jugurtin valmistamista varten kannattaa varata myös kannellinen kattila. Maitojauheen käyttö...

Munakokkeli

Munakokkeli

Munakokkeli sopii sellaisenaan ateriaksi, tai sitä voi tarjota esimerkiksi kasvisten, kalan, paahtoleivän tai lihan lisäkkeenä. Munakokkeli kannattaa valmistaa miedolla lämmöllä, jotta kokkelin rakenne pysyy riittävän pehmeänä ja kuohkeana. Valmistusohjeet Riko...

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto on herkullista ja riittoisaa ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa sekä edullista. Keitossa kannattaa käyttää valmiiksi huuhdeltuja, liotettuja ja keitettyjä papuja. Papuja voi ostaa käyttövalmiina kaupasta tai niitä voi keittää valmiiksi ja...

Tofu-kastike

Tofu-kastike

Tofusta valmistuu herkullinen kastike helposti ja nopeasti. Tofu-kastikeen voi tarjota esimerkiksi perunasoseen, keittettyjen perunoiden, kasvisten, pastan yms. kera. Tofu-kastikkeessa voi käyttää omien makumieltymysten mukaan maustamatonta tofua tai maustettuja...