Valitse Sivu

Pinaattinen tofu-pastavuoka uunissa

mennessä | tammi 23, 2022 | Edullisia ruokaohjeita, Pääruoat | 0 Kommenttia

Pinaattinen tofu-pastavuoka on vegaaninen ja herkullinen ruoka, joka valmistaminen on helppoa ja vaivatonta. Vuoan päälle voi halutessaan ripotella vegaanista juustoraastetta tai vegaanista pähkinä-parmesanjuustoa, mutta vuoka on herkullista ilmankin. Pasta kypsyy uunissa ilman esikeittämistä. Paiston aikana kannattaa välillä sekoittaa vuokaa ja lisätä vettä tarvittaessa. Osan kasvisliemestä voi korvata myös esimerkiksi kaurakermalla, mutta se ei ole välttämätöntä. Vuoasta tulee herkullista ilman kermaakin.

Valmistusohjeet

Valuta tofusta vesi pois ja pilko tofu paloiksi.
Kuori ja pilko sipuli sekä valkosipulin kynsi.
Paista tofua öljyssä pannulla niin, että paistopinta saa väriä.
Lisää pilkottu sipuli sekä valkosipulinkynsi ja kuullota.
Lisää pakastepinaatti pannulle ja sekoita, jotta jäinen pinaatti sulaa.
Lisää tomaattimurska ja sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää lopuksi kasvisliemi. Tomaattikastike saa jäädä melko löysäksi, koska se imeytyy pastaan uunissa.
Voitele uunivuoka. Kaada vuoan pohjalle pasta ja sen päälle tomaatti-pinaatti-tofu-kastike. Sekoita hyvin.
Paista 200 asteisessa uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia. 
Sekoita paiston aikana ja varmista nesteen riittävyys. Lisää vettä tarvittaessa. Varmista pastan kypsyys lopuksi.

Resepti

1 pkt (n. 250g) tofua
1 valkosipulinkynsi
1 sipuli
öljyä paistamiseen
1 pussi (150g) pakastepinaattia
400g tomaattimurskaa
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
5-6 dl kasvislientä 
rasvaa uunivuoan voiteluun
300g pastaa

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aiheeseen liittyvät julkaisut
Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Janssoninkiusaus pakastekasviksista

Pakasteiden käyttäminen ruoanlaitossa ei useinkaan tule edullisemmaksi kuin tuoreiden kasvisten, mutta arjen kiireessä pakasteet ovat oiva apu helpottamaan ja vähentämään työvaihteita. Janssoninkiusaus pakasteista on todella helppo valmistaa eikä sen valmistamiseen...

Itse tehty jugurtti

Itse tehty jugurtti

Maustamattoman jugurtin valmistaminen itse on helppoa. Jugurtin valmistamiseen tarvitaan kuitenkin lämpömittari, jotta lämpötila riittäisi jugurttiseoksen hapattamiseen. Jugurtin valmistamista varten kannattaa varata myös kannellinen kattila. Maitojauheen käyttö...

Munakokkeli

Munakokkeli

Munakokkeli sopii sellaisenaan ateriaksi, tai sitä voi tarjota esimerkiksi kasvisten, kalan, paahtoleivän tai lihan lisäkkeenä. Munakokkeli kannattaa valmistaa miedolla lämmöllä, jotta kokkelin rakenne pysyy riittävän pehmeänä ja kuohkeana. Valmistusohjeet Riko...

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto

Kaali-papukeitto on herkullista ja riittoisaa ruokaa, jonka valmistaminen on helppoa sekä edullista. Keitossa kannattaa käyttää valmiiksi huuhdeltuja, liotettuja ja keitettyjä papuja. Papuja voi ostaa käyttövalmiina kaupasta tai niitä voi keittää valmiiksi ja...